Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 29 833
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Коко не е ли рано края на месеца? В коя седмица ще си тогава? Аз смятам края на годината да я правя към 21-22 седмица
Ами тогава живот и здраве ще съм 17w6d. Лекарката ми каза да запиша между 26.11 и 4.12 и аз слушам и изпълнявам.

# 586
Това да не е за фетална ехокардиография?

# 587
  • София
The doors,
Аз ходя в Надежда и явно там са по схемата описана на сайта им:
“между 19-а и 23-а седмица, като оптималният гестационен срок е между 20-22 гестационна седмица.
Допълнителна фетална морфология – 16-а и 18-а г.с по преценка на лекар.
Късна фетална морфология – 28 г.с. - 30 г.с.”
А ехокардиографията е отделно 20-22 г.с.

# 588
Да, така са. Просто явно с другите момичета явно още сме в по-ранни седмици от теб, затова така стана на въпрос. Аз съм на прага на 11г.с. и тепърва ще ходя на ранната първа с БХС. Ще рече, че втората ще е чак към края на Декември (тогава ще съм в тези седмици живот и здраве).

# 589
На ФМ с вагинален ли ви гледат?
Не че има някакво значение ама любопитство 😁

Моята е утре и има вече едно леко напрежение 🤞

Знам, че имаше и други, които са утре, та желая успех на всички 🤞🤞🤞

# 590
Аз също съм утре. Стискам палци за добри новини за всички!

В събота обиколих да разгледам и премеря дрехи, които ще мога да нося следващите 2-3 месеца. С блузите е лесно, но с дънките... отчаях се. Дънките, които мерих от стандартните серии, не са вариант, защото след месец няма да мога да ги закопчавам. Дънките за бременни от сериите за мама на h&m например са само skiny. Дори и не пробвах. Поли/рокли не нося. Следващите почивни дни ще обикалям, но поне трябва да се насоча какво и къде да търся. Вие още ли носите предишните си дрехи? Кога се купуват дрехи за бременни?

# 591
Здравейте, момичета!
Диди, Soul, успех утре, да се насладите на срещата с бебоците. И аз съм на преглед утре и вече чак към края на месеца.
Soul, тъкмо днес си мислех да проверя тази седмица в H&M за дрехи за бременни, че нещо в корем много съм се заформила и скоро ще имам нужда! Ама не съм за скини хаха , охх, сигурно пак ще направя голям тумбак. Със сина ми имах доста голям корем, а нали казват, че следващото бебче в повечето случаи е по-голямо!Сега се сещам като родих и  си видях корема се разревах и питах сестра ми дали ще остана като кенгуру!😁 За щастие торбата се прибра, ноо явно пак ще се раздуе сериозно!😂 Това за малко смях, не че ми е драма, сигурна съм, че ще върна форма стига да няма други проблеми, но се оглеждам вече за дрехи за тумбеещи. Ако някой вече има впечатления като Soul, ще се радвам да сподели!😊
Диди, на ФМ гледат с коремен, не с вагинален.
Приятна вечер на всички! Утре с хубави вести само да стартираме седмицата. Моят преглед е чак   
в 18'00. Лека нощ от мен!😊

# 592
Можеш да си вземеш в началото по-широко дрехи или да си взимаш сезон за сезон.Аз си взех миналата бременност още в началото и си ги нося тях,купих си и някои сега,ама нещо се изложих,направо крещат"ехооо бременна съм",та май ще ги нося по-нататък.Залагайте повече на клинчета с много разтеглив ластик иначе в един момент отесняват и няма кога да ги носите пак.
П.п. забравих да кажа и блузите да са по-дълги,че късите ми седяха като бюстие,а качих само 6 кг.

# 593
Да, и съм изправена пред дилемата с дрехите. Обикалям с долнището на пижамата из нас. Grinning Иначе съм 10+1 само. Ама като е втора бременност и тоя корем се е надул вече. Аз си закопчавам дънките, но много ме боли коремът от тях.
Иначе предната я изкарах с един-два зимни ватирани клина, които само перях и въртях. Напълно отказвах да инвестирам пари в нещо, което ще го нося доста кратко и така или иначе..... приличам на балон. Laughing А и повечето дрехи за бременни са бабешки - или някакви ужасни заспали цветове и щампи, или потресаващи кройки. В НМ колкото пъти съм погледнала, толкова пъти е било леш. Като съм бременна да не съм станала на 70 години. Гледах да си взимам от нормалните магазини широки модели и с клинчето ставаше. Лятото беше лесно - едни феерични роклички и всичко беше 6. Зимата - зор. И както каза borislavabgmamma - по-дългичко, по-дългичко при блузите, че бременна с клин и  с гъза от вън не е хубаво. Joy

# 594
Късмет утре на феталните. Аз утре ще ходя да си взема резултата от БХС, че минаха 11 дни.
Относно дрехите, аз съм само +1 кг, а съм 14та седмица. Единствено ми се е оформило леко коремче. Купих си доста широки блузи, с които грам не си личи.
Имам едни дънки с дълбока талия,които са супер еластични и са ми даже свободни, купих си и един дънков клин с висока талия, както и един панталон също с висока талия 2 номера по-голям, понякога даже ми пада.
Аз смятам от 10 декември да излизам болничен до края, та само като ми порасне още повече корема и спрат да ми стават тези панталони, тогава ще инвестирам. Иначе рокли и поли нося.
Главният проблем е,че зимните якета много скоро ще спра да мога да ги закопчавам. Едното вече се опъва в бюста. Та ще трябва да търся вариант.

# 595
Има интересни неща за бременни в Лидл. Може да погледнете, цените са доста прилични. Аз предната бременност изкарах с нормални дрехи, но по широки, по-дълги и по-големи размери. Наистина повечето дрехи за бременни са ..странни. но някои клинове, дънки и рокли може би стават.

# 596
  • Където морето целува небето...
Хубави неща, които не приличат на торби, има и в Уайкики. Имам две туники и дълга рокля от там. Клинове хубави за бременни пускат в Лидл.

# 597
От лидл си взех рано, рано едни дънки за бременни, хубави са и бяха 25лв,,за сметката в НМ са по 70 80..пълен абсурд, за нещо което ще нося няколко месеца. За тези пари ще взема някоя нормална дреха просто по-голям размер. Иначе с якетата май ще видя най-голям зор, но ще видим по-натам 🤔

# 598
С якетата наистина не се получават нещата.Имах едно,което ми беше широко и реших,че него ще нося,ами носих го откопчано и с едно коланче за да седи поне горе-долу прибрано и да не ми е студено,ама на студа,ако не се налага няма и къде да ходите толкова.Специално за бременни не съм купувала дрехи...много са грозни,те какво си мислят,че една жена като забременее и се превръща в призрак ли.Залагайте на разтегливи дрехи,които ви харесват и можете да си носите и после,че иначе са си пари на вятъра.А после с бебешоци едва ли ще искаме да харчим много за нас.Ще се оправим,това са бели кахъри.Исках да пожелая успех на тези на,които им предстоят прегледи и само хубави новини да чувате.Да се похвалите после,успех на всички и ви стискам палчета.

# 599
Аз обърнах света за по-нормални дънки и накрая се примирих с два чифта супер скини от НМ. Седят ми много добре, просто аз мразя скини модели. За панталони предпочитам такива за бременни с широкия ластик на кръста отколкото по-големи нормални. От за бременни си взимам същия номер който нося в не-бременно състояние и ластика се напасва на коремчето,  така че с 2 чифта изкарваш бременността и после първите 2-3месеца. Нагоре - по-широки дълги блузи и пуловери - нищо ново не съм купувала. Лятото определено е по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт