Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 29 839
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
  • Лондон
И аз първото бебе го усетих 17-18 седмица,бях със задна плацента.Сега съм 14та седмица,след няколко дни влизам в 15та,и все още не съм го усетила.Вероятно съм пак със задна.Но за първа бременност,да се усети 12та сед.,и на мен ми се струва бая раничко.

# 571
Аз съм 14та, далече съм от идеята да убеждавам някой какво усещам. Претпреперва нещо в матката, надали е въображението ми 😁.

# 572
Миналата бременност и аз усетих много рано,беше като пърхащи пеперудки,много леко,но все пак като нищо,което си усещал преди.Всички почнаха да ми обясняват,че не е било това,че не съм усетила нищо,дори лекарката ме разубеждаваше.Веднъж дори усетих докато ме преглеждаше някакво движение и пак ми каза,че било съвпадение.Та хич да не ти пука,твоето тяло е,ти си знаеш какво усещаш.

# 573
Операция. Основателна причина е.
Да не си при Чавеева в Щерев?
Да. Знаеш ли нещо повече? Благодаря предварително.
И аз бях при нея вчера затова.Просто моя час беше в 12:00 и всички останали ги отмениха, а аз минах в 16:30.Чавеева беше в спешна операция от която излезна в 16:00  часа.

# 574
При първата бременност усетих движенията в 16-17 седмица. Сега в 12та - и аз си мислех че не е възможно въпреки че беше отчетливо гъделичкане и нищо общо с газове.  Питах на ФМ  прегледа дали е възможно да усетя бебето толкова рано и лекарката ми каза съвсем убедено "да". Оттогава го чувствам горе-долу  редовно - понякога цял ден не, други дни по няколко пъти на ден.

# 575
  • София
Привет и доста рано добро утро!
Пак съм аз с въпросите:

От миналата събота насам ми се появи една кашлица, понякога се кърти, сякаш се изчиствам и усещам как от носа ми - знам, че жлезите се подуват, се стича надолу към гърлото и вероятно дразни.. бях на УНГ и докторът каза, че  нямам никакви възпаления. Изписа ми да си пръскам за промивка АЦЦ спрей за нос. Бях на преглед в четвъртък, на БХС, питах лекарката да го купувам ли, тя каза - не.

Виждам, че от някои неща, които ме дразнят, кашлям. Хубавото е, че не е типичната постоянна кашлица, а е на моменти.

Ина ли ли сте подобни оплаквания? Какво да правя в случая?
Пия чай от лайка, мед хапвам, лимон..

Притеснявам се не за себе си, а за малката растяща госпожица..

Благодаря! ♥

# 576
Привет и доста рано добро утро!
Пак съм аз с въпросите:

От миналата събота насам ми се появи една кашлица, понякога се кърти, сякаш се изчиствам и усещам как от носа ми - знам, че жлезите се подуват, се стича надолу към гърлото и вероятно дразни.. бях на УНГ и докторът каза, че  нямам никакви възпаления. Изписа ми да си пръскам за промивка АЦЦ спрей за нос. Бях на преглед в четвъртък, на БХС, питах лекарката да го купувам ли, тя каза - не.

Виждам, че от някои неща, които ме дразнят, кашлям. Хубавото е, че не е типичната постоянна кашлица, а е на моменти.

Ина ли ли сте подобни оплаквания? Какво да правя в случая?
Пия чай от лайка, мед хапвам, лимон..

Притеснявам се не за себе си, а за малката растяща госпожица..

Благодаря! ♥

Добро утро! Каква съм ранобудна чак не мога да повярвам!😁Ноо смятам порядъчно да си се излежавам. Нашият татко се е погрижил за закуската, малкият вече кукна да.излиза навън с татко си и кучето, а аз ще царувам в леглото си. 😁Mommyg, а ти провери ли АЦЦ дали става за бременни, аз съм го пила и знам, че е доста силничко. Защо не пробваш да правиш инхалации с лайка и сода? Има и един билков спрей за гърло с невен, също прополки и вит. С ампули малко. Аз така бих процедирала. Често правя кашлици аз, но сега гледам да пресека в зародиш,.ако имам симптоми. Разбира се стига да не е е нещо вирусно, което би минало по-трудно за съжаление.Успех ти желая!
А по повод на усещанията на бебето, аз вчера пуснах едно клипче във. Фб групата с първите личащи си подбутвания на бебо, изненадващо доста и за мен самата. В 12г.с + 3 дни бях вчера. Смятам, че това са много субективни неща и не подлежат на точни правила. Е, сега, ако си в 5 г.с и смяташ , че усещаш бебе си, е плод на добро въображение, но дори и да е така, няма лошо, важно е да сме щастливи и спокойни. 😉
Желая на всички прекрасен Съботен ден без неразположения по възможност!❤

# 577
Добро утро и от мен, за кашлицата инхалации с кармолис.
Снощи бях до спешното,понеже такива силни менструални болки получих на работа,че си видях всички роднини.
Слава богу с бебето всичко е добре, тежи 100 грама, отговаря си на седмица. Та ще си пия но шпато. При мен болките от разтягането се оказа,че са двойни, тъй като съм с вродени халтави стави и сухожилия.
Измъчих док. да ми каже вижда ли пол, та според него е около 70 процента момиченце. Но каза изрично да не казвам неговото предположение на моя док, защото не бил сигурен. 😂
Ще видя на 19ти какво ще каже моя док.

# 578
Аз изкарах един гаден вирус, който дъщеря ми домъкна от детската градина и сега вече 3та седмица кашлям (къртя нещо от дробовете) плюс гадни сополи.  Подобрявам се, но бавно - заради бременността не съм взимала лекарства. Само инхалация с лайка и в началото, когато много ме болеше гърлото - мед със сода за хляб и лимон - смуче от време на време по лъжичка. Иначе за кашлица и по точно - отхрачване - прочетох за един сироп: 2 глави лук се нарязват и заливат с 750мл вода. Вари се докато половината от водата се изпари. Прецежда се течността и в нея се добавя половин чаша захар, слага се на котлона докато захарта се стопи. Като изстине се пие на части през деня. Направих го,  беше прекалено сладко и честно казано пих само веднъж. Но ако много те мъчи кашлицата - може да пробваш.

# 579
Аз за настинки се профилактирам с BIOZIN MAMA. За профилактика х1 табл, вече със симптоми трябва 2х1. Много добре влияе на имунната система и е хранителна добавка, не е лекарство. Съдържа основно коластра и действа като естествен антибиотик. Пробвайте и всички други бабини неща, които срещнете в нета, поне не биха навредили, ако не помогнат. Бързо оздравяване.!

# 580
Сега се сетих за кашлица може да си направите сироп от кола и лукчета.Винаги го хваля.Като бях малка не съм пила никакви сиропи,само този.Сварява се колата,слагат се лукчета да се разтопят и после се пие по една лъжичка мисля,че беше.Другата седмица съм на преглед,дано всичко е наред,че почвам вече да се притеснявам с това повръщане.Успех и на другите,които са пред преглед и нямат търпение вече.

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 00:11 от borislavabgmamma

# 581
  • София
Момичета, днес си записах час за втората фМ в края на месеца. Как бързо започна да минава времето. Преди броях дните и ми струваше, че 10 дни до следващия преглед е след век , а сега лети лети. Може би защото се поуспокоих и ми е по-леко на душичката.

# 582
Коко не е ли рано края на месеца? В коя седмица ще си тогава? Аз смятам края на годината да я правя към 21-22 седмица

# 583
Да, за 2рата фетална казват,че между 20 и 22 седмица е най оптимално. Моята 20та се пада точно преди празниците.

# 584
Да, за кашлицата инхалации с Кармолис подкрепям. Но инхалации, да не се пие. То и без това се пие за други неща. На мен много ми помогна. За около 3 процедури се обърнаха нещата. Иначе кашлях така жестоко, че получавах спазми в корема и чак докторите ми направиха забележка, че е вредно да се напъвам толкова много. Аз бях и със зацапване.

Общи условия

Активация на акаунт