Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 29 873
  • 720
  •   1
Отговори
# 195
Аз сутрин на гладно ям сушени сини сливи и през деня колкото може толкова ябълки . Сутрин също така ям овесени ядки накиснати в кисело мляко. На мен ми подейства добре . Определено се чувствам по добре Simple Smile

# 196
  • София
Бананите също.
Моя проблем не е точно запек, бебето притиска някъде и имам проблем с редовното ходене, от там и хемероидите ме мъчат, подут корем, постояно усещане за гадене, гастритни болки на моменти😫. Храната не ми помага в случая, чакам с нетърпение да мръдне нагоре и да се отпушат нещата.
Имах подобен проблем и предишния път, но за доста по кратко, около 3месец и само хемероиди ме мъчеха. Сега почна по- рано и с повече екстри.

# 197
Момичета, направо ви завиждам, че не ви личи много, а вие сте и по-напред. Аз от няколко дена съм в осма седмица и само ме питат, дали съм бременна 😁 преди да забременея бях 55 кг, а сега съм 57... обаче гърдите са ми тройни, дупето ми е двойно, аз и преди си имах коремче, а сега още повече, и едни бузи на лицето съм ототпрала...изобщо не мога да го скрия😁
Ние също не сме казали още, но на свекитата им е ясно, само си траят... затова съм намислила да накарам племенника да им каже, че той ще си има братовчедче, пък те да се сещат.
Зизу много сладка идея за казване; на нашите и аз мисля да им покажа снимката от ехографа😊
An G - E Как си реши проблема със запека? Аз ям по една круша на ден, понякога и по две, ама кога помага кога -не...
Бях на 25 със същите килограми, когато забременях за първи път. Мислих си ,че съм дебела. Дълбока заблуда. Аз също благородно завиждам на момичета, които не качват и не им личи. За мен това е голям проблем
An G - E, аз също  хапвам овесени ядки сутрин. Това само в почивните дни. Но наистина ми се отразяват добре.

# 198
  • София
Бананите запичат, внимателно с тях.

# 199
  • Лондон
Преди 2 години,по време на първата ми бременност,ми  пролича съвсемлеки около 19та седмица ( сина ми се роди 3.700)
Сега съм в 12+6 дни и изобщо не ми личи.Казват,че втората бременност проличавала по-рано ,особено ако е скоро след първата,както при мен

# 200
Аз сутрин на гладно ям сушени сини сливи и през деня колкото може толкова ябълки . Сутрин също така ям овесени ядки накиснати в кисело мляко. На мен ми подейства добре . Определено се чувствам по добре Simple Smile

Допада ми твоя режим, трябва и аз да пробвам, вкъщи овесени ядки колкото си искаш. Чувала съм, че и печената тиква действала добре, а сега нали е сезонът на тиквите:) , ще взема и тях да пробвам.

# 201
Тиквата е супер храна, особено за бременни коремчета. С орехи, мед и канела... ммм

# 202

Допада ми твоя режим, трябва и аз да пробвам, вкъщи овесени ядки колкото си искаш. Чувала съм, че и печената тиква действала добре, а сега нали е сезонът на тиквите:) , ще взема и тях да пробвам.
О,тиквата е перфектна за случая,тя ми действа много добре в това отношение! Проблема при мен е ,че живея в чужбина и не можах да намеря нашенски тикви,иначе определено това щеше да е решението. Купих си тукашна тиква ,е тя не става за печене 😏 рекох варена да е,тя стана на каша 😳 та само за супа им стават тиквите ,за нищо друго 😄 Като се прибера по празниците определено с тикви в багажника ще се върна 😄

# 203
  • София
Бананите запичат, внимателно с тях.
https://m.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/6-prichini-da-iadem-bana … vseki-den-6051187
https://media.framar.bg/любопитно/неподозираните-качества-на-банана  
Тук пише друго.
Нещо се прецаква с линковете, напишете в гугъл качества на бананите и си излиза инфо.

Последна редакция: нд, 21 окт 2018, 14:11 от trikitil

# 204
  • София
Моги е важно да са добре узрели. Само и единствено тогава са подходящи. За жалост в 90% от случаите ги ядем по-скоро зелени, когато реално запичат...
За това казвам, че просто трябва да севнимава с тях. Но факт е , че добре узрелите банани са изключително подходящи по време на бременност.

# 205
  • София
Къде ги тия наистина зелени, аз обожавам точно тях, вече все по-рядко намирам.
Уж зелен, но само кората, белиш го вътре си е узрял.

# 206
Ох, мислех, че само аз страдам с тоя корем... Вчера се чувствах сякаш съм изяла гюле, а реално не беше така. И корема ме боля и спазми имах... Днес съм яла една пилешка супа и малко хлебче със сушени домати и моцарела, и пак ми е тежко и подуто. За вечеря мисля да ям кисело мляко и хлебче и това е, но пак имам дискомфорт... Не знам вече, след 2 седмици ще говоря с док.
Момичета, вие витамини пиете ли някакви? Аз вземам само фолиева, а си мислех, че трябва нещо да се подсилвам

# 207
    и на мен понякога коремът ми е страшно подут, дори преди храна, а от време на време имам и болки ниско долу, затова съм и болничен. Иначе, относно витамините и аз взимам само Фолиева Киселина на Авофарм, с включен Б комплекс

# 208
    Момичета,  мен вече можете да ме пишете с розови гащи People Girl
    В петък бях на ФМ - бебето е 8см от главата до дупето, маха с ръце и крака (апропо вече го чувствам от време на време Heart Eyes ) и всички мерки са му в норма. В петък бях точно 12гс 0 и това показа и ехографа. 80% момиче,  но досега не съм чувала на някой да са сбъркали в този център - той е специализиран във ФМ (първата и втората ) само това правят.
    Иначе аз съм още -2кг, но коремче имам и от 2 седмици съм с бременни дънки. Това ми е и мъката - обикалях магазините за панталони за бременни и ми идва да се хвърля от някъде: само два модела, 3 цвята - всичко ми е късо или торбесто Disappointed

# 209
    Koreander, честито 😍.
    Момичета, как сте с кръвната захар? Изледвали ли сте я скоро? Аз последно пусках ПКК август началото и тогава беше 5, като референтните стойности са от 3 до 6. Напоследък всеки ден хапвам нещо сладко и доста я мисля тая кръвна захар. От утре смятам да минавам само на плодове, а сладките неща да ги изключа изцяло по възможност.
    Иначе мисля,че понякога усещам бебето. В 12с и 2 дни съм и от време на време усещам все едно малко червейче се движи 😂.
    Дай Боже при всички ни да има добри новини на феталните и БХС.

Общи условия

Активация на акаунт