Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 29 832
  • 720
  •   1
Отговори
# 630
Момичета,които сте от Пловдив. Къде си водите женска консултация по здравна каса? Понеже току що ми се обадиха, че часът ми за 19.11 отпадал,тъй като докторът щял да има дълга операция. И сега буквално увисвам. Предлагат ми час за последния понеделник от месеца, а тогава ще съм 17та седмица. Някак несериозно ми звучи да пускам 1ви изследвания чак тогава.

Аз ходя при д-р Светлана Николова в МЦ Хипоталамус, много съм доволна и винаги има свободни часове.  Прегледа за записване траеше около 40 мин, мери кръвно, тегло, коремна обиколка. Пита за заболявания в семейството, гледа бебето на ехограф, обяснява всичко и болничните ми са от медицинския център. Аз лично съм много доволна от нея. 😊

# 631
Записах се при доктор Борислав Иванов на фетална, Медлайн в Пловдив. На 20.11 живот и здраве.  Знам,че има доста момичета от там. Живях в този град 10 години и го обичам от сърце Simple Smile Е, какво ще кажете ? Доволни ли сте от доктора ?

# 632
От Борислав Иванов съм доволна, но точно при него ми отмениха часа. Много е ангажиран,редовно е в операции. Чака се понякога. По каса преглежда само понеделниците и съответно после за болничния ще е голямо чакане.
Там бях на 1ва фетална.
Записах се при доктор Петрова от Селена, там ще се следя по каса.

# 633
Аз си взех елда, ще пробвам да я ям вместо месото.
Иначе ядки ям, но не мисля, че количеството ще е достатъчно. Ще пусна пкк и ще си покаже.
monamour а преди това не можеш ли да си вземеш час или няма?
Кой знае и на мен кога ще ми дадат час значи.. 😒

Редактирам.
Амурче, добре че си намерила вариант.
Аз също съм при Иванов, той ми прави и феталната естествено, много съм доволна. Но аз ходя на частно при него

# 634
Диди, не мога, нямало. Чак на 26ти, а то гаранция няма дали няма пак да ме прецакат. Отделно от 10ти декември искам да излизам в болнични до края и ще е огромна мъка запазването на час по каса за болничен.
Та се отказвам, ще се запиша в Селена.

# 635
Диди, не мога, нямало. Чак на 26ти, а то гаранция няма дали няма пак да ме прецакат. Отделно от 10ти декември искам да излизам в болнични до края и ще е огромна мъка запазването на час по каса за болничен.
Та се отказвам, ще се запиша в Селена.

Уффф, да. Аз затова се следя при него на частно, а по каса тук в Асеновград, че да имам и план Б. Важното е, че си се оправила. 👌

# 636
  • София
Привет, привет!

Отчитам се и аз с включване. Видях някъде по-нагоре нещо за вегетарианството. И аз БЯХ вегетарианка около 3 години, но сега заради бебчето реших да хапвам месо.. не мога още да свикна и не ми се хапва, но като бях и на изследване си показаха резултатите - липса на желязо, витамин Б12/Б6 и витамин Д3.. оказа се обаче, че получих мисля някаква алергия от но, тъй като ги пух от миналата събота до тази събота и спрях, поради кашлица и хрема, кихавици, сърбеж в ушите и носа.. както и да е, всеки организъм е различен, познавам едно момиче, което изкара и първата и втората си бременност на режим вегетарианство!

Аз имам малко въпроси:
- има ли някоя мама в ситуация да започва нова работа, докато е бременна и как процедира?
- какво използвате за стрии: виждам, че са ми се образували отстрани на корема и отзад на дупето..?
- до кой месец пиете фолиева киселина?

Тази вечер съм на баничка - домашно приготвена от мен и кисело млекце! ♥

# 637
Охх момичета, чувствам се като някое тревопасно животно... не мога да спра да се тъпча с маруля, краставици и пресен лук.. всеки ден ги ям ... 🤤😂

# 638
Monamour ще изтърпим още малко,и аз трябваше да съм на преглед днес,но и моя отпадна,ще се чака до понеделник.Мога да питам едно момиче от Пловдив за лекар,тя е при 3-ма и е обикаляла за най-добрите.Ще я питам при кои е,и ще пиша по-късно.

# 639
Аз година и половина бях на веган диета,  но откакто съм бременна ям всичко. Даже съм в период в който ми се яде повече месо и яйца. Иначе можеш спокойно да си набавяш протеина от млечни продукти и бобови - нямах някакъв проблем с кръвната картина през последните 1, 5 години - даже много от показателите се подобриха. Така че ако не ви се яде месо не се насилвайте - разнообразни зеленчуци и бобови/леща/нахут,  кисело мляко, сирене, извара и яйца ще ви доставят всичко необходимо.

За стриите писах по-горе, че ползвам олиото за бременни на Weleda. Много съм доволна. Миналата бременност и една стр ия не ми се появи Blush

# 640
На мен пък ми се хапват марулки, ама поради липса на имунитет срещу токсоплазмоза не ям. Не съм убедена,че ще успея да ги измия добре.
Забелязах сега след баня отзад на сгъвките зад колената около 10на пъпки червени малки,като ухапано от бълха, но не сърбят, а и бълхи от къде... Имам котка, но се обезпаразитява редовно. Чудя се дали не е някаква алергия към храна или паяк да ме е ухапал, въпреки че вкъщи няма.
Утре съм решила ща не ща ще направя едни пържоли 😂. На моменти си мисля,че бебето е веган 🤔😂.

# 641
Monamour това са имената,които ми дадоха-Минев,Бабаков,Матев и Борис Стоилов,но не знам дали ще ти свършат работа,че май само Бабаков работел по здравна каса.

# 642
Боби, мерси. Ще ги имам в предвид.

# 643
Борис Стоилов е много добър ! Вечерта, когато ходих в спешното, той ме прие в болницата. Прегледа ме обстойно, плода също. Той е единствения лекар в АГ-то на Хирургиите, който ме е гледал на 4D и ми показа мозъка, сърцето, органите и ми каза пола. Знам, че има негов кабинет, но май работи само на частно, също така е специалист по ФМ 😊

# 644
И аз така разбрах,че повечето са на частно,но за феталните и БХС,така или иначе май не се поемаха от здравната каса.Още едно име ми казаха Патрикова,при нея май може да се запише ЖК и Бабаков.При другите май е по-сложно,но така от разкази ми изглежда,че в Пловдив като цяло си е сложно с часовете.

Общи условия

Активация на акаунт