Падат есенни листа, а МАЙчетата радват мама с тупкащи сърца!

• 29 801
  • 720
  •   1
Отговори
# 645
Аз смятам втората ФМ да направя при Стоилов, а защо не и един преглед преди това Grinning
Момичета давайте идеи за заглавие на нова тема, малко остава от тази и да пусна анкета.

# 646
И аз така разбрах,че повечето са на частно,но за феталните и БХС,така или иначе май не се поемаха от здравната каса.Още едно име ми казаха Патрикова,при нея май може да се запише ЖК и Бабаков.При другите май е по-сложно,но така от разкази ми изглежда,че в Пловдив като цяло си е сложно с часовете.
При Патрикова съм ходила преди, не бих стъпила пак.
Ще се следя при д.р Петрова, до колкото разбрах в Селена 80 лв на месец е болничния. Ще го преживея, не ми се работи до 1 през нощта зимата.

# 647
Забелязах сега след баня отзад на сгъвките зад колената около 10на пъпки червени малки,като ухапано от бълха, но не сърбят, а и бълхи от къде... Имам котка, но се обезпаразитява редовно. Чудя се дали не е някаква алергия към храна или паяк да ме е ухапал...

Аз пък се изринах по корема. Не ме сърби 10-20 пъпчици са. Не знам от какво. За сега предполагам, че е от лосиона п/в стрии на Палмърс, защото през деня се намазах само по корема с него, и вечерта вече забелязах пъпките. Не съм сигурна обаче, че е от него, защото наколко дни преди това ползвах сутрин и вечер маслото ка коремче на същата марка, без да имам реакция.

# 648
Здравейте,
@monamour искам да те попитам дали си доволна от д-р Петрова и дали преди да си запишеш час, й се обади, за да й се представиш? Тъй като все още нямам доктор в Пловдив, а ще ми трябва, не знам точно как да процедирам, първо се запазва час за преглед и след това започва да те следи или първо се уговаряте с лекаря по телефона.

# 649
Радост, доктор Петрова ми извърши кюретажа след миссед аборта април. Много мила, обяснителна и добра.
Час си запазих като звъннах на регистратурата, до колкото знам много жени се следят при нея по каса в Селена.
Сигурно ще се чака доста, но така или иначе там ще раждам, а и винаги има дежурни лекари.

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 11:28 от monamour

# 650
Радост, доктор Петрова ми извърши кюретажа след миссед аборта април. Много мила, обяснителна и добра.
Час си запазих като звъннах на регистратурата, до колкото знам много жени се следят при нея по каса в Селена.
Сигурно ще се чака доста, но така или иначе там ще раждам, а и винаги има дижурни лекари.

Благодаря Simple Smile

# 651
Не се напъвайте да ядете мръвки, ако не ви се ядат. Яжте бобови и това е. Важното е да се ядат плодове и зеленчуци, бобови и млечни. Пък сега и без месо ще минем. Почти не познавам бременна , която да не прескача месото. Явно е нормално. Благодаря за инфото за Лидълските дънки. Аз чакам една приятелка да роди и да ми прехвърли дрехите си след 2-3 седмици. Преди 3 месеца аз й дадох моите Joy сега тя ще ми ги връща.
Въпросче към бременните с второ дете - някой усеща ли контракции на този ранен етап? Аз да, от няколко дни. То не може да се сбърка усещането на оловна топка ниско долу. И топката се стяга ли стяга. Очаквах да усетя бебето по-рано, но за контрскции не бях подготвена. А не питайте през първата бременност колко време мина докато разбрах какво е контракция. Joy Сигурно в 6ия месец една приятелка ми обясни, та виках : Ааа, това ли било, имам си го, бе, да.
Завиждам ви на миналите бхс. Моят е чак на 19.11.18, демек другият век.

# 652
Момичета, имам въпрос.
Казахте ли вече на роднини и приятели?
Понеже преживях един миссед април и сега знае само майка ми. Доста отлагаме казването, явно ни е шубе.
С бебето всичко за сега е ок, феталната и БХС са перфектни. Единствено моят страх остава.
Другият вторник се записвам на женска консултация и много се чудя дали да не кажем вече на бабите и т.н.
В 15та седмица ще съм.

# 653
monamour, на роднините да, както и на най-близките приятели. В работа също, но само на шефа. Както и той ми препоръча, с колегите ще задържа, докато може. На никой повече не се чувствам длъжна да казвам, това са лични неща, още повече, че трудностите, които срещам и които сигурно ми предстоят, сама се справям/с моралната подкрепа на съпруга ми, разбира се/ но само аз си знам какво ми е и как ми се преобърна представата за бременността, а си мислех, че е един прекрасен период, изпълнен с положителни емоции.

# 654
При нас знаят само близките и се наложи да уведомя и на работа, тъй като повръщам доста и всички започнаха да се досещат Simple Smile

# 655
Аз на никой нищо... суеверна ли съм, не знам и аз, страх ли ме е, не дай си Боже нещо да стане... Само мъжа ми знае, и лекарите, които посещавам. Чудя се като мине БХС-то да кажа на майка ми, много би ми било полезно да мога да се опра на нея за съвети и помощ, но не искам и тя да се притеснява и да бере страхове и нещо, ако стане, да страда и да се мъчи и тормози... Sad

# 656
  • София
Аз съм казала отдавна на всички, на които смятам за необходимо изобщо да казвам.

# 657
Минат ли 3те месеца, коефициентът нещо да се прецака значителна намаля.
Затова и аз мисля да кажа на най-близките другата седмица.
С предишната ми бременност не казахме на никой 1вите 3 месеца и по-добре,понеже всичко приключи 8ма седмица.

# 658
Момичета, да ви кажа, вярно е това за рисковете в първите три месеца, но напоследък се сблъсках с много и различни истории, та нищо никога не се знае. Бременности без проблеми с фатален край. Риск има до последния момент на раждането, като финал на бременността, а оттам започват нови притеснения.
Аз вече съм средата на 13та седмица, което май е началото на 4ти месец, но не чувствам да съм предскочила трапа, както се казва.

# 659
То това чувство никога няма да отмине, може би едва след като родим. От друга страна не можем да мислим нон стоп какво може да се случи, реално всичко може.

Общи условия

Активация на акаунт