Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 30

• 37 288
  • 780
  •   1
Отговори
# 30
За да не се перат пари е имало едно просто решение. За строителство се дава разрешително само на бивши/бъдещи собственици със техен капитал или нещо подобно. Основна цел да се разкарат мнимите "инвеститори", а всъщност перачаи на крадени пари. Нещо такова мисля би спряло натиска, но може и да съм идеалист.

# 31
Един зъболекар като си купи два кимизарника в Студентски град не е ли пране на пари:)

# 32
За да не се перат пари е имало едно просто решение. За строителство се дава разрешително само на бивши/бъдещи собственици със техен капитал или нещо подобно. Основна цел да се разкарат мнимите "инвеститори", а всъщност перачаи на крадени пари. Нещо такова мисля би спряло натиска, но може и да съм идеалист.

Това ми прилича на комунизъм. А пари се пррат, защито на инвеститорите им се позволява да приемат пари в кеф, а те го правят защото не плащат данъци. И аз ако можех щях да си укрия доходите и да не плащам данъци, това го прави всеки адекватен бизнесмен в бг и то съвсем законно или полузаконно.

# 33
  • София
И аз ако можех щях да си укрия доходите и да не плащам данъци, това го прави всеки адекватен бизнесмен в бг и то съвсем законно или полузаконно.

И защо после се оплакваме от презастрояването и липсата на въздух като явно всички сме един дол дренки с тия дето са ни докарали на това дередже?

Не ми отговаряй...

# 34
И аз ако можех щях да си укрия доходите и да не плащам данъци, това го прави всеки адекватен бизнесмен в бг и то съвсем законно или полузаконно.

И защо после се оплакваме от презастрояването и липсата на въздух като явно всички сме един дол дренки с тия дето са ни докарали на това дередже?

Не ми отговаряй...

Ами не е много приятно да плащаш повече данъци от голямата част от хората и да не получаваш нищо в замяна. Данъка за автомобила ми е 500лв, онзи ден спуках две гуми и изкривих две джанти в една дупка. Здравни осигуровки, допълнителни здравни, наложи се да водим баща ми в спешното миналия месец и почти се стигна до бой с лекарите, леко не желаеха да си свършат работата. Парите от данъците ни се крадат от Бате Бойко и още няколко човека чрез фирми извършващи некачествени ремонти, обществени поръчки и т.н. Всяка година има над милиард излишък, които отиват в едни партийни каси, а данъците се вдигат.

В един момент ти писва и си казваш аз ли съм най-големия балама да плащам? Всъщност аз съм служител на компания и нямам особен избор, даже ме осигуряват и на пълната заплата, но тук говорим за жълти стотинки спрямо един бизнес с постъпления 15-20к на месец. Да си го кажем честно, всички го правят. Пред мен продадоха джип за 120к евро в кеш, до 3 дена всички пари бяха завъртяни.

# 35
  • София
Да, ама в случая не си ти в грешка, а системата и всичките ония дребни душици, които искат да минат "тънко", да гледат само себе си и ако може да си сложат газова уредба на BMW-то щото нали...

И ние плащаме данък 500 лева и каско 2000, че да се застраховаме от проблеми, но такава е играта...

# 36
Да, ама в случая не си ти в грешка, а системата и всичките ония дребни душици, които искат да минат "тънко", да гледат само себе си и ако може да си сложат газова уредба на BMW-то щото нали...

И ние плащаме данък 500 лева и каско 2000, че да се застраховаме от проблеми, но такава е играта...

Е точно пък газовата уредба на бмв-то е нещо идеално, даже и за въздуха Simple Smile

# 37
  • София
Както и да е, да не изместваме фокуса на темата.

Скрит текст:
Ще ми е драго да се запозная с човек сложил си газова уредба на BMW-то само и единствено с цел екология... Ама то да си купиш кола дето гори една туба бензин на палене само, не ми говори за такъв човек точно.

# 38
И майсторът на Иван ще изпере малко пари в ливадите.

# 39
Ти само говориш за някви ливади и пасища, ама не става ясно гдей това. Иначе да на майсточетата е ясно как им плащам, нищо официално няма, но всичко е на свършена работа.

# 40
Всички така плащаме, понякога и вземаме, та ми е смешно като зареват против кеша и за данъците.
Моля те, не му викай бате на онзи, може и само по име.
А ливадите са Манастирски ливади, щото там нали са по като за майстори имотите.

# 41
Да върна пак към темата за строителството. Предложих идея за ограничаване на строежите, не за ограничаване на прането на пари. Да ги изперат тук е по-добре от колкото в офшорка на сейшелите. Идеята беше да се строи колкото е нужно на хората, а това че един зъболекар е инвестирал в 2 апартамента е само началото. По-важното е дали ще може да спечели от тях т.е. как ще си управлява инвестицията. Построеното, необитавано и рушащо се на самотек по-малко загуби ли ще докара на инвеститора? Отделно е въпроса за хората надхвърлящи реалните си доходи и разчитащи на илюзорни такива. Веднъж вече имотният пазар стана на балон и се спука след като бяха дадени нереални очаквания на хората и като резултат от подвеждане доста народ не успя да покрие вноските по имота.

# 42
Няма как да стане такова ограничение, защото живеем в свободен пазар, а не в комунизъм. Единствения начин е да се издават правилно разрешенията за строеж, съобразено с инфраструктурата, задръстванията и паркоместата. Но в свободен пазар аз ако имам парата мога да си купя и сто апартамента и нищо не може да ми кажеш.
А разрешенията за строеж не се издават правилно, защото инвеститорите имат нного силни позиции на всички политически нива. В студентски град например не може да получиш земя за строеж без съдействието на депутат(дупетат)

# 43
  • София, Bulgaria
Предлагам да си представим, че сме собственици на едно парцелче/УПИ за жилищно застрояване/ , кое ще изберем да го продадем на строителен предприемач срещу няколко стотин хиляди евро, а може и над 1 милион или да си стои полянка или такова място, че да дава простор и въздух в заобикалящата го среда. Кое ще изберем, ама честно?

# 44
Аз избирам да взема 30% обезщетение

Общи условия

Активация на акаунт