Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 30

• 36 969
  • 780
  •   1
Отговори
# 450
Мен лично са ми странни хора, които търсят от 5 години и чакат цените да се оправели малко, щото един такъв познат ми мрънка нон стоп а съм виждал и други. Аз ако не се лъжа след като реших твърдо ще купувам за 3-4 месеца избрах жилището и още месец правих схемите по сделката, а не е като да съм бил без претенции
Щом могат да си позволят да чакат 5 и повече години, не ги мисли. Като не си притиснат да купиш явно никак не ти е спешно. Не мога да разбера и хора, на които им се налага покупка, ама пък никакъв компромис с нищо не правят....то идеалният апартамент не съществува според мен. Както се казва, българинът внимава да не се мине и да не настине.

И аз не бях притиснат, но просто взех решение, че ще се случи. И да компромис ВИНАГИ се прави, важното е с какво.

# 451
Какво строят точно на кръговото на Сточна гара? Пада се между булевардите Васил Левски, Данаил Николаев и ул. Ангиста. Имаше там един голям терен заграден. Бая години така си стоеше неизползваем.
Доколкото знам магазин на Лидл

# 452
Благодаря! Дано се облагороди малко районът, че ме яд да ги гледам тези "язви" в града.

# 453
  • София
Ако някой не се е доредил до Града на фонтаните в Младост, размразиха започнатата секция Joy
Щом и там се е намерил кой да строи, май наистина има доста търсене. Основно малки апартаменти ще са, явно таргетът е инвестиционни имоти.

# 454
  • София, Bulgaria
Ако някой не се е доредил до Града на фонтаните в Младост, размразиха започнатата секция Joy
Щом и там се е намерил кой да строи, май наистина има доста търсене. Основно малки апартаменти ще са, явно таргетът е инвестиционни имоти.

Аааа... там никога!!!

# 455
Много я сънувате тази 2008, а тя не идва и не идва...

Никой не я сънува, а си е била чиста реалност и такива като тебе са изгърмяли здраво, понеже са си мислели че всичко е безкрайно и са слушали съветите на брокери и на стадото.

И как точно мислиш че ще изгърмя, след като не съм взел жилище за инвестиция и изобщо не ми е на ръба на възможностите, нито пък разчитам да го продам по-скъпо след години? Всъщност доста държах, да е значително по-евтино от колкото мога да си позволя и да не изпитвам никаква финансова тежест при изплащането му. Тежест изпитвам в момента, защото се опитвам да свърша част от ремонтите със заплата.
Ще ти го обясня простичко, губиш си работата, не можеш да си обслужваш кредита и банката прибира апартамента... ако си спомням добре си с 25 годишен кредит

# 456
Да то така става принципно. Но нали все пак няма да лягаме и да умираме ами ще си намерим нова работа. Също така и един спътник в живота, който да удари рамо с някоя вноска, докато намериш нова работа и т.н. Отделно идеята е малко по малко да събираш и да смъкваш от кредита и да го погасиш предварително и така Simple Smile
Розовите очила и това е.

# 457
Titina, Ivan доколкото помня беше IT, така че това, което ти казваш е много малко вероятно. Мен това, което ме притеснява повече при кредитите е загуба на работоспособност, трайна. Ей тогава вече си е е**** майката.

# 458
И хубаво... какво губите? Най-много да загубите апартамента, който сте взели на кредит с пари на банката и сте изплащали едни вноски. Ако през това време сте били на квартира то пък е наем на квартирата... и като си на квартира и изпаднеш в дълга неработоспособност, няма кой да те чака, пак си на улицата. В първия случай евентуално един ден ще е твое, във втори слъчай, квартирата никога няма да ти я предпишат на твое име Simple Smile Нещата не са много различни.

# 459
Добре де, реално човек наистина може да си загуби работата. Ама повечето са в големи градове, а един касиер в Лидл получава над 1000 лв. заплата. Аз съм в банковия сектор, например, най-малкото касиер ще стана. А като не можеш да си плащаш наема - какво? Ще те оставят гратис под наем ли? При трайна нетрудоспособност има застраховки към кредита, поне моята банка има. При смърт също, не плащат наследниците. Била съм служител на банката и за съжаление съм имала такива случаи, банката си поема всичко. За мен също последните две са лоши, загубата на работа далеч не е най-лошото и непоправимо нещо, най-малкото кредита ще мисля.

# 460
  • София
То пък като загубя трудоспособност или като заумирам, само за апартамента ще мисля...
Малко забихме в черни мисли, свиркайте си и си изплащайте, колкото по - бързо толкоз по -добре
няма страшно ни криза , ни дявол, ама с мярка всичко
и без черни мисли
Няма да живеем по 120 години това е ясно

# 461
И хубаво... какво губите? Най-много да загубите апартамента, който сте взели на кредит с пари на банката и сте изплащали едни вноски. Ако през това време сте били на квартира то пък е наем на квартирата... и като си на квартира и изпаднеш в дълга неработоспособност, няма кой да те чака, пак си на улицата. В първия случай евентуално един ден ще е твое, във втори слъчай, квартирата никога няма да ти я предпишат на твое име Simple Smile Нещата не са много различни.

Ако си загубиш работоспособността и на квартира да си, и с ипотека, наистина все тая. Въпреки че пък ако от ипотеката не ти остава много за изплащане, може да намериш отнякъде пари и да доизплатиш, например роднина, докато за наем до края на живота няма кой да ти дава.
Иначе да изгубиш апартамент е според мен доста по-неприятно от това да те изхвърлят от квартира, защото все пак си вложил доста повече нерви, пари и труд покрай сделка, покрай ремонти. Самите процедури по отнемането на жилището също не са особено приятни, публичната продан и тнт. Пък и някак емоционално като си си свикнал, че това е твоето жилище....

# 462
Емоционално си намираш стабилен партньор в живота да си ви е спокойно Wink
А разбира се да не пропускаме възможността да продадем ипотекираното жилище, да си погасим ипотеката и да ни остане някой лев за екскурзия Simple Smile В момента със сигурност мога да продам жилището си на прилична печалба, че да си върна вложените средства и да си купя къща на село Simple Smile
Другата ми опция е да го отдам под наем и да си покривам ипотеката. Моето жилище например в момента вноската ми е колкото да се наеме като квартира. За да се изплаща само все пак, трябва малко да погася от кредита за да се смъкне от вноската да остават пари за периодично освежаване. Така след 20 години може да се изплати само.

Нещата изобщо не са толкова черни.

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 16:26 от DonJon

# 463
  • София
Да, все човек има роднини и приятели да ударят едно рамо Thinking
Е, супер карък трябва да си , че да са купиш сам жилище, на ръба на най - високите цени, на ръба на възможностите си , и цените да се сринат и лихвите да тръгнат нагоре. Че човека да се разболее или да си загуби работата, точно в този момент, без възможност да почне нова подобна.

Обичайно, все можеш да продадеш каквото си купил и пари да ти останат накрая. Ако пък толкова се наложи нещо такова....
А от квартирата, освен да те изритат нищо друго... и това със сигурност.. още на 1вия месец...

# 464
Да то така става принципно. Но нали все пак няма да лягаме и да умираме ами ще си намерим нова работа. Също така и един спътник в живота, който да удари рамо с някоя вноска, докато намериш нова работа и т.н. Отделно идеята е малко по малко да събираш и да смъкваш от кредита и да го погасиш предварително и така Simple Smile
Розовите очила и това е.
Явно нямаш идея какво е да търсиш работа по време на криза

Titina, Ivan доколкото помня беше IT, така че това, което ти казваш е много малко вероятно. Мен това, което ме притеснява повече при кредитите е загуба на работоспособност, трайна. Ей тогава вече си е е**** майката.
Само че за разлика от теб и Иван, аз съм преживяла 2 големи кризи. И ИТ бяха едни от първите, които останаха на улицата.

Ambrosia , с малката подробност, че дори и за касиер в магазин не вземат по време на криза.

Общи условия

Активация на акаунт