Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 30

• 37 315
  • 780
  •   1
Отговори
# 675
ее123456 , супер сделка! Дори да не я използвате, може да я продадете и да направите една разлика от десетина хиляди евро за нула време. И вече с нов бюджет да си купите друг имот в по-удобна за вас локация. 
Tomeva, благодаря.
Знам, че сделката е изгодна ако търсех просто жилище или имот за инвестиция.
Ако беше просто да купя нещо, имах много възможности. Клиент построи 50 хил. м2 в Сф, още 25 хил. реновира, даде ни възможност да избираме и то на преференциални цени (дори имаше запитване за едната сграда в тази тема).
Някак си по друг начин си представях имота, който бих купила за детето си. Много харесвам таванските етажи в 4 етажните тухлени блокчета в "Западен парк" или високите мансарди в центъра. Някак си дават възможност за творческо решение и вдъхване на душа в жилището.
Но при тези цени и това, което се предлага, май ще се навия и на този имот.

Ако имаш парите, купувай веднага гарсониерата и не мисли повече. Очеизвадно е че е сделка!

# 676
.

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 22:59 от Анонимен

# 677
  • София, Bulgaria
ее123456 , супер сделка! Дори да не я използвате, може да я продадете и да направите една разлика от десетина хиляди евро за нула време. И вече с нов бюджет да си купите друг имот в по-удобна за вас локация. 
Tomeva, благодаря.
Знам, че сделката е изгодна ако търсех просто жилище или имот за инвестиция.
Ако беше просто да купя нещо, имах много възможности. Клиент построи 50 хил. м2 в Сф, още 25 хил. реновира, даде ни възможност да избираме и то на преференциални цени (дори имаше запитване за едната сграда в тази тема).
Някак си по друг начин си представях имота, който бих купила за детето си. Много харесвам таванските етажи в 4 етажните тухлени блокчета в "Западен парк" или високите мансарди в центъра. Някак си дават възможност за творческо решение и вдъхване на душа в жилището.

Сериозен пич, ша да е този клиент... браво!

# 678
Подозрително евтино, но може да има логично обяснение. Може да е като цяло в недобро състояние - за 250 лв. наем дори в Надежда, вероятно е старичко, има нужда от ремонт пък дори и със сменена дограма. Може да е на лошо място - в Надежда има едни микрорайончета - наоколо стари съборетини, димят, мизерия, разни съмителни субекти. А съвсем наблизо - улиците нормални, хората нормални, магазини, градски транспорт. Докато не се види е трудно да се каже.

# 679
Не се безпокойте, работим в тази област, имаме богат опит, вкл. в юридически заплетени имотни отношения.  
Питах конкретно за имота защото не познавам добре София и кварталите.
Вие преди време не питахте ли за някакъв таван, който искахте да купите и да правите на жилище? Не го ли взехте тогава?
Всъщност си спомням, че имахте доста добра представа от кварталите на север от МОЛ София - Банишора, Гевгелийски, говорехте за празни терени там. Е, Надежда е някъде пак там, само малко по- на север - тоест, направо си го познавате Simple Smile
За мен най-логичното е да питате клиента си, щом е с такъв опит в София, ще знае повече от който и да е в някакъв анонимен форум. Пък и явно ви е близък, може да разчитате на консултация с него. И определено гарсониера в Надежда не е сред мечтаните имоти, ако наистина имате по-добри възможности. Особено пък ако харесвате артистични мансарди - това е точно обратното на артистично Simple Smile.

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 14:21 от Анонимен

# 680
Вие преди време не питахте ли за някакъв таван, който искахте да купите и да правите на жилище? Не го ли взехте тогава?
Всъщност си спомням, че имахте доста добра представа от кварталите на север от МОЛ София - Банишора, Гевгелийски, говорехте за празни терени там. Е, Надежда е някъде пак там, само малко по- на север - тоест, направо си го познавате Simple Smile
За съжаление таванът не успях да го купя, много ми харесваше. Това беше по времето, малко преди да скочат да цените. Динамиката на сделките беше такава, че ако не капарираш веднага имотът отлита, а на мен все пак ми трябва малко време да преценя и да проуча документите на продавача. Като се има предвид, че не съм от Сф, това не може да стане за 1 ден. Надявах се с поскъпването на имотите да се извадят интересни предложения, но явно съм грешила.
Аз не бих купила имот за инвестиция и да се занимавам с отдаване под наем, заслужава си само ако имаш 2-3 имота да отдаваш под наем.
Наистина харесвам "Банишора", "Западен парк" и близките до тях. Не ми допадат и стандартните жилища, в момента на пазара няма нищо интересно. Тази гарсониера е точно такъв имот - нищо повече от жилище като хилядите други.

# 681
  • София
Да, стандартни са ни жилищата , стандартни разпределения и стандартно ни е мисленето
Имаше един руски филм , много смешен, как човечец попада в друг град, в друг квартал и друг апартамент и си мисли че си е у дома, даже спори с живеещите там и ги мисли за натрапници в дома му Simple Smile
И ние така, ама вижте как се завъртя, даже има "носталгия към панелното разпределение" напоследък Thinking

# 682
Панелното разпределение е доста по-добро от разпределението в НС, така че нормално.

# 683
На някои да, ама има панели с много кофти разпределение при достатъчно площ(тоест преходни стаи). Не знам дали само в определени квартали. От ЕПК-тата в Дианабад има доста такива.

# 684
Привет, отново!
Някой може ли да ме върне в стара тема или изобщо някаква тема за закупуване на жилище на зелено?  Какво трябва да се знае, какви "клопки" са възможни? За адвокат не знам, дали ще имаме възможност.А, евентуалната покупка ще бъде директно от строител.

# 685
Трябва да си сигурна в строителя и толкова.
Аз съм купувал от строител на зелено, никакви проблеми.
Имай предвид, че има много хора купили на зелено и сградите са запорирани за милиони дългове или просто не са достроени. За това трябва да си сигурна в строителя, това е.

# 686
Ами то няма как да сме сигурни, че строителят не дължи и не е ипотекирал имотите, че ще получи Акт 16, или че въобще ще довърши....те строят с фирми с капитал около стотина лева, ходи го съди и гони Михаля. И цените затова са по-ниски, защото се носи риск. Хубавото е, че може да се избере етаж и площ каквато ти харесва, но другото не е ок.

# 687
В разгара на имотния балон да купиш на зелено ... трябва да си доста луд Grinning

# 688
Едва ли някой може да даде универсална формула за покупката на зелено. Проверен строител, проверени документи, и пак не е 100% сигурно. Зависи дали под зелено разбираш на акт 14, на изкоп, или на проект. На реална цена ли продава официално, или ще иска на по-ниска,  а другата допълнително. Как се иска плащане - 10%, 50%, в Младост 1 до пощата искаха 90% още преди акт 16...

# 689
Трябва да си сигурна в строителя и толкова.
Аз съм купувал от строител на зелено, никакви проблеми.
Имай предвид, че има много хора купили на зелено и сградите са запорирани за милиони дългове или просто не са достроени. За това трябва да си сигурна в строителя, това е.

Какво значи да си сигурен в строителя, да си чул, че чичо Гошо си е купил жилище?

За мен означава да го проучиш по всички ъгли и да си наемеш добър адвокат да ти изпипа всичко възможно по сделката. От там нататък остават поне 20 процента риск

Общи условия

Активация на акаунт