Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 30

• 36 820
  • 780
  •   1
Отговори
# 735
Имотите сме ги купували със съпруга ми по различни поводи, нещата от родителите ни си стоят.

Това ОК, но въпросът ми беше - чисти ли са в момента от ипотека, разбирам, че ДА. Това е друго нещо. Пари вложени навремето в апартаменти, сега носят доход от наем - нищо необикновено. Как обаче си изчисли процента? На базата на сегашните цени ако би ги продала или на база старите пари, които си вложила в тях?
Аз не виждам как сега вложени пари в имот вместо на банкова сметка ще заработват 10% вмест 0.5%. Най-много 5%, но само за абсолютния център на София. другото е утопия

Екселска таблица:-вкл покупна цена, разходи по апартамента ( данъци, такси, ток, ремонти), продажна цена.... и нататък математика. Ако искаш си мисли, че е утопия, просто купуване на време и продаване на време. При нас специално с наемите не стана, защото сме на др край на света и зашото не попаднахме на читави квартиранти. Малко множко ми идва след всеки квартирант да правя ремонт

# 736
  • София
Е сега, ако е купен 2005 та, 70 квадрата в средна хубост квартал, за 33- 35 хил евро, сега се отдава за 600 лева да речем
Каквито и други разходи да добавиш пак са повече от 3-4 % доходност
Пък 2005 та не е преди войната? Освен ако говорим за войната в Сирия? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 737
Имотите сме ги купували със съпруга ми по различни поводи, нещата от родителите ни си стоят.

Това ОК, но въпросът ми беше - чисти ли са в момента от ипотека, разбирам, че ДА. Това е друго нещо. Пари вложени навремето в апартаменти, сега носят доход от наем - нищо необикновено. Как обаче си изчисли процента? На базата на сегашните цени ако би ги продала или на база старите пари, които си вложила в тях?
Аз не виждам как сега вложени пари в имот вместо на банкова сметка ще заработват 10% вмест 0.5%. Най-много 5%, но само за абсолютния център на София. другото е утопия

Екселска таблица:-вкл покупна цена, разходи по апартамента ( данъци, такси, ток, ремонти), продажна цена.... и нататък математика. Ако искаш си мисли, че е утопия, просто купуване на време и продаване на време. При нас специално с наемите не стана, защото сме на др край на света и зашото не попаднахме на читави квартиранти. Малко множко ми идва след всеки квартирант да правя ремонт
A!!! Tи говориш за печалба от продажба - това си е съвсем друга работа. След като си купувал 2013 и продаваш сега - Да

# 738
Пуснете нова тема, че отидохме на 50 стр. Като се разприказвахме така...

# 739
Но защо като се заговори за чужбина се дават за пример само някакви кофти райони или гета и че там било по-лошо оттук? Ако сравним престижен район нейде в западна Европа с който и да е квартал в София къде се живее по-добре? На каква цена вече е отделен въпрос.
Защото първо там не останаха райони с изцяло бяло население и с изцяло бели училища. И отделно както вече казах негрите и арабите седят основно по централните места и улици и е много гадно да ги гледаш, а на Витошка пак повтарям не е пълно с мотаещи се цигани.

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 17:36 от Анонимен

# 740
Иначе вечер по Пиротска също е страшно, ама това е друг въпрос.

Пълни глупости и измишльотини.

# 741
Айде бе, глупости. Ти можеш да си редактираш коментара, ама и аз минавам през периметъра всеки ден. Като започнеш от джамията, халите, Пиротска, пълно е със сирийци, подобните им и цигани по женския. На всичкото отгоре има статии с интервюта на хора, живеещи и работещи в района, всеки може да си прочете, щом са глупости.

# 742
Възможно е по Пиротска и в женския пазар да има мангали. В района на пазара и Лъвов мост дори и по комунизма не се водеше за хубава част. Факт е обаче, че по Витошка, Графа, Народния театър, Александър Невски и т.н. няма маймуни за разлика от всички централни улици на западните градове.

# 743
Айде бе, глупости. Ти можеш да си редактираш коментара, ама и аз минавам през периметъра всеки ден. Като започнеш от джамията, халите, Пиротска, пълно е със сирийци, подобните им и цигани по женския. На всичкото отгоре има статии с интервюта на хора, живеещи и работещи в района, всеки може да си прочете, щом са глупости.

Може ли няколко скорошни статии да цитирате.

# 744
Абе вие все едно не живеете в София? Навсякъде си има цигани. И мигранти има - в Овча Купел особено, пък цените там си растат. Като започне да се увеличава населението на България, а не да намалява с всяка година, тогава ще се съглася, че в Западните държави е по-зле от тук. Засега фактите не го потвърждават Wink

# 745
Абе вие все едно не живеете в София? Навсякъде си има цигани. И мигранти има - в Овча Купел особено, пък цените там си растат. Като започне да се увеличава населението на България, а не да намалява с всяка година, тогава ще се съглася, че в Западните държави е по-зле от тук. Засега фактите не го потвърждават Wink
Виж на Витошка колко маймуни има (няма) и виж в Лондон, Брюксел, Берлин и т.н. колко са (супер много). Направи същото сравнение с централно софийско у-ще и централно брюкселско и лондонско, и ще видиш колко е трагично положението там в това отношение.

# 746
Седя си и се чудя- дали сме дръпнали напред в индекса на щастието, някъде при последните все се таралянкахме.
Щото фактът, че някой е купил софийска тухла преди 2-3-5-7 години прави въпросния индивид изключително горд и щастлив, само като посмята колко пари е "изкарал" и то без да си мръдне пръста. На един му поскъпнал имота тройно, друг 10% доходност бичи, абе вечния двигател направо, еее, не може да не сме станали по-доволни и щастливи.

# 747
Виж на Витошка колко маймуни има (няма) и виж в Лондон, Брюксел, Берлин и т.н. колко са (супер много). Направи същото сравнение с централно софийско у-ще и централно брюкселско и лондонско, и ще видиш колко е трагично положението там в това отношение.

И в Лондон, и в Берлин не са ми направили впечатление, така че стига с тия глупости. Даже в Лондон се чуваше българска реч, където и да отида Wink

# 748

И в Лондон, и в Берлин не са ми направили впечатление, така че стига с тия глупости. Даже в Лондон се чуваше българска реч, където и да отида Wink
. Не ти направи впечатление? Ахахахаха. Ето ти една статистика от 2011 година. В момента е много по-зле положението. “A dramatic change in the racial mix of London’s population over 10 years is revealed today in the latest figures from the national census.

White Britons are a minority for the first time after a rise in the number of residents from other ethnic groups.

Statistics from last year’s census show that 45 per cent of the capital’s 8.2 million population class themselves as white Britons. That compares with a figure of 58 per cent when the last census was compiled in 2001.”

# 749
Днес привечер се разхождах по Пиротска и потвърждавам, че си има яко ромляни и “бежанци”. За тези, които живеят в околността, мога само да предполагам, че вероятно са им свикнали и не им прави впечатление, но за човек, който не е свикнал, си бяха бая, няма какво да се лъжем...

Общи условия

Активация на акаунт