Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече!

• 34 175
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Кики,контракциите трябва да бъдат регулярни /стягане +болка/на около 5 мин.Аз преди 6 г.с тези симптоми тръгнах за болницата и не сбърках,но точно като теб много се притеснявах,че няма да разбера кога е момента.
Да, защото аз си имам всякакви болки през цялата бременност(менструални и в кръста) и сега реално разчитам да позная началото само по стяганията. Не съм почнала да ги засичам още, защото не ми се струват още така регулярни. Абе като цяло това очакване си е шантава работа, поне за мен де 😂

# 331
Аз чистя и местя и вдигам, но още нямам стягания. Утре съм на доктор, дано да е пораснало, че последните два пъти ми каза еднакви размери. Вече съм в 37 и си мисля последните дни на месеца или първите на другия вече да се ражда. Така се настройвам, не искам да стигам до термин, въпреки че ще ми липсва бременността.
Въпрос имам, обаче, относно мазането/миенето след раждане. Уж има някакви списъци с лекарства... Аз май мисля да взема само реванол и да си слагам на превръзката и интимен гел, който не знам дали ще ползвам и как ще се къпя там. За бебето също да вземам ли нещо? Тук бебетата са при майките и не знам ще сменям ли памперси и ще мия ли дупето, съответно после трябва ли да го мажа с нещо. Моят доктор не е от болницата и не мога да питам какво да нося. Вие какво ще носите?

# 332
Аз имах доста стягания на стомаха тези дни,но без болка.
Но тази сутрин се събудих от зверска болка в кръста и то само когато легна на ляво или по гръб. Когато се обърна на дясната страна болката изчезваше.. и другото ново е бебока като почне да шава ме прерязва ниско долу..
Абе наближават си дните ама кога ще са не се знае.

# 333
Sunnyhobi много неприятна ситуация . Обади и се според мен ,колкото да знаят да освободят час евентуално за друго момиче .

Аз всяка вечер имам ужасен дискомфорт и се чудя дали е нормално , но на другия ден съм добре и явно е нормално. В момента например имам доста неприятни болки много ниско в корема и ми е трудно малко движението . Нямам изтичане на води или тапа , по това може би ще се водя , защото с моите контракции от 6ти месец , няма как по тях да преценя тъй като съм имала и на 4 минути с болка , но явно не са били родилни . За сега съм за секцио и дано да си изчака датата иначе ако тръгне раждане по рано ще се наложи секцио по спешност.

# 334
  • В сърцето на любимия човек
Съни - по принцип е коректно да се обадиш, но на практика, ако смяташ, че това ще ти създаде напрежение и неприятни емоции, просто не отивай и не се обаждай. Ако случайно те потърсят, кажи, че не си в града и вероятно ще раждаш другаде.

# 335
Момичета, разказвала съм ви не веднъж за мойта АГ, как нищо не ми казва на прегледите за бебка. Бях се разбрала за секцио с нея за дата 30.10.  Последния път, като ходих на ЖК при нея я попитах за размера на бебето и неща, които са нормални да ми се казват на всяка една консултация. Тя отново не ми каза нищо тогава, а ми каза, ако искам да отида на ехограф при друг лекар на частно и да ми каже тези неща. Днес сме 23.10- точно 1 седмица остава до секциото при тази АГ и аз изобщо не се чувствах спокойна. И днес реших и отидох в друга болница и говорих с друг лекар за планово секцио, но имаше свободна дата само за 31. Реших, че при този лекар, с който днес се видях ще раждам, независимо, че цялата бременност се следих при онази " компетентна" лекарка, която единственото, което я интересува са парите и нищо друго. Въпроса ми момичета е, понеже утре трябваше да ходя при нея, да ми пуска изследвания и да се срещам с анестезиолог, а аз няма да отида, да и се обадя ли да и кажа, че съм размислила и че няма да раждам при нея? Вие как бихте постъпили? И за мен не е приятно в последния момент да променям всичко, но с нея изобщо не се чувствах в сигурни ръце.
Според мен сега най-важно е да си спокойна и да се чувстваш добре. Затова въобще не се измъчвай от терзания кое е правилно и кое не - щом се решила, че тази докторка не е твоя човек давай смело напред и хич не я мисли. Ако разговорът с нея би те натоварил много просто си го спести. Утре като не отидеш на преглед ня нея би трябвало да й стане ясно, че няма да я търсиш повече. Ако имате все пак уговорени дата и час можеш да й пуснеш един смс и да й кажеш, че си взела друго решение. Ако знаеш за колко случаи съм чувала за лекари, които уж са поели ангажимент към родилка, а не си вдигат телефона... изборът си твой, но въобще не го мисли, важното е, че си се отървала от нея Wink

# 336
  • София
Съни, аз бих звъннала без притеснение да отменя часа и уговорката. Последните години се научих кои отношения са приятелски и кои служебни, така че не виждам какво има да ти е неудобно. В крайна сметка не си отишла по спешност, а сте имали уговорка да "наемеш" тази докторка с избор на екип. Ами не си доволна и сделката се разваля, няма драма.

И аз снощи се събудих с болка в кръста, едвам станах да се разходя даже. Напоследък се будя и от силни, но неболезнени контракции. Смятам, че ми е рано да раждам още и го отдавам на подготовка на тялото. Днес бях на тонове и всичко е наред с беб.

За в родилното не ми искат нищо за бебето, но аз искам да си е при мен и ще му взема хавлийка, мокри кърпички и памперси, крем за дупе. Дрешки знам, че няма да ми трябват, защото ги обличат от родилното след къпане, ще спи в чувалче. За мен имам дълъг списък с всички витамини и инжекции, които ползвам всеки ден.

# 337
Sunny,
Не бих й звъннала повече и невиждам повод да се чувстваш гузна,след като е нямала никакво отношение към теб,а и от предходните ти разкази за нея,още повече съм “за” да се относеш ,както тя би се отнесла към теб.
Те някои лекари са свикнали всички пациенти само с тях да се съобразяват,а нещата са двустранни.
Тя е взела от теб предостатъчно както от Зсравната каса,така и като си й заплащала прегледите.
Точно сега мисли за себе си и за твоето спокойствие и комфорт!

Тя тази твоята ми напомня на едно голямо “светило” в нашият град,която ми водеше ЖК през първата бременност.
Повече се вълнуваше от политическата си кариера като Общински съветник,отколкото от геникологията.
Така и до края на бременността,не можа да ми каже пола на бебето,беше 52% момче,до края бяхме на 62%.
Сестрата ще ми обеснява как д давам стерилна урина,а тя седнала с една книжка поезия и зачита на сестрата.

И още много неща,ама няма нужда да спамя.
Накрая нито й се обадих,че съм родила,нито отидох повече.
Просто никакви заслуги нямаше,за каквото и да е!
(Нито пък ми видя намалените околоплодни води,заради които влязох в болницата).

# 338
  • София
Момичета, тази нощ 24.10, в 01:13 се роди Теодор, 49см., 2790гр. Blue Heart

# 339
  • София
Честито Ели! Да ви е жив и здрав Теодор и да бъде гордостта на мама и тати! Чакаме разказ Simple Smile)

# 340
Елиииии, честит син! Бъдете здрави! 😍 🤗 😍 🤗 😍 🤗 😍
П. С. разписах се и аз в клуба на гърлоболните и с лека Т.
Sad Sad

# 341
  • В сърцето на любимия човек
Честит син, Ели! Да е жив и здрав Теодор и да ви носи само радост и усмивки! Чакаме те с разказ Simple Smile

ПП: кой екип ти се падна на смяна?

# 342
Честит син, Ели! Да ти е жив и здрав Теодор!

# 343
  • София
Честито ,Ели! Да ви е жив и здрав Теодор!

# 344
  • София
Благодаря момичета!
Ще започна с това, че много ме боли трътката Joy

Вчера след обед към 15ч. започнаха по-болезнени контракции, но по 1-2 на половин час и аз си мислех, че се подготвителни. Бях се изкъпала, облякла и ходих до ИКЕА с колата. Прибрах се към 18:30 и с ММ започнахме да доподреждаме неща след ремонта, които не бях успяла през деня. Започна да ме боли по-често, но нали оправях и не обръщах внимание. Вечеряхме и като се започнаха едни чести болки към 21ч. Следих ги - държат между 1 и 2 Мин., през 5-6 и повече Мин. И така до към 22 и нещо, когато започна много да ме боли. Приготвих си дрехите и влезнах да се къпя. Зачестиха много. ММ ме облече и потеглихме. В болницата трябваше да почакаме малко, защото имаше току що приключили раждания. Влезнахме за приемане и имах 6см разкритие вече, шийката като “пергамент”. ММ започна да попълва документи, а при мен стана нетърпимо. Имах чувството, че там ще родя. Започнаха и естествени напъни и айде газ нагоре. Тонове, глупости и то си стана пълно разкритие. Обаче напъването много болеше, няма да ви лъжа. Странното е, че в един момент вече не го усещах откъм корема, ами откъм дупето, все едно ще се изпусна. А нямаше време за клизма преди това Simple Smile казаха, че съм започнала да се разкъсвам и ме цепнаха. На смяна бяха д-р Стоянова и д-р Ташков. Но той само погледна 1-2 пъти и каза, че точно така се ражда и трябвало да им покажа и на останалите тази вечер, хахаха. И общо взето от влизането в болницата до изплакването на малкия беше около час. После 20тина мин шев и кройка, не знам колко е, но е неприятно, но и това ще мине. ММ беше вътре с мен, на един стол отстрани и беше уникален като си гушна сина Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт