Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече!

• 34 175
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Ellie честито бебче Simple Smile Да ти е жив и здрав и много да ви радва Simple Smile Точно снощи преди да си легна се сетих за теб и дали ще дочакаш театъра за 2-ри Simple Smile
Слагаха ли ти система с окситоцин или някакви обезболяващи ?

# 346
Ellie, честито, да ви е живо и здраво момчето! Герой си ти, поздравления за бързото и смело раждане Simple Smile

# 347
Ellie, честито бебче! 🤗 Да ви е жив и здрав Теодор!🍀🍀🍀 Ама момчето поне изчака да приключите с ремонта 😁
Аз снощи ви разпитвах за контракциите и малко преди да легна, мисля че разбрах какво да очаквам - ясни стягания с болка,   за един час имах около 3 такива стагания, взех си душ и ме поотпусна, през вечерта имаше леки стягания. Абе бях с нагласа,че може да ходя до родилното, ама не беше нашата вечер 😁 Днес съм на тонове и ще споделя на акушерката.
С мъжа ми се шегуваме, че вчера й сглоби кошарата и тя вече иска да си спи в нея 😀

# 348
  • София
Ели, честито! Да ви е честит и много да ви радва юнака Теодор!бързо възстановяване на теб!🍀🤞
Благодаря и за разказа!

И ММ иска д а присъства на раждането, дано не се разколебае до тогава, че май го е страх повече от мен 😂

# 349
  • София
Елиии, а аз очаквах да се видим на лекцията след час Simple Smile
Честит да ви е Теодор! Жив и здрав да расте, да бъде много щастливо и усмихнато дете и винаги да ви радва! Blue Heart

Наистина браво на малкия, че изчака ремонта. На театър ще отидете по-натам! Много ме обнадеждава разказа ти за раждането, бързо възстановяване на теб! Simple Smile

# 350
  • София
KikiMoon, абе те и моите така почнаха по 3 на час Grinning

Лаленце, точно това казвах снощи на ММ между контракциите, че така и не отидох да на лекцията за дишането, а то е много важно. Не ми се получи особено добре, как да дишаш като те боли и инстинктивно се стягаш.

Yyoana, не му се ходеше явно на театър на малкия.

Но изчака ремонта милото, всичко е готово и нагласено и той тогава реши да дойде при нас. Съобразителното мъниче на мама. Heart

Обезболяващо нямаше време да слагаме. Окситоцин пуснаха уж, но аз много бързо след това родих и не знам дали изобщо е подействал.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 10:13 от Ellie D

# 351
  • Варна
Ели, честита ви радост! Жив и здрав да ви е Теодор и много да се гордеете с него!

Съни, може просто да се обадиш и да кажеш, че отказваш секциото при нея и си избрала друг лекар.Имаш право и няма от какво  да ти е неудобно.И моето секцио е за 31ви.Ако изкараме до тогава.

Аз вчера бях на лекар.Бебо почти не е качил грамчета.Плацентата ми вече не била хубава.Към 3та степен отива и има калцирания.Т.е. не храни добре бебето.Преди 2 седмици бебо беше 2700, сега пак го измери толкова и като видя, че не е качил и го мери още по-прецизно 2ри път и го изкара 2870, което е много малко качено за 2 седмици.За сега ще си следим движенията и ако има нещо ще ходя в дежурен и ще видим.Питах докторът дали ще изкараме до 31ви, каза само "Надявам се." Иначе тоновете са му добре и водите ми също.И сега ще чакаме.
От днес съм в 38г.с., в тази седмица точно родих дъщеря ми 2700, но при нея макар и по-малка, плацентата беше добре и си качваше плавно.Но ми бяха казали, че ще е 3000 или 3100, та имаше разминаване.И сега се чудя ако бебето и то е 300-400 гр. надолу/ то може и нагоре де, ама мен надолу ме тревожи/.Иначе се успокоявам, че ако беше нещо спешно, щеше да ме вкара веднага в болницата.Надявам се всичко да е наред.
Контракции вечер имам доста изразени, но са безболезнени и нерегулярни.С дъщеря ми бяха много по-малко, сега на моменти се чудя дали не тръгва, но вчера лекаря нищо не каза по този въпрос.

# 352
  • София
Ели, съвършен е! Пу-пу!

# 353
Ооо Ellie, какъв е бузан хубав 😊😊 И каква коса 😁 Прекрасен Теодор!
Абе аз хем вече искам да идва, ама снощи се стреснах някак си, защото наистина не остана и като ме стегна няколко пъти с болки и си казах само "Мале, почва се" 😀 😆

# 354
  • Варна
Ели,  прекрасен и оформен е вашия бебок!И каква косица има! Heart

# 355
  • Bарна, морето, сините вълни
Ели, честито. Прекрасен е! Много здраве желая, както на него, така и на мама, и на тати. Heart

# 356
Ели,честит ти син!Нека расте здраво и щастлива бебе и много да ви радва!Относно раждането ти ,ти си отличничка!!!Браво!!Аз пак ще ти досадя да споделиш ,колко ти излезе почистването с фирмата,ако си го писала вече по-назад в темата-извини ме!
Бях ,момичета ,на дерматолог днес-ами моето не било бенка,а фибром/доброкачествено образувание/,което не носи никакъв риск.Каза ми лекарката това,което и тук дискутирахме,че е нормално по време на бременност да настъпят изменение по бенки и други образувания на кожата,а също и да се появят нови такива.Каза,че мога да не го премахвам,но мога и да го махна понеже е на кофти място малко/в окосмена зона/и като се епилирам,бръсна и т.н. ,мога да го закача.
Момичета,от три дни се опитвам да поръчам едни гащеризони от Некст и не става.С тези секретни кодове дето ти идват на есемес,хич не се справям и много се ядосвам.Постоянно ми изписва,че плащането не е прието и това е!Оплаках се!!!

# 357
Обадих се все пак на мойта АГ да и кажа, че съм избрала при друг лекар да раждам. Остана очудена, че и звъня да и кажа, и била очаквала, че може другаде да раждам. Каза, че е много възпитано от моя страна и всичко хубаво ми пожелава, да съм и звъннела след раждането да и кажа какво е и колко тежи Joy (след като тя до 9-ти месец не ги разбра тези неща!!!). Сега вече съм спокойна и чакам дата 31.10 да се срещна с бебка.

# 358
  • София
Здравейте момичета, аз се включвам с малко информация за покупките, които бяхме направили и това, което не ни е допаднало или е. То всяко бебе е различно, но се надявам да е полезна информация.
1. Взели сме масово дрешки от 56 нагоре и сега нищо не му става. Имам 2 гащеризона и 3 бодита 50 размер, които си отиват много бързо. Та ще ходим да докупуваме малки дрешки. Тези 56 сигурно ще ги носи след месец най-рано поне така като гледам, въпреки, че сме 50 см. Добре че не слушах никой и все пак взех някакви 50 размер, щото иначе щяхме да сме без дрешки. Друго, което не бяхме взели е термометър за стаята, имахме супер обикновен за 2 лв. Но усетих, че нещо не е като хората, хем 23 градуса, хем студ. Та купихме такъв дето мери и влага и температура - електронен, еми 70-75% влага. И заради нея е студено. Та взехме и влагоуловител и сега е по-добре, 20-21 градуса държим, но не се усеща студено.
2. Шишето на Медела не му допада, смисъл той не е претенциозен и си хапва и от шише и от гърда, обаче като е мъничък и се измаря докато бозае, а с шишето му е мега трудно. Следователно пие много малко и заспива. После се буди гладен след 5 мин и докато разбера какъв е проблема се измъчихме. Та ходихме до Дундьо да вземем на Авент и сега изпива по 50 грама на хранене с него, като ме няма мен. Явно с тях му е по-лесно. По-натам като е по-силничък ще ползваме и Меделата.
3. Помпата Медела Суинг каквото и да кажа ще е малко за нея. Страхотна е. Нито ме боли с нея, нито имам дискомфорт, явно добре пасна на гърдите ми. Първите дни в болницата докато слезе млякото така ме боляха гърдите, едни пълни, едни ужасни, постоянно течат. Даже в кабинета по кърмене ми казаха, че мога да си докарам мастит. Та с нея всичко се оправи. Сега 7 дни след секциото даже не ме болят. Като се напълнят усещам, че е време за кърмене, но и бебчо се буди и ги изцежда. През останалото време си е рай вече.
3. На Авент има едни силиконови подплънки за топли и студени компреси, никва работа не вършат, не ги взимайте. Много съм разочарована, а дадох 30лв. за тях.
4. Също на Авент взех силиконови зърна, това ми е най-добрата покупка. Няма рани с тях, той доволен, че седи по час на гърда, аз доволна, че не ме боли с тях и така. Много добра покупка. Само едното ми зърно е вдлъбнато, но ползвам и на двете за да нямам рани.
Тази нощ сме се будили два пъти само за кърмене, е по един час всяко, но и мама и тати определено се наспаха. Simple Smile

# 359
  • София
Деси, много полезно!
Morello, не успях по-рано да пиша покрай местенето на багажа.
Скрит текст:
идваха от Василка. Дойдоха в 9, докато огледат, свалят машини, пият кафе и започнаха към 10 без нещо. Седяха до към 3.
Пране:
Матрак - 160/200 двулицев
Матрак - 90/200 еднолицев
Бебешки матрак - 60/110 двулицев.
Диван - 5 местен ъглов + разтегаема част

Прозорци:
5 броя двустранно - 120/200 см

Баня:
Плочки цялостно
Прозорец
Т. Чиния
Мивка
Смесители
Шкаф

Спалня и детска - ламина- 26-27 кв.м

Хол - машинно измиване на гранитогрес - 23 кв.м.

Хладилник, миялна, пералня - вътре и вън

Обезпрашаване - всички мебели вътре и вън - 5 крилен гардероб, спалня с 4 чекмеджета, нощни шкафчета,
Секция, портманто, кухня, единично легло, скрин.

4 интериорни врати и една входна

Това за 240лв.

Дано не съм пропуснала нещо. Като цяло сме доволни, има забележки, но не е като да си чистиш сам. Имаше тук-таме пропуски, но трима човека чистиха с часове, ние нямаше как да де оправим сами.

Общи условия

Активация на акаунт