Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече!

• 34 175
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Чочита, честита радост! Да е жива к здрава малката Ема и много радост да ви носи!

# 391
Здравейте, момичета! Вчера назначихме дата за секцио и докторът ми препоръча да поставим бариерен гел против сраствания. Някой поставял ли си е такъв при секцио или друга коремна или гинекологична операция? Доста позитивни неща прочетох, но цената на самия гел е малко над 500 лв.

# 392
  • В сърцето на любимия човек
Ако имаш предишни операции и лош опит със сраствания, по-добре е да се сложи.
Познавам лично съфорумка, която след мисед аборт и последвало абразио разви синдром на Ашерман, който е доста рядко срещан (при нея предна и задна стена на матката се бяха слепили). Последва хистероскопия за премахване на срастването и поставиха такъв гел. Няколко месеца по-късно забременя спонтанно, дъщеричката и вече е на 3г. Simple Smile Не помня да е споменавала при секциото да са и слагали отново гел (роди в Токуда).
Като цяло не съм чувала да се поставя профилактично, основно заради цената. Най-често се прилага когато е имало предишни сраствания, при по-специфични операции и т.н., но е възможно причината да е и в цената и затова да се прилага по-рядко.

# 393
Имам една лапароскопия за отстраняване на киста и поради тази причина лекарят очаква сраствания, които при секциото да отстрани. Вероятно заради това е и препоръката. Благодаря за мнението. Simple Smile Вероятно ще поставя гела.

# 394
Леле, момичета не мога да ви изчета. Покрай малката нямам много време за форума.

Ние сме добре. Вече сме си вкъщи. От 2820 ни изписаха 2760, след като два последователни дни беше качила по 30-40 гр. Ние сме на смесено хранене. Кърмя. За една седмица минах от едната крайност в другата, имах рани на зърната,  блистери, цепки, кръв. Бях решила да спирам, въпреки, че изпитвам огромна вина спрямо малката заради това, за баткото чудеса направих да е само на кърма. Сега обаче няма да мога да прекарвам по 18 часа с дете на гърда. Затова нощем кърмя на поискване, до ранния следобед се справяме само на кърма и в следобедните часове (последните 2-3 хранения) давам добавка 30-40мл. Взела съм лактана био. Вече започна да личи, че качва, пръстите й бяха като на кокошка крак, а сега има пухкаво. Дойде и нашата педиатърка вкъщи, прегледа я, даде ми съвети, аз повечето неща си ги знам покрай баткото, но все пак. Интимния тоалет ми беше най-страшен. Вече посвикнах и с памперс 0, размер 50... много е мъничка. Имаме едно къпане вкъщи на мивката и довечера мислехме в коритото да я чипкаме, но баткото е с 39Т и червено гърло. Мисля да го караме на изплакване с шепички на чешмата докато не се стабилизира.

Секциото мина по същия начин както първото. Само, че ме беше много страх. Може би защото знаех точно какво ме очаква. Исках са си ходя, направо ми идваше да им кажа, че го отлагаме за друг път. Когато анестезиоложката ми бодна морфина и после спиналната обаче ми стана едно всьо равно към весело. Голямо ръчкане и бутане беше, няколко пъти излитах в космоса и ми вливаха нещо, от което идвах на Земята пак. Тук искам да кажа една голяма дума за д-р Гергова (анестезиолог в МД). Държа ме за ръка, говори ми глупости, постави ми упойката без да усетя. Голям професионалист. Като извадиха девойката, за радост на мама, тя рева силно, не са я слагали в нищо, сама си диша, всичко нормално. Даже епикризата можех и аз да я напиша, никакви изследвания вътре. Дори един хемоглобин няма. С баткото имах много инфо, но той лежа в неонатология и може би заради това.

В реанимацията не можах да спя. Когато ме отпусна обезболяващото (24 часа), стана гадно. Станах някак, виеше ми се свят, болеше. Първият ден след реанимацията беше много гаден и понеже щяха да ми дадат детето веднага, а аз исках да кърмя възможно най-скоро не си сложих свещичка. Ад. Но, със всеки следващ ден нещата се подобряваха, вече изобщо нищо не ме боли. Махнаха ми конците вчера, тичам като кон. Сънят е мираж.

Стрии нямам, коремът ми е прилично увиснал, но се събира. Ще мажа белега с Дерматикс. Старият белег го няма, явно върху него са рязали. Изглежда по-добре от миналия. 

В общи линии сме добре, на мен ми е страшна кочина в главата още. Все едно съм изпуснала края на въжето и се въртя в безтегловност. Не съм била така никога, а съм с две деца... ! Как ще се справя, но фъкин идея.

Честито на всички мамчета. Simple Smile Бъдете щастливи и се пазете от вируси, че е някакъв ад.

# 395
  • София
Яна, ще си навакса грамчета, важно е че вече сте си вкъщи и лека, полека ще свиквате всички заедно.

Аз искам дс попитам и тук на какви градуси прахте детските дрешки 40 и 60?

# 396
Преди перях на 60-90. Доста съсипах. Сега ако няма петно ги пускам на 40. Бельото гладя, до края на първия месец. После няма и да гладя.

# 397
Янна, много е хубаво, че сте си вкъщи вече 🤗 Наистина как бързо минава времето и вече някои от нас са си вкъщи с бебчетата 😊😊 Други още си мътим, ама и нашето време ще дойде 😁
При мен последните дни само подготвителни контракции, които дебна дали ще се превърнат в истински или не 😁 Вчера следобед имах няколко болезнени и като ме поотпуснаха, боядисах се, обръснах се добре доколкото можах , казах си "Ако това е вечерта, поне да съм подготвена" 😂 ама пак беше фалшива тревога, даже цяла вечер спах като пън. Явно ще сме си така всеки ден до термин 😁
Аз изпрах повечето неща на 40°, някои на 30°, че така им пишеше на етикетите. Всичко пусках в сушилния и после ги гладих, ама не мисля че ще го правя постоянно. Ще гладя само това, което наистина има нужда.

# 398
  • гр.Божурище
Мамчета да ви попитам нещо решила съм да си взема от тези малките стационарните перални с цетрофуга дали ще сгреша с тази покупка ?? само седя и го мисля хаха глупав човек само глупости мисли 😂😂

# 399
  • София
Каква е тази пералня? Нямате ли нормална?

# 400
  • гр.Божурище
имам си и нормална пералня ,но просто не искам да пера бебешките дрехи в нея ...
защото в  нея не се перат само мой и на мм дрехи ,а се перат и на свекър ми ... а с извинение той не държи много на личната си хигиена ... айде аз след негово пране я пускам на 95градуса с препарат за почистване на перални ама комбинация с малки дрешки и такъв препарат не мисля ,че е окей ... и съм се отчаяла и мисля за такова решение ...

# 401
Яна, ще си навакса грамчета, важно е че вече сте си вкъщи и лека, полека ще свиквате всички заедно.

Аз искам дс попитам и тук на какви градуси прахте детските дрешки 40 и 60?

Аз изпрах дрехите на програма Бебе на 40 градуса.

# 402
  • София
obichammama, не знам какво да те посъветвам, ти си познаваш свекъра. В крайна сметка вие перете и вашите дрехи в пералня с него, а после с тях ще гушкате и докосвате бебето, но не виждам драма. Продават се дезинфектанти за пране и според мен щом редовно почистваш пералнята няма от какво да се притесняваш.

Еуфория16, аз до момента прах всичко на 40 градуса, когато има петна или изцапано с ако ще пускам на по-високи градуси.

# 403
  • София
Педиатърката ми каза да не се вталясваме толкова много. Дори каза, че това с гладенето е остаряло, защото едно време не е имало такива прахове дето на ниски градуси да перат добре. Сега да гладиш е само за естетически вид. В днешно време пазара е залят с хубави прахове и дезинфектанти и каза, че е напълно достатъчно само тях да ползваме.

# 404
  • София
Момичета, имам още един въпрос.
Какви коремчета взехте за дупе и по-конкретно свързани с хигиената при момиченцата. Сега прочетох, че Судокрема съдържал цинк и спомагашоза слепване на срамните устнички.

Общи условия

Активация на акаунт