Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече!

• 34 175
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Судокрема аз го използвах само за подсечено дупе и то ,ако е зачервено, иначе не я мажех. А срамните устни почиствах с тампонче за грим напоено с преварена вода най-обикновена.

# 406
  • София
Аз не съм с момиче, но ще кажа. Аз съм взела Судокрем и олио на Веледа. Имах и тестери мляко за тяло на Тео Бебе и Бебо. В болницата слагах на всеки памперс Судокрем и му изсуших кожата. В кабинета по кърмене ми казаха да го слагам, само ако е зачервено. Ако не е, да хидратирам. В болницата пробвах млякото и се съдра да реве това дете. До мен беше една акушерка и каза, студено му е имаш ли олио. И с олиото му е много кеф, явно загрява. Като сменяме памперс в момента, когато го мажа с олио се кефи много. И мажа навсякъде всички гънки с него, защото наистина е с много суха кожа.

# 407
  • В сърцето на любимия човек
На училището за родители в Надежда преди 2г обясняваха да не се маже памперс зоната, ако не е подсечена. Синът ми мажа с Бепантен когато има нужда, с 1 намазване минава всяко зачервяване.

# 408
  • София
И на нас това ни казаха в Надежда, крем за дупе само ако е тръгнало вече да се подсича. Аз съм си взела на Bioderma. Иначе тук след къпане ги мажат само с хидратанта на Bioderma (аз имам същия) и не ползват олио.
Много хубаво миришат бебетата Heart

# 409
Ели, много ли е пълно отделението?
Доволна ли си от грижите за теб и детето?
Утре ли ще ви изпишат или в събота?

# 410
Аз взех козметиката на Uriage и направо взех и техния крем за под памперс. Олио взех на био козметиката на ДМ Alverde. Иначе съм взела и Павличова мас, крем Здраве бебе, имам и мостри на судокрем. Последните мисля да ги ползвам само при нужда. За устните и аз мисля само с марля с преварена вода да почиствам.

# 411
Аз си поръчах Penaten крем от немския амазон.

# 412
Здравейте момичета!Честито на новите мами и много спокойни и здрави дечица! По темата за хигиената при момиченцата -достатъчно е ежедневното подмиване/почистване след памперс,баня. Реално не виждам смисъл след баня отново да се почиства с мицеларна вода освен ако не е алтернатива при смяната на памперс. Навярно всеки крем за дупе ще върши работа при подсечено дупе. Иначе само хидратация.

# 413
  • София
Пънче, отделението е пълно. Мисля, че има мами и на 3тия етаж. Онази вечер сме родили общо 6 жени, всички говорят за това Simple Smile
Неонатологията е пълна с бебенца, даже докарваха допълнителни кувиози, защото не стигаха.
Аз съм доволна, спокойно ми е и не го усещам като болница. Бебчетата са изкъпани, обслужени, прегледани. Аз съм казала, че не искам добавка и не ми дават. Даже и памперс вече пробвах да сменя сама. Вчера не можа да захапе много хубаво, защото са ми големи гърдите и зърната, но отидох и помолих една акушерка да ми помогне и тя дойде и ми показа как да кърмя легнала. Получиха се горе-долу нещата, но ми се разразиха зърната, защото освен всичко ме ползва и за залъгалка. Взех си протектори и сега е малко по-добре. Общо взето, към когото сме задали някакъв въпрос със съквартирантката ни е обърнал внимание. Не съм видяла лошо отношение.
Сутрин чистят стаята, кошчетата ги изхвърлят по няколко пъти на ден, яденето е прилично. Акушерката, която прави тоалета сутрин е много мила и усмихната.
Най-много ми харесва като стане 17ч. и започнат да идват татковците да гушкат бебоците Simple Smile

# 414
  • София
Ели, много хубав разказ Simple Smile
А други посетители нали могат да идват там където се храните? Знам, че бебето не може да се извежда там, но ти можеш да се видиш с роднини, нали?

# 415
  • София
Много харесвам крема за дупе на Бочко. На баткото му действа чудесно. Вече мажа при необходимост.

С баткото спрях козметиката още около 3-ия месец. Усетих се, че няма проблем с кожата и реших, че няма да го мажа просто ей така. Само при необходимост. С бебето ще следя още от начало дали има нужда. Все още имам половин бутилка олио и мляко на Мустела. Олиото много го ползвах при коликите и масаж на коремчето.

# 416
Ох, мене много ме боли корема. Не мога да лежа на никъде. Нормално ли е? Задушавам се, а като ме боли бебето е цялото очертано по корема и явно го затискам. Иначе нямам контракции, обаче имам чувството, че инкубатора ми е прекалено тесен за бебето и затова така ме боли. Боли ме и таза уж, ама дали е той точно изобщо не разбирам. Усещам и много гадни болки във влагалището. Аз ако карам така до термин ще е голяма мъка. Вас боли ли ви?

# 417
  • София
Лаленце, от 14 до 16ч. има свиждане в трапезарията, после от 19 до 20ч. Тогава можеш само през затворена врата да им го покажеш. Иначе от 17 до 18 имаш право на един посетител вътре при теб и бебето.

Day, според мен вече са нормални подобни болки с наближаване на термина. Въпреки, че аз до последно нямах оплаквания, освен затрудненото дишане на моменти.

# 418
  • гр.Божурище
Момичета имам проблем ... излезе ми като масно топче ли е ... мътва кост ли е 😕 на китката отстрани и е явно между сухожилията и така боли че на моменти не се трае ,а като тръгна да вдигам нещо все едно това не е моята ръка .... просто не знам след една седмица както ми е термина как ще си държа детето .... 😭😭😭

# 419
Мерси, Ели Simple Smile Аз утре съм при Михова, надявам се момата да е пораснала и да не се налага да бързаме, а да си дочака датата, понеже много държа да ме оперира д-р Христов. Дано и отделението се поосвободи малко.
Вас кога ще ви изпишат?

Общи условия

Активация на акаунт