Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече!

• 33 731
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • В сърцето на любимия човек
Да, при Арабаджикова бях.
Утре след доплера ще пиша, наистина много ме натовари днешния преглед. Последните пъти само ме стресира, според мен излишно.

# 61
пънче пиши като мине доплерът и дано всичко е наред ! Ще стискаме палци
Десии страхотни сте , направо не мога да повярвам кога писахме след тестовете и прегледите и вече има снимки на бебетата - направо ми се струва нереално Simple Smile
На мен вагинален преглед за опипване на шийката ми правиха в 33 г.с  в Надежда , д-р Ослеков- но това беше май - защото исках да ми каже дали ще изкара и дали да си оставам в София .
В Хасково - забраних на АГ да ми пипа шийката и изрично казах , че искам да се измери само с вагинален ехограф .

# 62
  • София
Деси, страхотни сте! Живи и здрави да сте и тримата!

На мен вчера ми правиха вагинален преглед за да видим шийката и да ми вземат МБ. Не виждам нищо страшно или опасно. Докторката ми ме предупреди, че към 20 ноември ще започне и да опипва шийката, но ѝ казах, че искам да вляза в декември и тя каза "ок, няма да бързаме тогава".

# 63
  • София
Ами разбирам като видя една ламя да стои с отворена уста и да мрънка, така разбирам. 😁 А и сега нямам никаква кърма още и няма какво да дохранвам, направо си е само на АМ. Просто преди това се мъчим на гърди 20-30 минути. И аз доволна и той доволен, че суче.
На мен ми правиха до последно влагалищни прегледи заради плацентата. Споко нищо не можеш да предизвикаш така..

# 64
В 36г.с микробиология и преглед на шийката ми правиха. Нали бях със стрептококи и трябваше контролно.

Деси, щом суче, значи има, не очаквай да се лее като от лейка. Просто му е мъничко коремчето, коластрата е не повече от 5мл. А, самото кърмене им действа успокояващо, на теб също. Може да ти се доспива докато малкия суче, може да усещаш и контракции, това е окситоцина, който се отделя при кърмене, така матката се свива по- бързо.

# 65
  • Стара Загора
Бях чела коментар някъде на една мама, че са й впръскали половин ампула окситоцин под езика и о, чудо- кърмата й тръгнала. Дори за второто раждане предварително щяла да си купи. Според вас може ли да е вярно, не съм чувала да е практика?

# 66
  • София
Абе и аз това го четох някъде, може би при октомврийките? В Шейново докато бях в реанимация май ми пуснаха една система която предизвикваше контракции, за да се свие матката, може и окситоцин да е било. Ама това беше най-болезненото, докато свърши. Иначе след това не съм виждала да дават ампули на някой.. явно не навсякъде го правят. Мойто момче пак ми го донесоха да спи един час при мен. Ще видим как ще е днес, много малко си хапва. Дано през нощта да е ял.
ЯННА, да имам контракции докато суче, също така ми се доспива. Успех днес, чакам да се похвалиш с хубави новини!

# 67
  • В сърцето на любимия човек
Аз бях с ампулата окситоцин. Не е практика по принцип, при мен беше, за да ме спасят от мастит, една възрастна акушерка ми приложи тази техника.
Имам приятелка АГ и при нея се е наложило същото с второто и дете, та тя ще ми даде рецепта за ампулата, ако се наложи.

# 68
Малко инфо за мен . Бях на преглед при акушерката , която с напипване потвърди , че бебо е още с главата на горе (36та седмица) и ме прати след 2 дена на ехограф . Вчера ходих и нямам идея защо преди ехографа се наложи да ме опипват корема , след като ще го видят как е разположено бебето на ехографа . Тук е практика при всяка среща с акушерка да се напипва така бебето в каква позиция е , но сега толкова дълго и със сила ме натискаха , че чак ми изпука гърба , имам малка синка на корема и доста си ме боли от вчера , като бита съм . Отделно след това бебо цял ден и цяла нощ е супер активен и неспокоен , дано него не го боли , защото и голямо натискане по стомаха ми беше , където е  главата му Frowning1  Будна съм от 5;30 и ми е напрегнато малко освен болките.
Таа след ехографа се видях с лекар , който ме разпитва как искам да го раждам - например ако имам разкритие и водите ми изтекът дали искам да раждам така както е с дупето напред . Категорично държах за секцио и имам дата за ноември , като само дойде пак в чакалнята и каза това е датата елате в деня преди нея за среща . И от тукашен форум разбрах , че МАЙ , не съм на 100 проц сиг , че ако в деня преди операцията се е обърнало с главата надолу и ще я отменят и ще чакат естетвено да родя . Не знам само аз ли мисля така , но се понапрегнах да имам дата да приготвя багаж да се настроя физически и психически , че на другия ден разждам и да кажат ами прибирай се ...Чудя се кой да питам дали не мога да си държа за операцията
Извинявам се , че стана малко дълго просто имах нужда да ви споделя .

# 69
Добро утро, момичета! Някой има ли новини за Деси Бакалова ?
Simple Smile

# 70
  • Стара Загора
Аз бях с ампулата окситоцин. Не е практика по принцип, при мен беше, за да ме спасят от мастит, една възрастна акушерка ми приложи тази техника.
Имам приятелка АГ и при нея се е наложило същото с второто и дете, та тя ще ми даде рецепта за ампулата, ако се наложи.

Пънче, твоята история много ме успокоява. Ще знам, че имам някакъв вариант при такъв приблем.

# 71
Янна, успех днес 🍀🍀🍀🤗
Ще чакаме да се похвалиш с прекрасни новини 🤗
Jenys, май няма още новини от нея.
Ние приключихме с ремонта,супер доволна съм,че успяхме навреме. Днес влизам в 9ти месец. Тези дни ще чистя, ще го правя на почивки, но ми иска аз да си оправя.
От вчера имам по-силни менструални болки,все едно всеки момент ще ми дойде, но нямам толкова втвърдявания.

# 72
Renata в тези седмици става все по-малко вероятно бебето да се обърне , защото няма много място. А ти не можеш ли да откажеш прегледа от акушерка - това с опипването и натискането на корема - ми звучи като абсолютно излишна практика от преди 30 години. Да се причинява това , с цел пестене на пари , при положение - че апаратурата е толкова модерна вече... е безумно

# 73
На мен като ми казаха, че е с дупето и аз много се натисках и на другия ден ме боля. Исках да го напипам къде е. После много се движи, постоянно риташе и се местеше и се е обърнало. Може би затова са те натискали, да го раздвижат и да се обърне. Трябвало е направо да си им кажеш, че не ти трябва и си искаш операция. Не може ли да се обадиш на доктора за твое успокоение?

# 74
Следващия път ще кажа , че не искам такова опипване , но ще видим какво ще кажат ...
А тук ако няма медицинска причина не ти правят операция , не като в бг кой заради очите , кой бил слаб или имал кръвно, а и да комуникирам с лекар е много трудно . Зада ми запазят това секцио бях на опипване и ехограф при акушерка , колкото да каже позицията , после ме пратиха при друга акушерка да измери бебето и водите и чак след това ме извика лекар за 5 мин да ми предложи варианти . И да звънна в отделението няма да говоря с лекар а с акушерки , които ако имам болки и притеснения ще ме извикат и пак ще мина през това натискане .

А започнах да се притеснявам за това естествено раждане тук , защото както ми е първа бременност и съм с малък корем може да се проточи много , чакат към 35 часа да се мъчиш и мн пъти накрая се налага спешно секцио или с форцепс се дърпа бебето , а знам че е много опасно за дълготрайни увреждания и в бг даже е забранено.

В случая нито мога инфо да получа , нито знам какво ще става , трябва да се успокоя и да се моля да сме здрави и да мине всичко както трябва . Отсъпвам темата да пишете хубави неща и успех на раждащите мами Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт