Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече!

• 33 781
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
И аз си мисля, че има едни регулярни въпроси, които хората се чувстват задължени да питат като видят бременна позната.След това я запомнили я не!
Да споделя какво ми се случи вчера.Качвам се в градски автобус и един ром ми прави място да седна.Казах му ,че трябва да си купя билет от шофьора, при което той ми дава чисто нов билет и ми пожела хубав ден.Останах много впечатлена Simple Smile

# 601
Имам въпрос към момичетата, които родиха нормално или са раждали нормално, как усещахте бебета по време на контракциите?
Снощи отново ме хванаха болезнени контракции, които в един момент стигнаха на 10 мин, в моментите между контракциите имах чувството,че малката ще излезе през корема, ясно се различаваха крака, все едно щеше да ми пробие пъпа. Усещах я как натиска с главата долу, болеше и все едно щеше да си подаде ръчичките отдолу. Абе бяхме почти сигурни, че се случват нещата и мъжа ми искаше да тръгваме към болницата, но аз съм решила да трая до последно вкъщи. И добре, че не тръгнахме,защото в един момент нещата се укротиха и контракциите станаха отново безболезнени. Все едно правим сухи тренировки.

# 602
KikiMoon, нормално е това, даже е много хубаво, че бебето слиза надолу. Аз също усещам как натиска надолу, това от поне 2 седмици. Контракциите освен болезнени и регулярни трябва да са и продължителни. Аз съм забелязала, че подготвителните са около 30/40 секунди. Доколкото знам родилните трябва да са поне минута в началото.

# 603
Аз също усещам силни стягания на корема от седмица, предимно вечер. Струва ми се, че коремът ми се е смъкнал леко надолу, но не съм съвсем сигурна. Последните няколко дни бебето не е така активно както преди. Усещам я да хълца, да мърда, но много по-слабо. Снощи стяганията бяха постоянно, не усещах момент, в който до не ми е стегнат корема. Само като седя или лежа нещата се успокояваха. Усещам и болки в малкия таз и бедрата отстрани. Разходките стават все по-бавни и по-кратки. Simple Smile

# 604
Аз се опитах да засичам, имаше контракции и над минута и около 30 40 сек. Но в един момент си казах, че сигурно ще разбера ако са родилни и спрях приложението. И при мен последните дни малката беше много кротка, но снощи си навакса. Сега бях на тонове и всичко е нормално. Споделих на акушерката и тя също каза, че са били подготвителни и че добре съм направила, че не сме дошли 😀 Ама снощи мъжа ми се шашна повече де, защото вече взе да осъзнава колко са реални нещата 😂

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 11:50 от KikiMoon

# 605
На мен ако ми беше първо раждане сигурно щях да отида в болницата с тези болки. Но явно все пак си спомням достатъчно колко са силни родилните контракции. Joy  та и аз си чакам, дано да разбера кога раждам

# 606
При мен до сега контракции с болка не е имало. Боли ме кръст, усещам болки ниско в корема като менструални, имам и стягания, но всичко заедно до сега не съм имала. При мен снощи също бяха най-силните и продължителни стягания до сега, но усещах, че не са родилни. Имам две седмици до термин. Моят мъж също ме гледаше изпитателно, но се държи хладнокръвно 😀 Мисля си, че когато настъпи момента ще се чувствам най-добре ако около мен няма никой.

# 607
На мен ако ми беше първо раждане сигурно щях да отида в болницата с тези болки. Но явно все пак си спомням достатъчно колко са силни родилните контракции. Joy  та и аз си чакам, дано да разбера кога раждам
На повечето лекции, на които ходих все повтарят, че най-добре е да се стиска до последно вкъщи и аз затова му казах снощи, ще легна и ще се опитам да поспа ако мога, пък ако зачестят тръгваме 😁
evita, и аз съм нон стоп с менструални болки и болки в гърба и затова снощи така като стегна и аз се стреснах малко 😁

# 608
Да, на всички лекции казват, като станат контракциите на 5 мин. с продължителност 40-60 сек. да се ходи в болницата. Моят АГ ми каза обаче ако усетя, че раждам да не чакам последния момент и че е по-добре да съм в болницата, за да следят тонове. Честно казано нямам идея как ще го направя, предполагам ще взема решение на момента, зависи как се чувствам и как започне раждането. При всички положения предпочитам да съм си вкъщи отколкото в болницата.

# 609
Да и тук така казват, но на мен ми е второ раждане и не знам колко време ще имам, а и ние сме без кола, ще трябва да намерим такси.

# 610
Деси, все едно аз съм го писала това за корема. Бабата на ММ и тя констатира победоносно, че "кък корема тий толко голям" и аз почти изръмжах насреща й, че все пак преди 3 дни съм родила, какъв да е? Ми и тя не знае. Също се издразних, не знам защо, като критика го приех.

Имаме вече бебче на Море!  ? Simple Smile

# 611
Аз с предното раждане отидох точно с контракции на 5 минути и съм имала 8 см.разкритие.Дано и сега съумея да направя същото ,хич не ми се ще да се озова по-рано в болницата.

# 612
На мен ми отложиха датата за планираното секцио .... Много се ядосвам , освен че те си избират дата , нямам право на глас ами и По изчисления от последния ми Ц датата за операцията е в 39+ 6 ...с моите всекидневни контракции и болки нищо чудно да се наложи спешно секцио . В 40 та седмица почти планирано секцио ....нямам думи .

Иначе влизам тук днес да проверявам новини има ли за днешни бебета 🙂

# 613
Момичета, 3.310 кг., 49 см., естествено раждане без упойка, в 13.30 точно се роди принцеса Виктория Heart Ще пиша после пак. Сори, объркано съобщение ама ме разбрахте Simple Smile

# 614
Аз утре съм на ЖК, ще кажа на АГ за тези усещания и тя да прецени дали ще ме проверява за разкритие. Иначе днес нямам стягания, но кръста на моменти доста боли и постоянно имам чувството, че всеки момент ще ми дойде и че ми се ходи по голяма нужда. Ние поне сме на 5 мин от болницата и затова и не се натискам да тръгвам веднага, но наистина при някои от вас е по-сложно.
Fossy, честито бебче 🤗🤗 Да е много здрава и бързо възстановяване на мама 🍀🍀🍀
Още няма май включване от другите хелуинчета.

Общи условия

Активация на акаунт