Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече!

• 33 753
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Честито на всички бебешоци и на първото ни ноемврийче! Heart Flowers Hibiscus
На мен в 2ч.почнаха да ми изтичат постепенно водите, в 5:45 влязох в болницата с изтичащи води, 2 см разкритие и леки, нередовни контракции. В 10 ч. ми сложиха малко Окситоцин за да се позасилят контракциите, тъй като ги имаше, но не бяха достатъчни, а водите вече намаляха. Започна забавната част, беше поносима (знаейки от първия път какво е), но пък разкритието не беше достатъчно, едва 5 см. Трябваше под ръководството на АГ да напъвам, за да почне да слиза бебето. Явно Виктория е Скорпион до мозъка на костите и се заинати, слизаше мнооооооого бааааааавно. Напъванията отнеха 3 часа. Бавно, но славно разкритието стана достатъчно и беба излезе. Трудно беше, страшно изморяващо, но резултатът е съвършен Heart

# 676
Честито на всички бебчета. Бързо възстановяване на всички мами!

Аз да се оплача имам дата за секциото след 1 седмица и цяла нощ не мога да спя сънувам само болници и операционни Confused много ме е хванало шубето и не искам да раждам Joy

# 677
Честито на всички бебчета. Бързо възстановяване на всички мами!

Аз да се оплача имам дата за секциото след 1 седмица и цяла нощ не мога да спя сънувам само болници и операционни Confused много ме е хванало шубето и не искам да раждам Joy

Аз също-въпреки, че ще ми е за втори път такава паника ме е обзела, че няма на къде повече.Disappointed Relieved
Плюс това, че страховете ми започват да се сбъдват- днес Аг което ще ме изражда ме уведоми , че чак на 6 ти ще работи. Нито ме е гледал от месец насам, нито тонове НИЩО. В 38 седмица съм, а бебето още в 36г.с. беше 3300...

# 678
Моят АГ ми каза всяка седмица да ходя на тонове от началото на миналия месец преди 2 дни я мериха в 37+3 и малката тежеше 2650гр. И за 1 седмица едва ли ще стане 3кг., но важното е всичко да е наред

# 679
  • Bарна, морето, сините вълни
Във Facebook групата една дама беше казала, да не си представяме секциото като операция, а като раждането на нашето бебе и то си е така. Честно казано положително настроена съм и за двете раждания, надявам се на естествено, но дори и секцио да се наложи, по-важно е кое е най-доброто решение за мен и бебето.
Скрит текст:
Днес свекървата много ме зарадва. Скоро си идва от Германия, но прати колетите, защото са много тежки и няма как да ги носи. Много мило ми стана. Пратила е много дрехи и бельо за мен, сладки дрешки и козметика за бебето и мъжа ми вика защо само на теб е пратила 😁 дори има дамски парфюм, за който се пазари даа ползваме двамата, хахаха. Просто исках да споделя колко приятно ми започна деня, имах нужда от нещо разведряващо, че вчера само плаках, беше ми адски напрегнато. Кучето беше много зле, сърцето ми късаше с жалния си поглед...

# 680
Честито на всички мами! Да са ви живи и здрави бебчетата, и бързо възстановяване!!

# 681
  • Стара Загора
Честито на всички мамчета! Да са ви живи и здрави бебетата!
Да ви кажа , аз добякъде съм благодарна, че не се залежах 15 дни, чакайки деня, сигурно е много гадно. Преди операцията ни измериха гранични-2400/2500гр. Белослава се роди 2700гр. Така че кой какво е мерил,  нищо не се знае.

# 682
Честито на всички , да сте живи и здрави вие и бебчетата !!!

Аз снощи ходих до болницата , защото контракциите ми не спират , а те вчера даже ми звъннаха както вече споменах , да отложат секциото за 39+6 седмица . Та държаха ме 1 час с едни колани да следят контракциите и те си бяха на всеки 10 минути , ужасно болезнено ме провериха за разкритие като си вкара ръката едната акушерка в мен и нещо човърка - нямам разкритие . Дойде лекар и каза , че иска да ме приемат в болницата за набюдение и ако не родя до сутринта ще ме изпишат . Аз категорично отказах , защото от няколко дена ги имам тези нон стоп по - силни контракции и знаех , че няма да родя същата вечер . Питах защо ми е преместена датата за толкова късно като ме чакат всеки момент да се наложи секцио и ми казаха , че било пълно с родилки и нямало място и е голяма вероятността да се наложи секцио по спешност преди датата ми . Така че радвайте се които имате дати и е сигурно , аз ще чакам да ми текнат водите и тогава към болницата за операция . Пия мощно магнезии , не мога да си представя ако го спра какво ще става .
Притеснението ми е , че ако ми изтекат водите бебето е седалищно , ще има ли вода то зада е добре докато стигна до болницата , някой знае ли ? Четох , че като е с главата на долу си има вода и главата му е един вид запушалка .

# 683
  • София
Честито на новите мамчета, да сте живи и здрави с бебчовците! Това с меренето.... нашия деня преди секциото го измериха 2730, роди се 2700. Три дни преди това пък един лекар го измери 2900, което беше абсурдно. И това на един и същ апарат, та всеки си мери както може, явно е от лекарите.
Ели аз не се вталясвам толкова за грамажа, просто ми стана тъпо, че ми казаха, че не му стига храната и да дохранвам с кърма. Еми от два дни му давам още изцедено в шише, след като се наяде от гърда и всичко излапва. И май вярно седи гладно това детенце. Не знам колко е нормално да яде на ден, ама примерно избозава едната гърда и заспива, цедя другата и му давам още 50-60 мл. и тях изяжда. После спи 3-4 часа и това не знам колко е добре. Очаквах да се буди на по-малко време, не знам какво да го правя. Пълним си по 3-4 памперса с ако и около 6 с пиш. Ама все търси да яде нещо, лапа си  ръце, ръкави, бибата бозае така агресивно и се сърди, че нищо не пуска. Направо съм на ръба да взема АМ. И ако вторник пак не е качил като хората, май ще го направя. През нощта не сме спали и ние от 4 до 6 заради колики.. явно ще вземем и капки. Накрая заспа върху мен по корем и така сме спали до 11..

# 684
Деси, защо не опиташ да му даваш по на често? Например на 2 часа, не го чакай 3,4 часа. През нощта кърми поне 2 пъти. Има много неща, които можеш да направиш преди да дадеш ам.

Renata, мисля, че не е проблем ако ти изтекат водите, но не е и казано, че раждането ще започне с изтичане на води. На мен водите ми изтекоха като бях вече с 4 см разкритие.

# 685
  • София
Renata, много неприятно, искрено ти съчувствам за това неведение, в което си. Не си спомням какво си писала, защо продължаваш с магнезия? За водите мисля, че няма да изтекат всичките дори и да е седалищно. Няма ли как да питаш акушерките?

За мерките и теглилките наистина е много относително, нашия все го мериха по-голям да върви. 20 дни преди да се роди го мериха 2300, седмица след това на друг апарат 2800, което беше нереално. Роди се 2790.

Деси, нашия също през деня спи по 4 часа. А привечер и нощем е способен и на 1:30 да иска да яде, въпреки че доктора ми каза да го баламосвам и да се опитвам да направя краткия интервал по-дълъг. По същия начин - яде ръце, ръкави, пръсти. И аз давам биба, иначе не става. Вчера сметна доктора, че според теглото, на което са ни изписали, трябва да яде около 500мл на ден, като всеки ден се покачва дажбата с около 10мл.

# 686
  • София
Деси, защо не опиташ да му даваш по на често? Например на 2 часа, не го чакай 3,4 часа. През нощта кърми поне 2 пъти. Има много неща, които можеш да направиш преди да дадеш ам.

Ами то така беше, ядеше на два часа - два часа и половина през деня, ама от както започнах да добавям и с шише след гърда си увеличи спането. Та и другия вариант съм пробвала. През нощта ядем в 12, после в 3-4 и после в 7-8. Педиатърката каза, че нощното е добре, ама през деня да добавям. Еми от както добавям има такива дълги периоди на спане. Не след всяко хранене, ама ги има. И с тия колики не мога да разбера кога реве от глад, кога от коликите. Отделно, от както почнах да дохранвам с шише започна и повръщане.. не е като фонтан ама си повръща след всяко ядене.
Ели демек към 60 мл. на хранене... уж толкова ядем ама на, все е гладен. Сега го държах от 14:20 до 15:00 на гърда, като заспи го оригвам и тръгвам да го оставя до мен да спи, почва рев за цица и така няколко пъти. Чак сега се кротна и заспа..

# 687
  • София
Момичета, може ли един съвет. Сглобяваме с ММ количката и ми се иска да изпера какво се сваля от нея, все пак. Малко ме е страх да не я прекацам, но поне на 30 градуса мога да ги пусна, нали?

# 688
Момичета, може ли един съвет. Сглобяваме с ММ количката и ми се иска да изпера какво се сваля от нея, все пак. Малко ме е страх да не я прекацам, но поне на 30 градуса мога да ги пусна, нали?
Според мен всяка сваляща се част може да се пере. Аз така прах няколко пъти нашата количка, но на ръчна програма и на 20 градуса (или снежинката, заеиси от пералнята).

# 689
Renata, много неприятно, искрено ти съчувствам за това неведение, в което си. Не си спомням какво си писала, защо продължаваш с магнезия? За водите мисля, че няма да изтекат всичките дори и да е седалищно. Няма ли как да питаш акушерките?

Казаха ми ако изтекат да им звънна и да отивам . Магнезий тук не предписват , на няколко пъти съм питала и препоръчваха само прегнакеър и на своя глава си го пия заради многото и чести контракции . Тъй като така или иначе съм за операция реших да го пия до край зада не се налага спешно секцио по рано от датата , но и с него особенно като стане следобед доо на другия ден сутринта съм постоянно с контракции. Трябваше да го спра ли ? Да не ми попречи пък той нещо и аз не знам на кое вече , но така сама като съм си го предписала ...?

Общи условия

Активация на акаунт