Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече!

• 33 751
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Рени, според мен няма проблем да пиеш магнезий щом ще си секцио така или иначе. Мисля, че няма как да ти навреди.

Деси, може би преяжда и затова връща. Според мен по-добре по-често хранене по по малко. Също така няма проблем да го слагаш на гърда всеки път като мрънка. Също може да пробваш да се свържеш с консултант, те са доста подготвени и ще ти помогнат в организацията на кърменето. Ако почнеш да даваш ам кърмата със сигурност ще започне да намалява. Това в случай, че държиш на кърменето разбира се.

# 691
  • София
И според мен преяжда, ама ми казаха едни жени, дето уж са по на ясно с кърменето, че не може да преяде дете с кърма. И това съвсем ме обърка, иначе и аз мислех, че преяжда. Той някой път бозае и двете гърди и след това дояжда още 30-40 мл. А съм забелязала, че в гърда има поне 50 мл. Демек понякога яде по 100-130 мл. на ядене. Това според мен е много.. ама така ще правя до вторник. Като го измерим вторник, ако пак сме зле с качването ще звъня на консултант, то се е видяло. Аз не държа на кърменето, повече искам да е нахранен и щастлив. Предпочитам кърмата разбира се, по-хубава е за него, ама ако не става, няма да се мъчим на всяка цена да е кърмене. Миналата седмица беше толкова спокойно всичко, кърмех си го като мрънка по-често, бяхме спокойни и двамата, и кво се оказа накрая, не е достатъчно. Сори, че ви занимавам. Ама съм свикнала тук да се оплаквам Simple Smile

# 692
  • София
Здравейте, момичета! Днес се роди моят втори син Николай - 3820 гр. С планирано секцио. Добре сме с бебчо, в момента съм в реанимация.
На всички нови мамчета честито!

# 693
  • София
Честито Jesica! Да е жив и здрав Николай и ти бързо да се възстановиш от секциото

# 694
  • София
Честито, Джесика. Да е жив и здрав Николай! На теб бързо възстановяване!

# 695
Добре дошъл и на Николай!
За коликите имам едно предложение. Не съм сигурна, че това помага, но и със сигурност не вреди. Синът ми като бебе нямаше колики и си мисля, че може би се дължи на чая за лактация, който пиех. То някаква особена лактация не постигнах, но понеже чаят съдържа копър, анасон и разни такива, които се препоръчват и за колики, си мисля, че просто бебето ги е приемало през кърмата и затова не е имал проблеми със стомхчето. Може и съвпадение да е, не знам. Ако някой реши, може да пробва.

# 696
Jessika, честито ви бебче! Да е много здрав Николай и много да ви радва и на теб бързо възстановяване 🤗🍀
Аз днес бях на ЖК, имам си достатъчно околоплодни води, а плацентата 2-3 степен, но готова за раждане, АГ виждала раждането до седмица. А дано!  С тези киселини вече ми е много трудно, повръщам доста от тях, снощи имах ужасен рефлукс и болеше много. Каза ми и че тези зачестили болезнени контракции по принцип не са показател,че раждането ще настъпи до дни, може така да се кара и до термин 😣

# 697
Деси, според мен е много рано да се отказваш, а и ти реално нямаш големи проблеми с кърменето и просто ви трябва време да се напаснете. Ам също води със себе си проблеми. Казвам го от опит, не се опитвам да те агитирам.
Може да преяде с кърма защото му даваш от шише, струята е по-различна от гърдата и може да не разбира кога да спре. Първите месеци кърмене са доста трудни попринцип, особено с първо дете, просто трябва търпение.

# 698
  • В сърцето на любимия човек
Момичета,
Днес се роди нашата малка принцеса - Мария ❤
2820, 47см, планово секцио.
И двете сме добре, много е сладичка 🤗

# 699
  • София

Джесика, честит син! Да е жив и здрав и много да радва мама и тати!

Пънче, честита Мария! Да е здрава и да бъде гордостта на мама и тати!

Kikimoon, пожелавам ви скоро да се гушкате! Като каза киселини - не кога да повярвам, че през последната седмица не са се появявали. Всичките 9 месеца ги имах почти ежедневно, а накрая бяха кошмарни.

Деси, и аз така го изчислих, около 60мл. Според мен преяжда. От шишето влиза бързо и лесно и не може да усети, че се е наял. Ти още ли кърмиш с протектори? Четох, че не било хубаво да е постоянно. А и на мен самата ми се струваше, че нещо не е напълно както трябва. От два дни ги махнах и мисля, че храненето доста се подобри, струва ми се че сега поема по-голямо количество.

За чая за лактация - аз още след раждането започнах този на HIPP, по 2 големи термо чаши на ден. Мислех си същото за анасона и копъра за коликите, обаче днес не посмях да пия, заради твърдите и напрегнати гърди. Много кърма ми слезе изведнъж.

# 700
  • София
Честито Пънче-мънче! Да е жива и здрава! Разкажи когато можеш за твоето секцио.

# 701
Пънче, честито бебче🤗 Да ви е много здрава Мария🍀🍀🍀 а на теб бързо възстановяване 🤗
Ellie, завиждам благородно. И преди съм имала киселини, но сега разбирам,че нищо не е било преди. Ама вижда му се края вече, само всичко да е наред, ще си търпя 😊😊

# 702
  • София
Пънче, честита рожба! Да е жива и здрава Мария. На теб бързо възстановяване 🤞🍀

# 703
 Пънче,Джесика,Честити бебчета! Да са живи и здрави.

# 704
  • София
Jessika, пънче, честити бебчета! Да са ви живи и здрави и да растат щастливи.
Ели да, с протектори съм. Аз питах и ми казаха, че е важно да се сменят всеки месец, като шишетата. Други особености не ми казаха. Ето това ми пратиха във фейса.

Общи условия

Активация на акаунт