Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 902
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София
Санака, честита ви рожденничка! Жива и здрава да е, късметлийка и удовлетворена! Каката или наборката?
Шарлот, честита да са и ти! Дано да ви е успешна годината и кампанията!

# 1 141
  • София
Честити да сте, момичета Hug

# 1 142
  • София
Честит празник, Санака! Понеже за мен РД на децата са ми най-важните лични празници, затова първо на теб да честитя. Flowers Hibiscus
А на девойката желая да е здрава и усмихната, все така красива, умна и успешна. Hug

# 1 143
  • София
Мерси за пожеланията, момичета! /наборката е/

Шарлот, честит празник и на теб!

# 1 144
  • София
Шарлот, честит рожден ден. Бъди здрава и успешна година на седмокласното семейство.

# 1 145
Благодаря! То от един момент рожденият ден спира да е повод за радост, но пък винаги е основание за трапеза и наздравица. Това поддържа ентусиазма.

# 1 146
  • София
Отмина вече втори февруари,
но все пак грабвам разни аксесоари -
лист хартия, моливче и гума,
без някой този път да ме придума
захващам се с задачката конкретна
стихове за поздрав аз да спретна.
Римички с букет от орхидеи
поднасям аз на наш'те водолеи,
рожден ден които днес празнуват,
по своему в компания лудуват.
Една налива се с червено или с бЕло,
бленува да завърши свойто дело
на пубер мотиватор и опора,
на лошото ченге във спора,
което превантивно все си грачи
за тестове по БЕЛ и за задачи.
Друга купонясва по младежки,
облякла посред зима летни дрешки.
До късни доби тя се забавлява,
не се налага и за даскало да става,
тече ваканцията още с пълна пара,
от сряда ще започне пак "кошмара".
Та, водолеи наши - малки и големи,
да са ви чужди всякакви проблеми!
Бъдете здрави, винаги щастливи,
успешни и по принцип работливи!
Побякога си давайте почивка
сред приятели, с мезета и напивка!
Санака мини малко да изчака,
още не  е време за атака
на алено, на бЕло и розе,
добро дете - сал количка си взе.
Наздраве, дами Simple Smile

# 1 147
  • В светлината на слънцето
Санака, да ти е жива и здрава водолейката! И да стигне много надалеч и нагоре!
Шарлот, честита да си! Само поводи за усмивки да имаш!

# 1 148
  • София
Ееее, Русалка, много специална се почувствах! Hug

Лулу, мерси!

# 1 149
  • София
Едно лирическо отклонение..
Скрит текст:
Дъщеря ми от години пише фенфикшъни на английски и ги качва в някакви сайтове.Да си призная, лоша майка съм, не ги чета всичките, понеже често и на оригиналните четива, върхи които са базирани, не съм фен.Но не това е важното.Като пубер си мечтаеше да издаде книга..Поне един екземпляр...JoyНо аз винаги като много ''знаеща'' й обяснявах колко скъпо излиза на печатниците отпечатването на баш книга, а не просто принтирани листа със спирала, и как никой няма да се навие да отпечата една книга само..И вчера, n години след този разговор, ми показва на камерата книга, истинска, с изпипана корица, с автор - нейното име.Stuck Out Tongue Winking EyeПаднах, намерила си е  в нета печатница в Холандия, която отпечатва любителски писания.Отпечатването на "романа", корицата, доставката по куриер до Германия са й стрували 12 евро, невероятно..И аз като разглезено дете, на което не са му купили играчка, тропнах с крак, че и аз искам книга, ама с моето име..И тя ме пита какво ще има в тази книга. Но аз съм далновидна, предлагам да ми давате порядъчно количество материал за стихоплетстване - тигани, сватби, градинарство, очи, травми, успехи, рождени дни, акне, трепети.И тогава ще я затапя, че  и аз имам материали. Даже се сещам и за потенциален илюстратор. Я я виж ти, ще ми се ежи...

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 02:07 от пенсионирана русалка

# 1 150
Русалчице, ще започна с ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ! ( ех този Мечо Пух, който повлия правописа ми и най- вече употребата на главни букви). Сега сериозно: дъщеря ми израсна с ритмизираните приказки на А. Цанчев. Моля, помисли си колко полза би принесла, ако излееш огромния си талант в рими за деца. Доказано е, че те усвояват по-лесно мерната реч. Мога да предоставя набор от неговите книжки, които пазя като нещо безценно за низходящ от втора степен ( не моА да си обърна езика и да река внуче). Не закопавай таланта, а го умножи ( по смисъла на евангелската притча). Благословена си!

# 1 151
  • Варна
Шарлот, вчера не успях да ти честитя, но днес на патерица искам да ти пожелая преди всичко здраве, а после много вяра в детето ти, спокойствие и класиране в желаното училище!

Русалчице, много ще се радвам да си купя събраните ти съчинения, не се отказвай от мечтите си! И не скършвай мечтите на децата си - без тях животът е твърде обикновен. Имаш страхотни деца!

# 1 152
Малко да се поразсее човек и свършили наздравиците. Санака честит празник на патерица вече. Да е жива и здрава наборката, все така обичана и харесвана от приятели и все така да владее това вълшебство леко да и се случват нещата.
 Шарлот здраве и късмет на теб и цялото семейство. Ще  се справят и вашите деца, нали и те са наши - форумски, но си е стрес този 7 клас, здрави нерви и повече течности си иска ( бели,червени, розАви, прозрачни или кехлибарени. Кураж Евгени ще помага. А кой е Евгени?
Русалке, твърдо съм протиФ книгата да е в един екземпляр!!!!!!! СРАМОТА!!! При толкова фенове на поезията. И  оце задължително за има и псевдоним. ..... ..
/ Пенсионирана   Русалка/

# 1 153
  • София
И аз искам екземпляр! Ще те оскубя, ако отпечаташ и за нас няма! Ще си поема разноските по печата и куриера, разбира се, но не си и помисляй да ме пропуснеш! Това е спомен за цял живот, как...Hug

# 1 154
Честито и от мен на дъщерята на Санака и на Шарлот! От здраве да не се отървете и късмета да ви следва навсякъде!
Аз също се редя на опашка за Том първи от събраните стихове на Русалката. И и пожелавам още много томове след това Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт