Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 846
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Малко със закъснение- честит празник, Мандаринка! Живи и здрави бъдете!

Вчерашният ден започна с 4 по физическо и завърши с 6 по Изобразително изкуство. Все на "практически изпитвания". 🤣
Правиха и тест по испански, ще е едва трета оценка по езика. Като ви чета, май вашите имат по-редовни тестове. Всяка седмица?
Имаха по испански един преди, но не нанесоха оценките- бил само междинна проверка. 😊
За сега езикът е все на 6 пък ще видим...
Чакам комбинаториката, че там е мътна и кървава 😅.

# 61
И аз съм на мнение, че РС трябва да съществуват в този си вид.
Електронният дневник не може да замени личния контакт. Той едно много полезно допълнение, но носи друг вид информация. И в момента малко ме е яд, че в училището на госпожицата не го ползват много, много. Щели да ползват нормален, книжен дневник, по техни си съображения, и той щял да бъде водещ. Съвсем логично - на никой учител не му се занимава с допълнителна бумащина да попълва втори дневник. Засега има точно една нанесена оценка. Disappointed
Дори не разбирам за какво изобщо са си играли да го създават.

# 62
Така погледнато,като Слънцето,съм ЗА род.срещи.Предишната класна а набора е математик-организиран,събран човек,без излишности.Много ме впечатли на първата екскурзия-беше дала схемата на автобуса,всеки предварително избрал къде и с кого ще седи,родителите на 10 м от автобуса.Нямаше блъсканици и караници за седалки.Един по един и се качваха и директно  по местата.
    Сега ще видим,все още не сме имали РС,от 22.10 се връщат в тяхната си сграда и се надявам да се запознаем с класната.
    Моля ви,който има въпросните картонени листчета от Джъмбо да ми прати снимка,че ще пращам щерката да ходи.

# 63
  • В реалния живот
Честит двоен празник на Мандаринка! Много здраве и късмет и на двамата!

Благодаря за новата тема!

За родителските срещи нямам особено мнение, в сегашния вид не знам дали ми харесват. От една страна има дребни оплаквания, например някой не се облякъл бързо за физкултурата, бил по панталони, без гуменки и т.н. Но е важно да се усети и общо класа - в началото на първи клас имаше полутайна среща на класа, не бяха поканени 4-5 послушни деца. Аз казах на ММ да отиде и той беше потресен какво е чул и реши да премести детето.

Добре, че е изкарана по-голяма част от училищното образование, още малко да подкарат по уверено този последен етап и дано след 10-ти клас не ги карат пак да се разместват.  На мен ми се обади нашата частна учителка да ме пита какво съм чула за матурата по математика след 10 клас и останах с впчатление, че се радва на разширените възможности за допълнителен бизнес.

Напоследък правя паралел между 5-ти клас, тогава дъщеря ми имаше нов клас, амбициозни деца уж дошли да учат немски, но 80% от децата бяха неуспели в СМГ. Съответно плюс немския имаха всеки ден по 30-50 задачи по мат от сборници, защото учителката по мат не успяваше да ги впечатли по друг начин. И сега всичко ми се вижда доста по-спокойно. Края на месеца ще имат контролни по почти всички предмети  и ще видя реалните резултати.

Здраве и успехи на всички!!!

# 64

Не мога да се сдържа. Д-р Кастрева вече е с нова фамилия.

# 65

Ох, вече официално е вкарано във фамилията  Mr. Green
и принадлежността д-р Ваня на РУО Simple Smile)) Аналогия с една друга дама на к..

# 66
  • В светлината на слънцето

Joy Joy Joy

# 67
  • София
Звучи ми като едно време - жената на Груйчо = Груйчовица.

# 68
Днес 6 по английски на тест и 6 по български, като учителката казала, че нейния тест бил най-добрият в класа, всички ръкопляскали и дъщеря ми е много щастлива. Мисля, че за пръв път през живота си бере плодовете на труд от учене и е много мотивирана. Досега не е учила много, каквото научи в час, това е.

# 69
  • София
Момичета, много благодаря за пожеланията!
Относно РС - по-скоро искам да има събирания на родители, поне с класната. Иначе е много хубаво да има индивидуални срещи с учителите, но май едното не може напълно да изключи другото. Аз, например, на една родителска научих, че нашите тийнове ходят да дразнят войниците от военна академия, да им подвикват през оградата някакви нецензурни реплики. Разбрах също, че в голямото междучасие ходели на някакъв изоставен строеж наоколо и после закъснявали за час. Но най-култовото беше, че ходели в МОЛ Сердика да се състезават с пазарските колички на Била, в паркинга на МОЛ-а (едните влизат в колички, а други ги бутат измежду паркиралите коли, докато охраната се опитва да ги изгони Rolling Eyes ). Вярно, че не казваха поименно кой участва в тези подвизи, а моят всеки път отричаше да е пряко замесен, но аз имам едно наум...

Ева, страхотно дете, поздравления!

# 70
Мандаринка, Scream ужас, какви забавления си измислят!!!! Не се залъгвам, и в нашия клас сигурно има или скоро ще има дивотии, просто още не се е чуло. Добро ми е детето, да, само се плаша да не вземе да се отпуши изведнъж, че жална ми майка... Аз на нейните години бях ужасно изчадие. Дано не е вярно това, дето бабите толкова обичали внуците, защото връщали всичко  на децата на бабите, тоест на родителите си... А свеки, лека ѝ пръст, веднъж сериозно прокле сина си неговите деца да му върнат всичко, което той ѝ е сервирал на главата Confused

# 71
  • София
Мандаринке, вашите забавления много приличат на нашите! Joy
Дано с това да са отчели дивашкия приод!

# 72
  • София
.... Аз на нейните години бях ужасно изчадие. Дано не е вярно това, дето бабите толкова обичали внуците, защото връщали всичко  на децата на бабите, тоест на родителите си... А свеки, лека ѝ пръст, веднъж сериозно прокле сина си неговите деца да му върнат всичко, което той ѝ е сервирал на главата Confused
Започвам да се чудя, какво ли съм причинила на майка ми? Много нерви, ще да е изхабила. Simple Smile  Simple Smile Simple Smile

# 73
  • София
Не се залъгвам, и в нашия клас сигурно има или скоро ще има дивотии, просто още не се е чуло.
А, те тези са от стария клас. То и на Слънчевото дЯте трамвайните подвизи са миналогодишни, предполагам Joy В новите класове май още са в периода на душене и перчене, та да преминат на ниво съвместни дивотии. А дали са израснали дивашкия период - а, дано, ама по-скоро надали...

# 74
   Ааааа,дивашките прояви не спират в осми клас,не се надявайте!Само придобиват други размери и проявления.
    Много ме беше шубе да не вземе да си направи татуировка  в знак на протест срещу мен/много се карахме с щерката/.Защото щеше да е необмислено и да не съжалява после.Имаше момиче в класа,цял ръкав си направи!
    Сега вече може ,ама май й мина желанието.

Последна редакция: пт, 19 окт 2018, 11:51 от марулета

Общи условия

Активация на акаунт