Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 891
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Санака, да не е влюбена?

# 166
  • София
Ами, не е. Миналогодишното гадже го заряза още в началото на учебната година, минаха и драмите - той наранен, а тя страда, че го е наранила. Беше харесала едно друго момче, но за кратко. В момента няма "Радини вълнения". Минаха и миналогодишните пуберски прояви - тряскане на врати, сърдене и т.н. Супер спокойна и уравновесена е, обаче - зверски разсеяна. То, вярно, въздушна зодия, ама напоследък направо свисти по шевовете. А тя се забавлява от собствената си разсеяност. Rolling Eyes

# 167
  • София
Може да е претоварена, въпреки, че не го съзнава и не й личи. Хората сме различни, всеки различно понася стрес. Аз например съм супер организирана и не съм мрънкало, затова когато имам прекалено много ангажименти, няма да ме видиш да се влача като парцал или да пустосвам живота колко ми е кофти, ами точно започвам да изпускам разни неща и да забравям, затова всичко записвам и сутрин си преговарям задачите. Слагам римайндъри на телефона, бележки по хладилника и т.н. Отстрани изглежда като разсеяност, но всъщност е от претоварване на моторчето между ушите.

# 168
  • София
Всеки ден излиза и се вижда с приятели, ходят на кино, мотат се. Има по-малко часове в училище от преди и повече свободно време. Не ходи на нищо допълнително, дори мисля от втория срок да включим английския и уроците по китара, които иска. Няма от какво да е претоварена. Явно си е просто от възрастта, но за разлика от тряскането на врати и емоционалните изблици /които си ми бяха дежа вю и въобще не им се впечатлявах/, това не го е имало при сестра й /поне не толкова/, и ми е ново.

# 169
А като са толкова разсеяни, не се ли притеснявате да ги оставяте толкова самостоятелни и без надзор?

# 170
  • София
Е, то оставаше и в осми клас да ги водим на училище Rolling Eyes

# 171
  • София
Какво означава "без надзор"?

# 172
  • София
Санака, моята също е разсеяна на моменти, също ми се е обаждала, когато съм в командировка извън страната. 🤣 Може да е от претоварване, да. Да излиза и в същото време всичко да е написала- думи, домашни и т.н. - ми то това са си все ангажименти.
Добре де, не ги ли карат да пишат думите по 3 реда всяка? Моята като зацикли с това...заспива над тетрадката направо. Понякога излиза след училище, но далеч не всеки ден. Вечно не й стига времето, но това си е въпрос на организация. Тя се раздвоява между чата на тела, ученето и пусната музика/тв например. Опитва се 5 неща наведнъж, та нито едното не става експедитивно...🙄

# 173
Какво означава "без надзор"?
Спомена, че си в чужбина, това все пак е няколко дни съвсем сами? Просто ми е любопитно.

# 174
  • София
Е, как съвсем сами? С 19-годишната си сестра и баба си. За мен това не е нито "сами", нито "без надзор".

# 175
  • София
Санака, моята също е разсеяна на моменти, също ми се е обаждала, когато съм в командировка извън страната. 🤣 Може да е от претоварване, да. Да излиза и в същото време всичко да е написала- думи, домашни и т.н. - ми то това са си все ангажименти.
Добре де, не ги ли карат да пишат думите по 3 реда всяка? Моята като зацикли с това...заспива над тетрадката направо. Понякога излиза след училище, но далеч не всеки ден. Вечно не й стига времето, но това си е въпрос на организация. Тя се раздвоява между чата на тела, ученето и пусната музика/тв например. Опитва се 5 неща наведнъж, та нито едното не става експедитивно...🙄

Перуанка, нашите не ги карат да пишат думите. Май само вашата учителка е така. Оплакват се приятелчета. Това наистина отнема много време и ми се вижда безсмислено. Иначе, наистина си е въпрос на организация. Дъщеря ми учи малко като време, но трябва да й призная, че когато учи концентрацията е на макс и е много ефективна - затваря се и не излиза, докато не е научила. Когато учи, не се разсейва. Grinning Ама, аз какво се чудя, като на нейната вързарст редовно стигах до спирката на рейса по пантофи. Joy

# 176
  • София
Нашата госпожа вече им разрешила да не пишат думите по десет пъти, а да ги учат, както им е удобно, стига да ги научат наистина. Моят е доволен, защото твърди, че само си губел времето с това писане. Същевременно на контролните, които са само върху думи, трайно показва по-ниски резултати, отколкото на другите контролни, които са с граматика, доктовка, съчинения и пр. Явно лексиката е проблем. Обмислям и аз да ходя за листчета до Джъмбо, ама колко ще ги ползва...

# 177
Е, как съвсем сами? С 19-годишната си сестра и баба си. За мен това не е нито "сами", нито "без надзор".

Ахах, извинявай, просто не стана ясно от първия пост 😀
Моят пубер в момента, да чукна на дърво, по-скоро се е взел в ръце. Предполагам, че е много временно. И че ще иска нещо.

# 178
  • София
Ей сега прочетох в електронния дневник, че при строителните работи за метрото до Испанската, са открили снаряд от войната и полицията е евакуирала сградата. Flushed Надявят се утре да е нормален учебен ден.

# 179
  • София
Ужас, добре че не е гръмнало това нещо Flushed Представям си колко е нестабилен след толкова години...

Общи условия

Активация на акаунт