Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 914
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Розмарин не съм давала, рибено масло-да, но не точно заради паметта.
И за други състезания по английски език, провеждащи се в рамките на първия срок, нивото, което ще се покрива в състезателните работи е В1.

# 196
Мхм, мхм...Много бързо забравихте саксиите с розмарина. Joy
Умря още предното лято Joy вносна му работа

sanaka, една вечер лягам след полунощ. Моят вика - тя стана. Брех, притесних се какво стана. Отивам - “аааа, ама то 12:30 ли е, мислех, че е 6:10”. Дотук рядко се будеше сама. Сега е будна преди мен.
Променят се сладурите. Израстват, което е тъжно, че вече не са малките Heart Eyes

Питам се как се учат предмети при ниво В1.1
Или учителят си снижава изказа до това ниво?!
Изключвам, че учебниците са на бг, пък притурки на език.
9 клас в Испанската. Биология. Реч само на испански. Вечерта коментар - нищо не й разбрах Confused

# 197
  • София
Лоренца, викаш, да не се притеснявам. Не е само тя на луната. Joy

Много съм давала рибено масло на девойките. Малкия го забравям. Нали е трето - бод тропоска. Все за нещо е забравен. Blush Сигурно затова не помни думите по английски. Joy

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 22:13 от sanaka

# 198
  • София
Не съм давала, но не вярвам нещо да спаси положението... генът трябва да сменям, като почна от тези преди децата Joy
Скрит текст:
За 10 дни 3 пъти обръщаме къщата с хастара, за да издирваме нечий бележник..., вчера девойката беше без ключ, сутринта разбрах, че ще ходи на у-ще без маратонките по ФВС, защото били забравени предния ден в някъде в него, знаела къде... а това е най--леката диагноза в семейството Simple Smile

Рибеното масло не е ли за апетит?

# 199
Рибеното масло се приема заради омега мастните киселини, които пък са полезни за безброй неща: памет, имунитет, кожа, автоимунни заболявания, настроение, кожа и кости, очите, сърцето и прочие. Може и за апетит да е, моите не страдат от липса на такъв, така че не съм забелязала да има ефект в тази насока. Simple Smile

# 200
  • Варна
Питам се как се учат предмети при ниво В1.1
Или учителят си снижава изказа до това ниво?!
Изключвам, че учебниците са на бг, пък притурки на език.
9 клас в Испанската. Биология. Реч само на испански. Вечерта коментар - нищо не й разбрах Confused

Сега не знам как е, но надали е много по-различно от нашето време. Тогава ги нямаше тези нива на европейската езикова рамка, но втората и третата година (тогава беше осми клас, защото първата беше подготве) учихме биология, химия, география и история на АЕ. Учебниците бяха преведени на АЕ, но отговорността да си извадим и научим думите беше наша. Учителите просто си преподаваха. В началото уроците почти се наизустяваха, после ни се отпущаше ченето и някакси неусетно проговорихме Simple Smile. Просто догодина децата не знаят какво ги чака - освен, че ще трябва да вземат материала за 8 и 9 клас за една година, ще имат по три или четири разказвателни предмета на ден, а думите вместо да им ги дава госпожата, ще трябва да се търсят самостоятелно. Интересното мисля, че започва още с входящите тестове - не стига, че една година не са ги учили тези неща по биология, химия, география и история , ами и ще бъдат и на език Simple Smile.

Относно олимпиадата, по мое мнение тази в 8 клас е на ниво FCE - знам, че FCE е Б2, но упражненията са почти в подобен формат като на изпита. Пък и лексиката си я бива - mallets, massacre, murmer, outburst, downpour, irksome... Сега разбирам предимството на учения аднглийски до този момент по школи, но се чудя децата, които започват от А и Б как ще смогнат. Обаче хубавото е, че това още повече затвърждава мнението ми, че е хубаво, че избра АЕ за първи език, защото в школите е едно, но в ЕГ е друго.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 21:44 от Manzhelka

# 201
Благодаря много! В никакъв случай не е мързел. Проблемът всъщност е дислексия, учим заедно всяка вечер и то много часове. Изцяло новият език и ударното учене на нови думи явно водят до зацикляне и блокиране. Давам рибено масло, комбинирани витамини, но явно не е достатъчно. Детето е притеснено, защото почти всички съученици са учили същия език, трудно е да устои на темпото им. А мен ме е страх да не се депресира и се чудя как да помогна.

# 202
Манжелка, от 2018 ли гледаш ОЛИ?
И FCE B2 за ученици?
А едно време си е едно време.
Нищо общо. Академичното си отлита. Не че ни обучаваха академично, но по-голям % знания имахме.
Снощи стана дума за индукция, срещана от мен преди 100 г. Ми спомних си я след един сайт.
Не мисля, че днешните деца ще им изплува по същия начин след 30-35 г. То роботи ще има де, не хора Grinning

# 203
  • София
Снощи стана дума за индукция, срещана от мен преди 100 г. Ми спомних си я след един сайт.
Не мисля, че днешните деца ще им изплува по същия начин след 30-35 г. То роботи ще има де, не хора Grinning

Аз вече на едно място казах, ама и тук да се изрезиля, в защита на децата...
Аз като чух индукция и се сетих само за индукционни котлони. NerdBowtieStuck Out Tongue Winking Eye

# 204
Аз пък никога през живота си не съм чувала за индукция. Какво остава задачи да съм решавала.  (:

# 205
Слънчевата, ти не мина ли на диета, бре JoyJoyStuck Out Tongue Winking Eye
Я виж колко е часът! Кви котлони Grinning

# 206
  • София
Дидева, ай шъ тъ замоля, кьорфишеците... Joy
Лоренца, съм бе... Сигурно И затова всичко, за което си помисля след 6 часа, е свързано с храна! Weary

# 207
  • Варна
Убихте ме с тази индукция. Аз се сещам само за логическа индукция, макар че май и в математиката май имаше едни твърдения, дето се доказваха първо с проверка с дадено число и после с обобщено твърдение.

Лоренца, тази вечер метнах една олимпиада за 8 клас по език на детето от 2016 и то като я видя, пита какво е това нещо, същото било като сертификатите му за Кембридж. Облещи очи само за дължината на диктовката и възрази, че на ръка ако трябва да я напише, ще получи мускулна треска Simple Smile. После аз погледнах какво е направил с част от другите упражнения и ми направи впечатление лексиката. Затова коментирах. В училище все още никой нищо не е споменавал за формата на олимпиадата, а в сайта на МОН информацията в частта изпитни материали е толкова оскъдна, че се чудя ако реши да отиде, откъде ще се готви, а във формата, в който е очевидно не е толкова просто. А той миналата учебна година завърши В2 Simple Smile. Както и да е, до януари има време да реши какво ще прави. Интересно ми е някой да сподели мнение за олимпидите по език за 8 клас за немски, френски или испански какво е нивото?

Слънчева, издай моля те как устискваш да си на диета? Трябва да почна и аз, но всяка вечер си казвам - от утре и утре все не идва.

# 208
  • София
Ааа ще има нужда от горните илачи... някой е забравил Трудовото. Там беше едно от местата с практична насоченост, където човек да се сблъска с индукцията, датчиците и т.н. Joy

# 209
  • София
Манжелка, трудно! Само серсемството ми и ината ме държат! Joy

Божеее, спрете се да знаете, бре! Дълбоко чувство за малоценност получих! Flushed
Сетих се аз още нещо-тенджери с индукция, демек херметически! Joy
Въх, дали не трябваше да стана готвачка...?

Общи условия

Активация на акаунт