Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 990
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Не е майтап. Проверих. Самата истина е. А и конкурса си го има.

# 931
  • Варна
Че като спечелим с есето,после само проблеми - как да продадеш къщата, за какво да изхарчим парите 🤣. Пък и за да се регистрираш, искат такса за участие от 25 долара.

Специално четох разказа след снощните новини, но никак не ме грабна - много прилича на благородната лъжа и нереалистичната вяра в Йовковата лястовичка (пардон, къртичина кръв), донякъде има алюзия между Гунчовата немотия и спадащите продажби в магазина (ама как го казах само) , но е много далече от неговите внушения и многопластов изказ . Мое лично мнение.

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 19:58 от Manzhelka

# 932
  • София
На мен разказа ми въздейства, разстроих се докато го четях. Основната краска обаче е много мрачна-черно-червена и някакво шантаво усещане оставя. Йовков обаче ти засяда като буца, дълбоко те жегва, като картините които описва са пъстри и живи, недостижим е. Иска ми се да разгледам тоя учебник за 8 клас дето е влязъл разказа, любопитно би било за англоучещите 8класници, къде ли може да се види?
Май ще има грипна другата седмица? Детето ми прати някаква статия, че има предписание от здравната инспекция до РУО другата седмица да се обяви- дебнат за такава информация учениците....

Дадох го на бг 8 класника, като го прочете каза "Странна работа".

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 22:50 от bora

# 933
Привет и от мен!

Какво мислите вие и децата за разказа "Кръв от къртица", който според медиите е влязъл в американските учебници за 8-ми клас.

Думата "компилация" ми изплува от учебника по литература. "По жицата" и" Кръв от къртица"... От друга страна при днешните игри и филми, може би такъв формат ще въздейства...
Определено не ми хареса разказа. Толкова черно, отблъскващо нещо, с примес на нагласеност и екзорсизъм нещо не бях чела. Не бих си причинила нищо повече на тази авторка! Пратих го на синчето, но предусещам коментара.

# 934
  • София
На мен по-скоро ми хареса. Но аз на литература съм всеядна.

# 935
За темата  с ЕСЕто , много ми допадна един от коментарите и ще си позволя да го цитирам:" на всички, които са написали като коментар "есе" да им се отнеме правото да гласуват и поне три години достъпа до интернет" ... да се смее ли човек, да плаче ли ?!?

# 936
  • В светлината на слънцето
Не е лош разказа на Здравка Евтимова, но е твърде очевадна приликата с Йовков и не в нейна полза. Тя има далеч по-добри неща. Силна е в думите, алегориите. Подозирам, че наборката ще го хареса, след като хареса Кафка. И дума не може да става за сравнение естествено.

# 937
На мен разказа ми хареса.   

# 938
На детето му хареса, може би се е поамериканчил. Те разглеждаха "Пазителят", "Скелиг" и "Аз съм Малала" последно.

# 939
Не ми хареса разказа.
  Школото наборът си го вижда и без мен.Оказа се,че при нас ще остане,за което аз съм доволна,защото имам поглед върху оценките веднага.
   Сега що вали тоя сняг?!Писна ми!Според синът ми ,грипна ваканция ще има скоро и в Монтана.Според учител от училището,тв и РЗИ-не.

# 940
В Плевен днес ще излезе решение дали ще пускат децата в грипна ваканция.

# 941
  • София
При нас в дъжд - още по-гадно.

Наборът е в къщи, но не е сериозно, май е само вирус, защото не се влошава, че и аз си останах да го наблюдавам (имам скорошен опит с болница от грип), а и олимпиада му предстои и ме беше страх дали ще оцелее за нея.
И двамата ходят заредени с маски, най-ме притеснява адския транспорт.

Чакам финала, за да видя оценките (ще се похваля, ако е постигнал 5,15 Joy)

Алексова, може би нашият учител по математика е замествал. За него са в математическа гимназия и изобщо не го интересува, че едни други предмети са водещи за техните паралелки. В нашият клас е мазало с оценките и аз съм щастлива от 4ката на набора за срока (не вярвах, че може да си го помисля и изрека)... няколко двойки ще има сигурно Confused (много тройки, намалени оценки заради класното, средно аритметичното не важи)

# 942
  • София
Не ми хареса разказът хич.
Силно се надявам да обявят в София грипна ваканция.
И да си похваля гаджето, нищо, че много ме ядосва в последно време-класирала се е за втори кръг на Олимпиадата по Испански език.

# 943
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Страхотен е разказа. От всяко изречение може  да се напише есе... Всяка дума си е на мястото. И внушенията са страхотни... Браво за Здравка Евтимова.

Мен обаче друго ме изумява. Защо се коментира отново тази новина, тя е доста стара....

# 944
  • София
Обявиха грипна ваканция от понеделник за София

Общи условия

Активация на акаунт