Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 982
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Биби, Joy
Поне е разбрало детето, във втори клас, че напиши #петсела#, означва, че трябва да назове пет села. Демек няма шанс в 12 клас под напиши есе, да изпише #ЕСЕ#! Joy

# 961
    Хайде, и аз да честитя ваканцията на всички ученици. Малко почивка и за нас. Но ме изкефи съобщение до Фандъкова, че целия Млечен път бил в грипна, само София-не!
    Ние сме из района на  Банско/Разлог, сред снеговете.Седим на топло, ходим на СПА, навън се бием с топки,търкаляме по снега/не сме скиори/, голям кеф. И това защото детето е на ски училище, имаше и репортаж по новините за бедстващите деца, а пък аз станах в петък на 26год и 180м. Черпя всички виртуално, отваряйте бЕлото и червеното!
    Дано грипа отмине, че голям стрес с тези новини.
    И моята кладирана за Областния кръг по Химия.
    Взела е тетрадката да учи даже.
    Оформена, засега с 2 петици, по ФВ още не знае.
    Казах й да не й пука, важното е по Х, Б, АЕ и Мат, че е ок. По другото за Обща култура да учи, не за 6-ци, няма как по вдичко. А тя ми отговаря- Има как, щом миналата година успях, и сега мога....
    Да му се чудиш, но да, има потенциал, права е.

Стискайте палци утре да се приберем по живо, по здраво, че в петъка беше голям валеж на Предела и ни се размина висенето сред снега.

# 962
    • София
    Всички срочни оценки в Школо вече са нанесени. Предварително си ги знаехме /само по математика ИУЧ се чакаше оценката от котролното на квадратни уравнения, което правиха в сряда, но тя беше сигурна за него/. Обаче госпожата по математика нещо се е объркала и вместо две, й е писала три шестици за срока - две по МАТ - ЗП и една по МАТ - ИУЧ-РП. Joy Така е с технологиите. Сега, вместо 11 срочни оценки, има 12. Много срочни оценки имат в 8-ми клас вече. Голямата имаше само 4 срочни оценки - по БЕЛ, МАТ, АЕ и Физическо. А сега нали се пишат срочни оценки и по предметите, които се изучават с 1 час седмично, както и по ИУЧ.
    Иначе, завършва с две 5-ци - по БЕЛ /очаквана, след 4-ката на есето на класното/ и по Испански /тук беше малко изненада, но здраве, да й е за урок. Trollface /

# 963
    • София
    Верно ли 11? Ние със синчо ги смятахме 7 Open Mouth Въобще не се сетих, че по тези фучове и иучове ще имат отделни оценки...

# 964
    • София
    При нас срочните оценки са 8. Ама това е по наши предположения. В дневника оше нищо няма. За сега единствената изненада беше от класния, който беше сложил срочна оценка по физ.дейности-волейбол, вместо по ФВС. Е, изтри я на другия ден и се коригира, де. Joy
    По ФУЧ не би трябвало да имат оценки, само по ИУЧ, ако имат такива. Ние нямаме.

# 965
    По ФУЧ няма оценки. Белинде, разликата в бройката идва от ИУЧ. Погледнах Волдеморския учебен план. Таман три имат.

# 966
    • София
    Белинда, само по ФУЧ няма срочни оценки /то и годишни няма/. По всичко друго /включително ИУЧ, които при нас са по математика, музика и изобразително изкуство/ си има.

ПП. Дидева пак ме изпревари. Joy

# 967
    • София
    Добре де, аз така обобщено ги казах, понеже не ги различавам Laughing Честно, не съм се и напъвала да запомня какво-що...

# 968
         Май от цяла БГ само нашите си учат.Разписваме се с 6ци по немски за срока,5ца по БЕЛ,5 по мат.,философията е мъгла,ИТ -5.Нааачиии по БЕЛ и Мат ме е яд,щото от мързел се остави на "квот доди".
        Вчера и аз имах РД,ай да ми честит 45-тия лазарник,и да пиете по едно от мен довечера!!!!По този повод посрещах приятелки у дома,едната близка с управата на гимназията.Та тя ми снесе инфо кво-що в класа на набора и коя ще е учителката,която ще ги поеме от догодина.Хич не ме радва информацията,ама хич.Без уроци няма да стане работата,въпреки желанието на детето да си учи.
       Много му харесва немския,с кеф учи с  часове.Кака му си бяха дошли за Рд ми,не я остави на мира,докато не му обясни някакви неща за датив и акузатив,каквото и да значи това.А тя милата е в сесия,учи по поведенческо поведение,ходи да се среща с агенцията за украса на сватбата,с фотографа,да дава покани на някакви хора,направо лудница.Честно,понякога не знам как смогва с всичко.Ако пуснат и нашите в грипна,наборчето иска да иде на София,при кака си.

# 969
    • София
    Марулета, във вашия/нашия край са така- няма грипна ваканция. Ние с мъжа ми сме от Враца, нищо, че живеем в София, та цялата ни рода е там. Половината ми племенници са грипна ваканция,  другата половина- не. Например малкия ми племенник учи в едно училище и там си ходят, а кака му в друго училище и не ходи. Красота. Не го разбирам това.
    Между другото, Марулета, за вашата немска гимназия се говорят много хубави неща във Враца. Имам приятелка, чието дете е много напредничаво, много учи и тя искаше да го прати при вас, но детето не пожела. Приеха я в ППМГ-то Враца, но там нещата отдавна не са такива, каквито бяха по мое време. Което е жалко. Да не говорим за Езиковата ни гимназия, която беше върха на сладоледа някога. Сега едната ми племенница учи там и нещата са...
    Много се радвам, че в Монтана нивото се е запазило!

# 970
      Засега е така,но като гледам учителките,които ще се пенсионират,и как няма желаещи да се захванат с ученици,за в бъдеще хич не ми е розово.
     Но да,засега държат ниво.
      Аз ,честно казано,не намирам ефект от грипната ваканция.Може би по-ефективно ще е,ако болните деца не ходят на училище,защото в класа на сина ми има кихащи,кашлящи,но с в клас.От друга страна пък,една седмица в къщи,доста ще загубят от материала,предвид темпото,с което се работи.Но пък ще си починат и ще се понаспят.На моя син осезателно му липсва сънят,а не е от много спящите.

# 971
    • Резерват "Северозапад"
    Щерката е леко болна, кашля само...та ваканцията ще и дойде добре. А и е доста уморена явно, щом спи до 10 ч. За първа смяна ставаше всеки ден в 6ч.
    От четири олимпиади - БЕЛ, математика, физика и химия, се е класирала за всичките Heart Eyes. Срокът ще го завърши вероятно без петици, въпреки притесненията и за историята Wink.

# 972
    • София
    Аз все още не знам всички срочни оценки, а и не бих ги коментирала. Знам, че яко се е борила за 6 по физическо.

И моята използва възможността да се наспи. Ще я видим втората смяна как ще се организира.

На времето техникумите в Монтана са привличали ученици от целия северозапад. Моята майка е живяла на квартира, за да може да учи "Радио и телевизионна техника" там. И от техникума директно във ВМЕИ ( ТУ София). Сега и в София не останаха техникуи, които да привличат силни деца.

И МГ във Враца и Монтана имаха много силно представяне във ФМИ, сега Варна, Бургас и Пловдив са фаворити.

# 973
    • София
    Марулета, бъди жива и здрава Flowers Bouquet
    Браво на младежа. Wink
    И нашият е на принципа "Кот доди", но в случая тайничко злорадвам, че се ядоса за оценката си по химия - 5 (иначе ще ходи на областен кръг на олимпиадата, при това е с много добър резултат), щял да се стяга не само по този предмет.
    Между другото почна да схваща, че математика има и практически страни, които са важни и за неговите науки - Химия и Биология. Wink
    Най-голямата изненада е учителя по физическо (Слънчева, май е вашият) след като ги размаза с нормативи (младежът повръща няколко пъти и беше отчаян) им е написал добри оценки.
    Рисуването и там разправя, че ще е висока оценката. Започна лошо с история на изкуството, но явно госпожата е оценила, че може да рисува Joy
    Математика.....
    Скрит текст:
    продължава да е трагедия в класа, все вярвах, че нещата не са съвсем зле, чакам развитие - родители ще имат среща на високо ниво.
    Не вярвам, че резултатите = оценките са такива каквито са показали децата, да може да не са блестящи математици, но и те са в паралелка, в която не се очаква да са такива, може би с изключение на учителя им по математика (признавам си че целта му е да ги стрес е, а не да ги стресира) .
    Не мога да повярвам, че дете с поне 4,50 на НВО-Мат ще са толкова зле, че да стигне до 2. Като това не е единичен случай има поне 4 деца Cry. Деца с намалени оценки заради класното....
    Моят го настъпах здраво да решава и според критериите на г-на е за 4, а може да решава. По препоръка от тук взех сборниците на Коала и Просвета и младежът решава и успява и с по-сложните.
    Задачите, които решават в клас са тип А, а на контролни и класно тип В (това по чуждо мнение)
    Учителят “отказва да се съобразява с това, че някой решил да променя програмата (разбирайте МОН) и всяка година да си купува различни сборници и да си хареса, както и отказа предложението да му занесат вече закупени такива, за да си хареса, а щяхме да му го оставим.
    Ползва някакъв стар, който едва го открих на старо. Загубих 1/2 ден, за да сканирам, за да го осигурим за децата.
    Нашите деца за комбинаторика не са чували, това престои.
    Задачите за контролните/класното се измислят от учителя, за което може само адмирации да получи, но не бива да се получава разминаване с трудността.

Наборът търпи, не обвинява г-на, харесва му как обяснява, но след това, което преживя в 6 клас, е доволен, че има учител по математика, ако ще и 3ки да му пише.
    Като майка цербер откровено мога да кажа, че има знания за 5 (и малко повече), за 6 трябва още да се напъне. Миналата година така бе оценяван и на курса и предвид г-жата му - позната на няколко пишещи тук мами, знам, че не е бил надценен.... Оплаках се.
    До сряда съм си дала срок да го оставя залепен на компютъра, да видя ще успеели да му прилошее. Joy

# 974
         Сега в МГ Монтана няма паралелка математика.На близка моя приятелка детето е в 11клас,разпусната работа-това е впечатлението.
        Аз,засега ,съм доволна.Макар че,според педагогическия съветник на у-щето,по-лош клас не е имало в историята на училището.Безобразна дисциплина,раздрусани от нерви учителки,неходене на училище.В същото време класната не споделя такова нещо,род.срещи няма,защото смята,че няма нужда.Справя се.Повечето деца просто са влюбени в нея,въпреки интензивното натоварване,на което ги подлага по немски.Имат група в месинджър,непрекъснато ги залива с инфо,свързана с уроците,с проекти,със задачи.Даже обяснява,ако някой нещо не е схванал при правене на домашни.Казва,че има такива,които говорят,не пишат домашни,закъсняват,не идват в час,но не болшинството.Изключения,по-скоро.та на кой да вярвам сега?!
    Дечицата да оздравяват бързо!

Общи условия

Активация на акаунт