Скъпи наследници - Тема 7... Семейството е всичко

• 66 166
  • 880
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Аз да кажа, МНОГО ми хареса финала. Първо да кажа, че най-хубавото за мен беше Поля и Чочо.. направо страхотни сцени. абе, много са яки, големи сладури са двамата! Много беше сладък с въжето Grinning и баба Донка и тя, и после в гората. Чавдар просто бях сигурна, че ще остане, радвам се и за Дидка. Много съм разочарована от Неда, просто ни в клин, ни в ръкав на тая добра и честна жена и подготвиха такава излагация на края на сериала..
И големите звезди са ми Чочо и Калин, изобщо не знаех, че са толкова добри актьори. Дано да участват в повече продукции. Борко, каквото и да кажа за него ще му е много. Единственото хубаво от участието му е саундтрака. Grinning
И все пак хем са завършили историята хем оставиха две сюжетни линии отворени - Ани и Калин и Катето и Борис... сигурно според рейтинга ще решават дали да снимат 2 сезон.

# 796
По принцип не пиша в темите, но гледах сериала, затова искам да споделя мнението си за финала.
Не ми хареса - беше странно монтиран и изключително отворен. Искали са втори сезон, но такъв може би няма да има. Според мен, можеше да уважат зрителите и да направят истински финал, а не такъв, който изглежда незавършен.

Имаше изключително много незавършени сюжетни линии, а именно:
Скрит текст:
Малката вещица видя Ани отвлечена и заключена в някакво мазе.

Станислав ще бъде обвинен в престъпление - Чавдар остана заради него, за да застане на страната на справедливостта, а не заради Диди. Какво ще става там?

Диди, според мен, вече не е с Чавдар, какво става с нея от тук нататък?

Снежка и Марин ще се съберат ли?

Ще се върне ли истинската майка на Борис?

Клеветата за токсичните отпадъци - кой е отговорен - Цветан или Георги?
Какво ще стане с концесията?

Какво ще стане с Боби сега и Катерина ще му върне ли парите за скъсания самолетен билет?

Какво ще прави тъпата Неда, след като Милица я изгони от съдружието?

Ще се съберат ли Станислав и Зорица?

Мисля, че има и още въпроси, но в момента това се сещам.

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 19:40 от Petia Kageyama

# 797
  • Разпиляна във въображението
Petia Kageyama, аз пък видях във финала "отговора" на всичките ти въпроси, с изключение може би на Ани и Калин, но дори и там. Гледах го отново днес и любимия ми момент с Чочо и Поля. От предложението до приемането му, ролята на Цветан. Дори и на финала леко се просълзих и мисля, че е идеален. Не искам нов сезон.

# 798
И какви са отговорите?

П.п. предполагам, че искаш да ми кажеш, че финалът не е запланиран като отворен, а аз не съм го разбрала. Това не е вярно - този финал е предвиден като за втори сезон. Хърватският сериал има втори сезон. Българският - малко вероятно.

# 799
  • България
Много ми хареса финалът.
Всичко е точно и приключено. Може да има втори сезон, но и така всичко е ясно.
Жалко за Борис, Катя си беше и си остана едно голяяямо дърво и твърде егоцентрична, нарцистична и прекалено голяма кариеристка. Не заслужава такъв честен и добър мъж, като Борис. Друга ще е късметът му.
Неда ме разочарова, но не ме учиди. Постъпката ѝ спрямо съпругът ѝ (тайната за произхода на Борис), беше знак, че не е чак толкова добра жена.
Не ми хареса това, че Снежа и Марин се обвързаха, но даваха знаци в тази посока. А в крайна сметка и Венета много се промени, малко в стил дъщеря си.
  Много ми харесаха Поля и Чочо.
Но най-много, Станислав и Милица. Претърпяха най-голямо развитие, а иначе ми харесва и Юлия.
Надявам се, че скоро ще се срещнем в подобна тема за подобен български сериал.
Весели празници и от мен  bouquet

P.S. Да, повлияна от постовете по-горе добавям, че Цветан беше страхотен на финала, даже ми изглеждаше много по-симпатичен. Явно и той е изиграл добре ролята си.

# 800
  • Варна
И на мен ми се стори твърде отворен финалът. Имаше много емоционални моменти, поплаках, но очаквах повече.
Но... наистина ще ми липсват.
Не мога да повярвам колко не харесвах Станислав и как развитието му преобърна чувствата ми към него.  Тези видения с дядо Дочо малко така висящи ми останаха, както и доста други неща. Милица, той и Юлия са моите фаворити. Плаках с Юлия, браво на актрисата, много я харесвам! Катето и Борко дръвчета си останаха. Много грубо от страна на Катя, за Неда неочаквано за мен развитие. Калин е перфектен психопат, а за Ани сякаш казаха: ще си береш плодовете. Тези игри не се разминават без последствия.
Но е факт, че гледах сериала с интерес, героите претърпяха развитие, обикнах ги, селото го припознах като любимо място, значи екипът му въпреки всички недомислици и заслужени критики,  е свършил добра работа. Дано се развиват и ни доставят забавни моменти с някой нов сериал! До нови срещи и светли празници!

# 801
Така аз разбирам финала

Малката вещица видя Ани отвлечена и заключена в някакво мазе. - тук е отворено, признавам

Станислав ще бъде обвинен в престъпление - Чавдар остана заради него, за да застане на страната на справедливостта, а не заради Диди. Какво ще става там?
- Чавдар остана заради Стани, но и начина по който им заяви на трите, че остават, за мен включваше и Диди, която бе толкова тъжна, че той си тръгва. Много сладки бяха.

Диди, според мен, вече не е с Чавдар, какво става с нея от тук нататък? - с Чавдар, но пък се помири с Васил и Рая прие братчето си

Снежка и Марин ще се съберат ли? - да

Ще се върне ли истинската майка на Борис?
- не, тази линия бе приключена преди време и повече нямаше намеци нито от страна на Неда, нито от Косьо

Клеветата за токсичните отпадъци - кой е отговорен - Цветан или Георги?
Какво ще стане с концесията?
- все тая кой е виновен. Венета си избра да е кметица, да се оправя. Все пак няма как да й е безоблачно царуването.

Какво ще стане с Боби сега и Катерина ще му върне ли парите за скъсания самолетен билет? - има ли значение за парите Simple Smile Двамата си изясниха нещата, казаха си, че се обичат. Катето каза на Поля, че има нужда да се махне и все пак е временно. Ще си се съберат

Какво ще прави тъпата Неда, след като Милица я изгони от съдружието? - каквото си е надробила. И на Милица й беше кофти, защото я прие като приятелка, но Неда я подмами.

Ще се съберат ли Станислав и Зорица? - също не мисля, че беше важно за сериала. Станислав израсна и пое отговорност. Тя беше част от този път.

Стани ще помогне на Рая, изпраща Катето в САЩ, ще помогне на момчетата да си направят проекта вместо Калин, Любо се усети, че ще е четири години с Ани Simple Smile

Затова си мисля, че финалът си е идеален. Щеше да е прекалено захаросано, ако ги даваха всички с по едно гадже в ръката.

# 802
  • София
Да, плюс това, няма толкоз гаджета. Grinning

# 803
Това не беше ли втори сезон? Имаше прекъсване през лятото, а от есента започна второто излъчване, което обявиха за втори сезон. Ако има продължение, по - скоро би трябвало да е трети? Сцените с дядо Дочо, така и не ги разбрах... Катерина - правя бях, че не ми беше симпатична от началото - вечно мрън, мрън...никакъв живец, емоция. Снежа и Марин - абсурд! Толкова изсмукано от пръстите, че направо тъпо. Най- нелогично беше съсипването на образите на Иван, Косьо и Неда. За три епизода оплескаха всичко и ги направиха за посмешище.
И защото не обичам мрънкащи хора и хейтъри, да кажа нещо положително -  Милица, Станислав, Поля и Чочо ми напълниха душата!

# 804
Дори за взаимоотношенията да може да се предположи нещо, концесията беше важна и централна част от сюжета. Не мисля, че са искали да остане отворен въпрос, просто така се е получило.

Освен това, темата с истинската майка на Боби не е приключена. Той е изключително обиден на родителите си, едва си говори с тях; вероятно сценаристите са мислели тази загадка да се разкрие, той да ги оцени като осиновители и да се сдобри с тях.

# 805
  • София
И аз се разочаровах много от Иван, Косьо и Неда. Ако има някакво продължение следва и те да претърпят някаква трансформация. За Венета важи поговорката "Пази Боже, сляпо да прогледа". Някак все едно има дупка от около 20 епизода между 160 и 170.

# 806
Свързвам сериала основно с последните думи на Станислав, че дядо Дочо е искал да се съберат като семейство, а те го направиха. Видя се когато бяха в сладкарницата, или преди това в кръчмата след като Стани спечели парите.

# 807
  • София
Донякъде завърши добре. Песента (ако се заслушаме в текста) е добро послание. Но много от сюжетните линии останаха отворени. А и това накрая с Косьо и Иван..... Можеше Катерина да си отпадне и без да ѝ правят номера.

# 808
  • Варна
Изключително странен монтаж. Една сцена Косьо и Неда обядват, следващата сцена Неда чака Георги. Сцена навън вали, на Милица и излиза пара от устата, друга сцена слънчево и приятно време.
Изобщо не можах да се ориентирам колко дни са минали и за колко време се развива действието, как героите се телепортират на различни места .. Sad
Радвам се , че свърши. Радвам се за Станислав май само той остана героят на когото симпатизирам.

# 809
  • София
А гарата в Бели Вит кога се появи? Или и тя като шофьорската книжка на Ана?

Общи условия

Активация на акаунт