Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 15

• 60 327
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Аз не знам и затова питам вас момичета - този преглед на 6 мес. който се прави на бебетата ехограф (вътрешни органи ) може ли да се прави в Надежда в смисъл имат ли такъв лекар и, ако да как се за писва час - стандартно?  Знае ли някой?

# 556
Аз не знам и затова питам вас момичета - този преглед на 6 мес. който се прави на бебетата ехограф (вътрешни органи ) може ли да се прави в Надежда в смисъл имат ли такъв лекар и, ако да как се за писва час - стандартно?  Знае ли някой?
Има педиатър както и ортопед.Би трябвало да може да направи прегледа с ехограф,но мисля че не може да се мине по ЗК.Часовете се запазват от регистратура.Аз съм използвала ортопеда само

# 557
Ние правихме ехограф на коремни органи, по ЗК с направление от педиатъра. Обадих се на телефоните на регстратурата и казах номера на направлението и че искам час.

# 558
А всъщност този преглед с ехограф на коремни органи ли е или при нефролог, защото на доста бебета 6-ти мес. педиатърът издава направление за нефролог, а моят ми даде за ехографист - код 6 34 и точно се чудех да настоявам ли за нефролог. Иначе не знаех, че и в Надежда може да се направи този преглед с направление.

# 559
Питах по тел. и ми казаха в образна диагностика с направление за ехограф и на вътрешни органи. Там го прави лекар. А иначе при педиатър - може ехо, но платено. Това ми казаха. Затова се зачудих сега какво направление ми трябва, но ще питам.

# 560
  • София
Питах по тел. и ми казаха в образна диагностика с направление за ехограф и на вътрешни органи. Там го прави лекар. А иначе при педиатър - може ехо, но платено. Това ми казаха. Затова се зачудих сега какво направление ми трябва, но ще питам.
За образна диагностика, започващо с 06.

# 561
А нали при ехографист ще се прегледат и бъбреци или ? Поне досега като съм ходила са ги гледали.

А всъщност този преглед с ехограф на коремни органи ли е или при нефролог, защото на доста бебета 6-ти мес. педиатърът издава направление за нефролог, а моят ми даде за ехографист - код 6 34 и точно се чудех да настоявам ли за нефролог. Иначе не знаех, че и в Надежда може да се направи този преглед с направление.

# 562
Да, би трябвало да гледат и бъбреците, въпреки че нефрологът все пак си е специалист точно в тази област. Аз по-скоро се чудех защо някои педиатри издават направление за нвфролог, а други за ехографист.
А нали при ехографист ще се прегледат и бъбреци или ? Поне досега като съм ходила са ги гледали.

# 563
Аз пак да питам, мнения за Д-р Кръстев?

# 564
Аз пак да питам, мнения за Д-р Кръстев?
Аз преди години ходих при него на прегледи преди да забременея. Мисля, че е добър специалист, има чувство за хумор, отговаря на въпроси, като цяло си разбира от работата.
В един момент обаче ми предложи операция за премахване на полип, която струваше доста пари, за която днес обаче имам накакви леки съмнения дали изобщо е имало нужда да се прави (след консултация с друг специалист, който видя снимки от преди операцията и смята, че това може и да не е било полип...).
Иначе що се отнася до раждане - една приятелка е раждала при него два пъти секцио по мед. причини и е много доволна.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 16:22 от Layla_D

# 565
  • Пловдив/София
Само да кажа, че полип се вижда на ултразвук, не на снимка. Вторият лекар не може да предполага по снимка, без да те е прегледал навремето. При това се вижда само до 12-13 ти ден от цикъла. Имам две операции на полип и не съм се съмнявала, че е правилна диагнозата (първия път ходих на второ мнение)

# 566
  • Sofia
Няма ли епикриза от операцията? Все е видял доктора, дали действително има полип, докато я прави. Някакси не ми се вярва да напише после някаква измишльотина в епикризата.  

Също, доколкото знам, дори и на ултразвук е доста трудно да се видят тези полипи, на снимка пък изключено, единствения сигурен начин е при самата операция.

# 567
Има и епикриза има и снимка от ултразвука с маркиран полип, но трябваше да ми дадат и диск от операцията след това (влизаше в цената), а доктора дори не дойде да ме види след това, от диска няма и следа.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 16:23 от Layla_D

# 568
  • Пловдив/София
И аз нямам диск, това пък за какво... а те изписват същия ден, няма много кога да те види докторът Simple Smile в случая не разбирам особено от какво не сте доволна. На мен Еленчев не ми беше махнал крачето (предполагам, защото след 3 м полипът се върна на същото място), това е вече проблем. Не мога да съм сигурна обаче, затова не съм се оплаквала от него.

# 569
  • Sofia
И мен не е идвал да ме види доктора, не мисля, че беше и нужно. Все пак се води лека операция. Нямам и диск, мисля че епикризата е достатъчно доказателство.

Общи условия

Активация на акаунт