Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 15

• 59 740
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Не, само на регистратура.

# 616
Здравейте,
Предстои ми индукция в "Надежда" следващата седмица. Някой знае ли дали мога онлайн да проверя кои доктори ще са на смяна във въпросния ден?

Не може да се провери

Има ли някое сред вас, която да е правила ФМ успоредно в Надежда и при Сигридов? Той следи и витамините и изписва доста добавки, които са важни за бремеността. Интересно ми е дали и специалистите в Надежда искат подобни изследвания и изписват витамини и добавки.

Д-р Сигридов е педантичен и до някъде фанатик на тема добавки.В някой случай той е от малкото компетентни лица за някой въпроси,но в други се презастрахова.В Надежда зависи от подхода на лекаря и оплакванията.Моята бременност беше рискова.Следила съм се изцяло в НАдежда,прегледите ми са били на 10 дни макс.,имала съм ФМ 1 път месечно.Аз съм доволна от цялостното отношение.Когато съм имала оплаквания ,никога не са ме подминали с въобразяваш си или нищо ти няма.Пускали са ми допълнително изследвания.Сега ако питаш за дефицита на Б12.Сигридов и Кадъм са общо взето лекарите в България ,който питат,пускат изследвания и следят всичко в тази насока.Дали трябва за всяка бременна жена,дали всеки човек трбва да си пуска това изледване е въпрос на лично мнение.

# 617
Здравейте,
Предстои ми индукция в "Надежда" следващата седмица. Някой знае ли дали мога онлайн да проверя кои доктори ще са на смяна във въпросния ден?
Здравейте, можете направо да се разберете за индукция с доктора, който ви допада в ден, в който са на смяна, аз така направих с Ташков.

# 618
Здравейте.
Изчетох всичко по темата, но така и не намерих отговор на въпросите ми. (Извинете ме, ако съм пропуснала нещо).
Интересувам се от естествено раждане в Надежда. Има ли вариант, в който определен лекар поема ангажимент за естествено раждане и избор на екип или е при който попаднеш на смяна?

Благодаря ви Simple Smile)) хубава вечер!

# 619
  • София
Няма избор на екип за естествено раждане. Раждаш при който лекар е на смяна.

# 620
Има вариант. Аз се запознах с д-р Димова на 2ри април, пренасях първи ден и тя ми разчете тоновете, които не бяха добри. Накара ме да ги повторя. Вторият път бяха по-добре, но каза че тези дни със сигурност трябва да се направи индукция. На следващият ден ме викна вечерта на спешен кабинет, където беше дежурна за да ме прегледа. Разбрахме се на следващият ден след записа на тоновете(04.04) да ме хоспитализират и на 05.04 да направим индукцията. Така и стана, мъжа ми я докара в болницата в 16.30ч, в 17.00 ме свалиха в родилна зала и в 20.12 се роди дъщеря ни. Думи нямам с които да опиша благодарността си към д-р Димова! Познаваше ме от едва 4дни, а се съгласи да поеме раждането. Някак си я усетих от първата ни среща и исках да бъде ТЯ.

# 621
А, и да добавя, че не е поискала 1стотинка под масата. Платихме в деня на изписването на касата в болницата 1950лв, което си е цената за раждането.

# 622
  • София
За индукция - да, неофициално може да се разбереш с лекаря. Обаче, при раждане, започнало спонтанно,, се случва при когото е на смяна.

# 623
А, и да добавя, че не е поискала 1стотинка под масата. Платихме в деня на изписването на касата в болницата 1950лв, което си е цената за раждането.

Това е страхотно! Има и човеци, защото в някои болници грам не ги интересува какво е твоето желание и отношението е скандално! На мен ми се ще да е с избор на екип, тъй като искам да е конкретен лекар и ще се чувствам много по-спокойна в неговите ръце, отколкото при някой "непознат". Ще говоря с лекаря директно и ще видя какво ще измисля.
Много благодаря!

# 624
В Надежда не съм чула за който и да е лекар да иска пари "под масата ". Смятам, че в това отношение репутацията на болницата е безупречна. Колкото до избора на екип при спонтанно раждане, идеята да няма такъв според мен е добра. Иначе някои лекари може да им се случи изобщо да не почиват, например няколко редовни смени и няколко поредни нощи раждания .  Съмнявам се, че някой иска да го изражда недоспал и преуморен лекар.

# 625
  • София
А и за нормално раждане е важна акушерката.

# 626
  • София
И аз съм на това мнение за избора на екип. Считам го за ужасно порочна практика, благорение на която има толкова много раждания със секцио.

# 627
  • София
Аз вече като знам какво представлява раждането се убеждавам, че няма толкова значение кой е докторът на смяна, колкото коя акушерка ще се падне.

# 628
Аз вече като знам какво представлява раждането се убеждавам, че няма толкова значение кой е докторът на смяна, колкото коя акушерка ще се падне.

Да, може би сте права! Много раждали жени го казват това, а някои дори предлагат избор на акушерка.
На мен ще ми е първо раждане живот и здраве, ще ми се да е естествено и да няма крясъци, викове, скачане по корема и страшни истории, които всички сме чували, за естественото раждане

# 629
  • София
В тази болница такива неща няма да има Wink

Общи условия

Активация на акаунт