Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 15

• 59 732
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Благодаря, много ме е страх,  но няма какво да направя,  явно трябва да премина и през това.

# 661
Привет,
Някой да има актуална информация как стоят нещата с престоя на преждевременно родени бебчета в кувьоз и изобщо ако се налага по-дълъг престой от обикновено след раждане колко се плаща след изтичане на клиничните пътеки?
Попитах в болницата, но не ми дадоха отговор.

# 662
  • София
Доколкото знам за бебето нищо не се плаща. Майката плаща по 160 лв. на ден, след като и изтече пътеката за раждане, ако реши да остане.

# 663
Доколкото знам за бебето нищо не се плаща. Майката плаща по 160 лв. на ден, след като и изтече пътеката за раждане, ако реши да остане.
За бебето и аз мисля, че е така. На мен ми се наложи една нощувка, но ми струваше 130лв. Родих декември 2018г.

# 664
  • София
Аз лично не съм стояла повече. Това съм чула/прочела. Част от жените говорят за 130, другите за 160. Не знам коя е вярната сума и от какво зависи.

# 665
Аз лично не съм стояла повече. Това съм чула/прочела. Част от жените говорят за 130, другите за 160. Не знам коя е вярната сума и от какво зависи.
Да, и аз чета че всяка плаща различно. Незнам как решават коя по колко да плаща. Аз очаквах 160,но ми казаха 130.

# 666
  • София
Аз останах две нощувки повече и плащах по 130 лева.

# 667
На мен ми се струва, че след раждане цената за престой е 130, а ако се наложи престой по друг повод (например при рискова бременност) тогава е 160.
Може и да греша, но ми направи впечатление, че след раждане всички казват 130, а аз съм плащала по 160 за престой по време на самата бременност (както и други бъдещи майки по време на моя престой).

# 668
Аз бях обратния случай, с тежки усложнения след раждането, останах 2 седмици в болницата, една от които в реанимация. Бебето беше абсолютно здраво, но остана в неонатология заради мен. За бебето не съм платила нищо.  За мен раждането и само един скенер, въпреки че ми правеха мнооого изследвания всеки ден. Предполагам, че защото съм била спешен случай, не го очаквах, 3 пъти питахме на касата това ли е всичко за плащане.  Но останах възхитена от вниманието, отношението и най-вече професионализма на всички лекари в реанимация и извън нея. Оказа се, че Надежда е една много подготвена и напреднала болница, както с кадри, така и с апаратура . Имах малко по-различно мнение преди да ми се случат тези неща. Но сега всеки ден съм благодарна, че я избрах.

# 669
Аз споделям мнението на Layla_D за двете цени: 160 лв е при престой по време на бременността например, а 130 лв е ако майката избере да остане при бебето след раждането при положение, че не могат да си тръгнат заедно. Тези 130 лв мисля че не включват медицински грижи, а са само за нощувка и храна.

# 670
  • София
И аз платих 130 лв на нощувка., за да може да си тръгнем с бебето. Не знам дали се полагат медицински грижи, но по време на допълнителния ми престой ми правеха тоалет всяка сутрин и на визитация задължително ми проверяваха как се свива матката и се интересуваха дали имам оплаквания или друго, нищо че се водех изписана.

# 671
Здравейте! Днес за първи път съм на ЖК при др Димова и ме водят “дублиран час”.
Имате ли идея колко горе-долу се чака обикновено?

# 672
Нищо не са ми преглеждали, когато плащах двете допълнителни нощувки след трите полагащи се пътека при нормално раждане. Даже и изписана се водех. 2017г. обаче още беше по 110 лв./нощувка.

# 673
  • Sofia
Сменям малко темата, но да ви питам за училището за родители. Пише на сайта, че записването е само онлайн в петък след последната лекция. Следях зорко сайта от петък до днес, последно тази сутрин проверих и нямаше нищо обявено. Сега на обяд поглеждам - местата са изчерпани. Имате ли идея защо така се получава, толкова ли е голям интереса, че хората се записват на минутата като се пусне следващата лекция?

# 674
  • София
Трябва да влезеш в петък след 16-17. Обикновено има места по-дълго време. Аз като съм ходила винаги е имало свободни столове, но беше в по-студени месеци. Мисълта ми е, че там никой не проверява по списък. Разходи се и ако чак толкова няма място, най-много да си тръгнеш, но ме съмнява да те върнат.

Общи условия

Активация на акаунт