Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 15

• 59 724
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Момичета, в голяма чуденка съм 😃 терминът ми по последна менстр.е 19.06, така пише и на листите от скрининга, ФМ,,, аз си изчислявам 45-дневния болничен да стартира от 5-6 май. В момента съм в болницата за задържане и понеже се следя по жк в друг град им се обадих да ме отпишат, защото оставам в София до раждането 😊 Въпросът ми е трябва ли да се записвам на жк в Надежда и да плащам втория пакет при положение, че тук докторката ми каза, че така или инъче си ме гледа всеки ден в отделението, където лежа. И кой ще ми издава болнични занапред Sad моя сегашния е до 02.04 Sad

# 691
nikolaja, можеш да говориш със старшата сестра по въпроса за болничните. Не знам обаче от отделението дали могат да ти издадат 45-дневния болничен.
Иначе можеш да се запишеш на ЖК и без да плащаш пакет, а само за отделните прегледи. Не знам обаче дали нямат процедура за това, трябва да питаш на място как може да стане.

# 692
Nikolaja, питай аг, който/която си избрала да те следи как ще процедирате оттук нататък. Кажи, че вече не се следиш успоредно (по ЗК) никъде и дали могат да задвижат всичката документация.
П.П. Хубаво е да потвърдиш, че искаш да се следиш при тях, дори и да не платиш пакета...

# 693
  • София
Благодаря ви Flowers Bouquet

# 694
Здравейте,
Предстои ми преглед при д-р Персенска. Интересувам се някъде в сайта на болницата има ли качен ценоразпис?
 (Цветна снимка, спермограма и подобни изследвания)

# 695
Здравейте. Обръщам се към раждалите вече мами в Надежда.
Тъй като в списъка за родилното не пише да се носят памперси за бебчето, а доколкото знам то през повечето време си стои при майката, как се процедира със смяната на пелените?
Трябва ли да си носим поне един пакет?

# 696
Не е нужно да носиш никакви памперси.

# 697
Аз си бях взела 5 памперса. Когато се наложеше инцидентно да се смени памперс, вместо да се разкарвам до акушерките, сменях в стаята. Иначе водиш и сменят.

# 698
  • София
Искаш от акушерките и те ти дават, мокри кърпички също.

# 699
  • София
Те ги сменят на няколко часа. По принцип  е хубаво те да ги сменят, за да виждат вида и количеството на изпражненията.

# 700
Сменят ги на няколко часа, но бебета не акат по график. На едно от воденията едната акушерка ми заобяснява как бебето не трябвало да се преобува, защото само е пръцнало, а кожата им е много нежна да се бършела толкова често. Може и да е била права, не знам, а може и просто да я е мързяло. За мен беше удобство да имам памперси и мокри кърпи под ръка и бях подготвена. Не знаех, че ако бях поискала, са щели да ми дадат.

# 701
  • Варна
А как стои въпросът с дрешките Simple Smile ние ли си носим? Ако да, то как разбирате кой размер да купите 🙄

# 702
А как стои въпросът с дрешките Simple Smile ние ли си носим? Ако да, то как разбирате кой размер да купите 🙄
И дрешките са от болницата. Аз носех единствено шише и биба.

# 703
За дрешките знам, че само за изписването се носи един комплект. По време на престоя те осигуряват дрешки.
За размера и аз много се колебая...
В някои бебешки магазини за новородени се предлагат 50см, в други - 46см. - този ми се струва малък?!
А пък за 0-3 месеца сигурно са големи Thinking Голяма дилема Rolling Eyes

# 704
  • Sofia
Ако е само за изписването 50 е стандартния размер за новородено. Предполагам, че 46 е за недоносените бебета. По принцип навсякъде съветват да не се купуват 50-ти размер дрешки за вкъщи, понеже ги израстват с дни и няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт