Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 15

• 60 355
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
 Много бих искала да отида на отворените врати, но не съм от София и до сега всички ЖК се падаха в различни дни от дните на отворените врати за съжаление.
Ако някой намери време и сподели поне малко информацията ще бъда благодарна, ако ли не ще има елементи на изненада и както дойде така..😊
Така или иначе ми е за първи път и всичко ще ми е ново, независимо от информация.
Благодаря за съвета все пак. 😉😊

quote author=Cristi link=topic=1069597.msg38281204#msg38281204 date=1551032750]
Дано не прозвуча назидателно, но защо не отиде на отворени врати? Щеше да получиш отговор на всички въпроси на място.
[/quote]

# 511
Здравейте,
в 38-ма г. с. съм и ми предстои нормално раждане в надежда. Бих искала да попитам тези от вас, които са раждали нормално там как протича всичко, от приемането до изписването, кога ви настаняват, има ли предродилно и после ви местят в родилно или всичко се случва на едно място, кога ви настаняват в стая, позволяват ли раждане в поза по избор, таткото може ли да стои при вас докато траят контракциите...въобще всичко, което се сетите и ви е направило впечатление. Благодаря предварително!
Аз не съм раждала досега (в 7 месец съм с 1-ва бременност), но бях на един от дните на отворени врати.
Таткото може да бъде до теб колкото време пожелае, настаняват те директно в родилна зала (ако е започнала родова дейност), мерят се тонове и т.н.
Можеш да си донесеш собствена любима музика и си свободна да се движиш колкото искаш докато дойде моментът на раждането, имат гимнастическа топка и т.н.
След това вече те настаняват в следродилно отделение и бебето може да бъде постоянно при теб.
Това поне ни казаха на отворените врати. Дано съм била полезна Blush

# 512
  • София
Здравейте,
в 38-ма г. с. съм и ми предстои нормално раждане в надежда. Бих искала да попитам тези от вас, които са раждали нормално там как протича всичко, от приемането до изписването, кога ви настаняват, има ли предродилно и после ви местят в родилно или всичко се случва на едно място, кога ви настаняват в стая, позволяват ли раждане в поза по избор, таткото може ли да стои при вас докато траят контракциите...въобще всичко, което се сетите и ви е направило впечатление. Благодаря предварително!

Най-общо:

Като тръгнеш да раждаш ще те приемат през спешния кабинет, там те преглеждат, попълваш ти или мъжа ти всички необходими документи, разбирате се с доктора на смяна какво очакваш от раждането (каква поза, със/без упойка и т.н.), дават ти нощница и чехли и ви качват с мъжа ти към родилна зала. Влизаш в залата сама за да ти направят клизмата, като си свършиш работата в самостоятелната тоалетна с баня към стаята викат и мъжа ти и се почва забавата. Ако искаш разходки, ако искаш се друсаш на топката, ако искаш лежиш на леглото или седиш в банята под душа. От време на време идват да записват тоновете, за преглед за разкритие или просто за да видят как си. Като тръгнеш да раждаш ще се съберат 5-6 души около теб - акушерки, доктора на смяна, педиатъра, анестезиолога... След самото раждане живот и здраве ще ти дадат да си гушкаш бебето и поне 30 минути ще те оставят да лежиш преди да се изкъпеш. На втория час след раждането те качват с бебето в детското отделение и ако искаш си си с бебето почти непрекъснато, ако искаш го оставяш на акушерките, а ти си почиваш.
Успех!

# 513
  • София
Здравейте,

Госпожа Лаленце го е описала добре.
Аз пък ще напиша как се развиват нещата, когато не се случат по предполагаемия план.
Моето раждане започна през нощта и затова директно отидохме на -1 в Спешния кабинет, иначе доколкотo знам през деня се минава първо през регистратура. Обадихме се по вътрешната линия и от родилно отделение слезна доктора на смяна + акушерка. Да уточня, че аз направо отидох с контракции на няколко минути. Зададоха ми няколко въпроса, на които отговарях докато се събличам. Мъжът ми им даде предварително подготвените документи, които ми бяха дали от ЖК. Докато докторката ме проверяваше за разкритие (към момента беше 7-8 см.), акушерката му даде комплекта документи, който трябва да се попълни при постъпване, аз само се разписах по някое време.
Дадоха ми нощница и чехли, настаниха ме в количката и ме качиха в родилно отделение. ММ беше натоварен с целия багаж. Казаха му да остане в коридорчето на диванчето. При мен нямаше време нито за клизма, нито за епидурална, защото минути след като ме качиха вече бях с пълно разкритие. Направо ме вързаха на тонове и извикаха ММ да влиза. През цялото време при мен имаше акушерка, която първо ми показа как да дишам и напъвам, а след това през цялото време ми казваше кога какво да правя. Докторката влизаше да следи тоновете и излизаше, но към края вече остана при мен. При мен се наложи епизотомия, на която се съгласих. След като малкия се роди ме позашиха малко. През това време оправиха бебето, дадоха ни го. Приеха ме в спешния кабинет малко след 00:00 часа, малкия се роди в 01:13. Нямаше кога да се следва какъвто и да е било предварителен план за раждане.
Тази нощ имаше бум на ражданията, след мен бяха дошли още 3 жени и затова нямаше как да ме оставят в залата 2 часа. Малко след като ме зашиха ме натовариха с бебето на количка и ме качиха горе в отделението. ММ беше с мен до асансьора, казаха му да вземе дрехите и обувките, с които съм дошла, останалия багаж беше с мен.
Горе в отделението взеха бебето и ме настаниха в стаята, после ми го докараха за около час и след това отново го взеха до сутринта. Оттам нататък вече си беше при мен, освен в часовете за тоалет и преглед от педиатър. Всяка сутрин ти правят промивки преди закуска, после минава доктор на визитация за теб, след това минава и педиатър да ти съобщи как е бебето. Ако всичко е наред имаш 3 нощувки и те изписват. Тъй като аз бях приета през нощта, реално спах там 4 нощи.

# 514
При мен единствената разлика с Лаленце беше, че на раждането не присъстваше анестезиолог и педиатър. Понеже постъпих през нощта, а родих по обяд, не бях яла нищо. И след като родих, ми донесоха да хапна. По някое време взеха бебето, акушерката ми помогна да се изкъпя и ме отведоха в стаята.

# 515
Всяко раждане протича по различен начин:) Аз отидох с план за раждане, не исках нито упойка, нито епизотомия, исках да изчакаме пъпната връв на бебчо да спре да пулсира преди да я срежат...Накрая всичко се разви по коренно различен начин, но важното е, че целият персонал се държа добре и раждането приключи благополучно. А само това има значение! Леко раждане на всички на които им предстои.

# 516
  • София
Към всичко посочено дотук ще добавя само, че мен ме окуражаваха да напъвам в различна от легналата позиция. Обаче на мен пък ми беше най-удобна.

Бащата може да стои по време на цялото раждане. Моят мъж планираше да остане до напъните, но пък като започна всичко не искаше да излезе.

# 517
Някой да е запознат каква е цената на феталната морфология в 28-30 г.с. при д-р Георгиев? И какво ви е мнението за него - добър специалист ли е?

# 518
  • София
Лейла, третата морфология е 70 лева. Всички, занимаващи се с фетална морфология в Надежда, за мен са страхотни!

# 519
Супер е Георгиев. Много спокоен и внимателен.

# 520
  • София
+1

# 521
+1
+1

# 522
  • Sofia
Момичета, вече не работи спешния телефон или се бъркам?
Исках да питам, до кога трябва да пия Дуфастон, понеже следващия преглед ми е чак след месец. Страх ме е да го спирам на своя глава, въпреки че съм 11-та седмица и би трябвало да е безопасно.

# 523
Момичета, вече не работи спешния телефон или се бъркам?
Исках да питам, до кога трябва да пия Дуфастон, понеже следващия преглед ми е чак след месец. Страх ме е да го спирам на своя глава, въпреки че съм 11-та седмица и би трябвало да е безопасно.
Незнам за телефона, но щом неможеш да се свържеш, взимай си дуфастона до следващия преглед, щом и доктора нища не ти е казал. Няма с какво да ти навреди, аз пиех утрогестан до 34г.с.

# 524
Няма вече спешен телефон, беше спрян преди месеци.

Общи условия

Активация на акаунт