Египет /Тема 8/

• 77 604
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
Има ли охрана с вас при пътуване до пирамидите и до Луксор? Чувствахте ли притеснение?

# 601
Има ли охрана с вас при пътуване до пирамидите и до Луксор? Чувствахте ли притеснение?
Винаги има охрана

# 602
Има ли охрана с вас при пътуване до пирамидите и до Луксор? Чувствахте ли притеснение?има въоръжена охрана през цялото пътуване.При пътуването до пирамидите на края на Хургада имАше нещо като граница и там чакахме да се съберем всички автобуси,които са за кайро и пътувахме с конвой.

# 603
Има ли значение от коя година ще са доларите? Чела съм някъде, но не го намирам ( да са след 2012, ако не греша)...
Има значение. На мен 100 доларова банкнота от по-стара серия не ми я приеха.

# 604
  • Стара Загора
Винаги има охрана
Охрана винаги има. Като казвам охрана това са двама мъже в костюми и не с автомати да притесняват хората а със скрити пистолети под саката си:) Никакво притеснение няма. Има военни навсякъде но няма никакви размирици или поне ние не видяхме. Пътувахме с Абакс. Паднахме се със СТоян /жесток просто...знае много,разказва много и винаги може да ти отговори на въпросите/ Имаше по другите автобуси Евгений,Николай и Виктория мисля беше жената...хората не бяха доволни въобще...спали през целите пътища...нищо не разказвали а жената дори не можела да преведе правилно от египетския представител на Травко.
Аз лично съм доволна...от четенето тук тръгнах с доста смесени чувства и се притеснявах доста...притесненията ми са били напразни. ние си изкарахме една добра почивка и си правихме екскурзии.
Бяхме в Цезар палас...за парите си е доста добър. Компромисен вариант  между цена и качество.  Нашата стая беше ок...от бунгалата със собствен басейн бяхме. Срещу долар всеки ден получавахме си почистването и водата и кафето.
Кафето там....хич не ми хареса...все е нес. Ако поискаш експресо...носят ти нес експресо...ако е само нес...си е чисто нес без каймак:))))
Нямаше стомашни проблеми с нашия полет....поне аз не разбрах за такива. В автобусите има тоалетна,която се поддържа чиста така,че и по време на дългите преходи няма притеснение

П.П доларите трябва да са емисия след 2000г.

# 605
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз забравих да похваля агенцията, с която пътувахме - Тез тур. Сега искам да кажа, че организацията им беше абсолютно перфектна, нямам никаква забележка. Хареса ми формулата, с която пътувахме ние - ползваме чартър и хотел, а всичко останало като екскурзии е по наш избор, като имаме свободата да си купим екскурзии откъдето желаем - от тях, от улица, от хотел..Екскурзоводите на Тез тур за чартърите от България, са българи и това имаше значение, когато пътуваш с много деца и хора, които не разбират руски. Станислав, Ани и Валя са екскурзоводите, много са готини и тримата. С Ани бяхме в Луксор, тя води и до Кайро, а с Валя до Райския остров.

П.П Намерих си в чантата билетите от Луксор и цените в египетска валута върху тях:
Гробница на Тутанкамон - 250
Долината на царете с вход за 3 гробници - 200
Билет за снимане - 300
Храмът в Карнак - 150

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 09:04 от gadamer

# 606
В автобусите има тоалетна,която се поддържа чиста така,че и по време на дългите преходи няма притеснение

Това вярно ли е:) ? За първи път чувам някъде да се поддържат и ползват тези тоалетни:)

Сигурно е някаква единица:)

# 607
В автобусите има тоалетна,която се поддържа чиста така,че и по време на дългите преходи няма притеснение

Това вярно ли е:) ? За първи път чувам някъде да се поддържат и ползват тези тоалетни:)

Ние ходихме по програмата с круиза.Доста часове прекарахме в пътуване с различни автобуси и изобщо тоалетните не работеха.Като попитахме се оказа,че шофьора даже ключ няма.Всъщност никога не съм попадала на автобус,в който да разрешават ползване на тоалетната,а пътувам много.Винаги отговора е “спираме на 2-3 часа,така,че няма нужда да се ползва тоалетната в автобуса”.В Египет от Хургада до Кайро направихме една единствена почивка за преход от близо 10 часа.Въпреки това ключ за тоалетната нямаше.

# 608
  • София

Ние като пътувахме от Хургада до Кайро имахме тоалетна в автобуса и си работеше. Не е било нужно да спираме само заради това.
Явно зависи от автобуса.

# 609
С автобуса,който бяхме от летището до хотела,тоалетната работеше.С автобуса от Хургада до Луксор,тоалетната работеше.С автобуса от Хургада до Кайро,тоалетната работеше.Абакс си партнират с Травко в Египет,т.е. ползват техни автобуси.Нямаше автобус в който тоалетната да не работи,поне където сме се возили ние.

# 610
  • Sofia
В нашия автобус до Кайро тоалетната работеше, но нямаше осветление. Trollface

# 611
Трябва да работят, 10 часа път е. Това е и една от причините да не ходя по толкова далечни места с автобус. Не може някой да ми казва под час кога да ми се ходи до тоалетна.

Да не говорим, че то психо-соматично на човек му се дохожда точно когато не може.

# 612
  • Отвъд алеята зад шкафа
На Тез тур в автобусите до Луксор и Кайро има тоалетни и те работят.

# 613
  • Стара Загора

На различните екскурзии бях в различни автобуси....и всичките тоалетни ползвах. Чисти са! Аз бях с АБАКС...автобусите са на Травко

# 614
И аз бях с Абакс. Не знам дали работеха тоалетните, но ни казаха, че не може да се ползват. Почивките били достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт