Египет /Тема 8/

• 77 689
  • 780
  •   1
Отговори
# 405
Някой с Марбро тур за 31.03 до 6.03 -пролетна ваканция.Силно се надявам да има и други деца,че чаветата да не им е скучно!Гледам и програмата е доста натоварена,страх ме хваща какво тичане ни чака??
За пролетната ваканция сме много, но зависи вие в кой хотел сте. Иначе полета е един, след кацане се разхвърлят по хотелите.

# 406
Ние сме с круиз по Нил и спане в така разнищвания Hawaii garden!Като чета отзивите и  ми настръхва косата!

# 407
Здравейте,моля за отзиви между тези хотели Samra Bay  и Hurgada Long Beach Redosr

Кои от двата има собствен приличен плаж ,колко е близо до хотела .Мнение за обслужването ? Samra Bay ми прилича на нов хотел ,Hurgada Long Beach е като че ли повече в египетски стил....
На Лонг бийч плажът е доста добре - но нямам сравнение с други хотели. Зависи къде ви е стаята, ние бяхме до горния басейн и сцената и плажът беше на около 5 мин, другите са по-близо. На около 150 м навътре в морето водата е до прасците. Има собствен коралов риф, така че си вземете шнорхели.

Спряхме са на Samra Bay - от тур оператора изрично ни го препоръчаха между Samra Bay  и Hurgada Long Beach Resort  въпреки че Long Beach  беше с по -вичоки цени

Какво ще кажете за Samra Bay ?

От къде и какви карти за интернет се купуват от летището ? Това сим карти за телефони ли са ? Кои оператор ще препоръчате ?

# 408
  • Beyond the Frontiers
Работя в агенция, едни от най-големите партньори сме на Абакс. Смяна на хотел не ми се е случвала.
Партньорската им фирма е Травко, коята е 50% собственост на ТУИ Германия и обслужва техните туристи.
Няма нужда да се панира човек, просто имайте предвид, че това е бедна държава, всичко се случва яваш-яваш, т.е. не очаквайте перфектно обслужване.

# 409
Това не е вярно. Има разлика в обслужването, но за евтините хотели и кофти организацията, която Абакс предлага, не си струва.  Марбро,  Тез тур,  а защо не и самостоятелно.  Били сме с Тез тур 2013 г. - супер доволни,  с Абакс  2017 г.на първия им круиз - е няма такава дезорганизация.  Добре че бяхме 4 дни  на кораба,  оттам заминахме сами обратно за  Кайро и се върнахме през нощта преди полета. Абакс нямаха екскурзоводи, бяха вдигнали къде що има техни кадри,  от други дестинации. Какво видяхме и чухме не е за разказване, грозна история. Но...  пътуването не си развалихме, защото се събрахме група около 20 човека,  бяхме най - млади от всички останали  в 2 автобуса,  та този наш половин автобус, заедно с Георги, нашият екскурзовод,  някакси преминахме с усмивка и настроение през хаоса. Разглеждахме, вечер си правихме купони на кораба,  пренебрегвайки останалото.  Тъй като музея в Кайро сме посещавали с наша приятелка,  египетски историк и екскурзовод,  в сравнение с нейните беседи, показаното и разказано от водача на Абакс на много лош руски, беше жалко и смешно. Освен това се загуби и половината време в чакане на отделни туристи от цялото стадо, и така се открадна половин час от разглеждането.  Дано, дано да са се. оправили, но моето мнение, че Абакс ги бива само в Италия, там са им кфалифицираните екскурзоводи и изпитани програми.

# 410
Здравейте , моля някой да сподели мнение за Samra Bay Хургада
Освен това ме интересува актуална информация :

1. все още долара ли е предпочитаната валута в Египет ?

2.може ли да се плаща в магазини или други подобни с кредитни или дебитни карти и  има ли такси ? Има ли значение мастер кард или виза да се ипозлва?

3.четох някъде из темата за карти за интернет , купували се от летището или хотела - какво представлява тази карта , колко стъва и как се използва ?

4. какво може да се посети самостоятелно в Хургада ? преди 7 или 8 години сме били там (точно преди революцията им ) , можеше спокойно да обикаляме и в Кайро и в Хургада > беше пълно с военни по улиците , но беше спокойно. В хургада обикаляхме самостоятелно по магазините , молове и т. Сега как е актуалната обстановка там ?

# 411
Моля за отговор от билите в Луксор , къде , в коя част е разрешено снимането с телефони и какви са цените. Може ли да се плати в долари или задължително в египетски лири.

# 412
В храмовете  Луксор и  Карнак и храмът на Хатшетсупт не се заплаща за снимки. В долината на царете /гробниците на фараоните/  се заплаща за снимане. Задължително в египетски паунди. Не помня цената, защото ние не сме снимали. Като цяло в гробниците е тъмно и снимките не стават много добре. Купихме си диск от екскурзовода със страхотни снимки.

# 413
Здравейте! Прочетох писаното дотук и ми беше много полезно. Благодаря!
Спряхме се на вариант Кайро и Хургада от Варна.
Моля за малко повече инфо и отзиви за хотел Ceasar Palace.

# 414
В храмовете  Луксор и  Карнак и храмът на Хатшетсупт не се заплаща за снимки. В долината на царете /гробниците на фараоните/  се заплаща за снимане. Задължително в египетски паунди. Не помня цената, защото ние не сме снимали. Като цяло в гробниците е тъмно и снимките не стават много добре. Купихме си диск от екскурзовода със страхотни снимки.
Благодаря за отговора , значи ли ,че събират телефоните или просто глобяват, ако снимаш , не мисля да шмекерувам, просто информативно питам.

# 415
  • гр.Добрич
Никъде не събират телефоните. Разчитат на съвестта на хората и правят забележки.

Есента бях с Абакс и нямам кой знае какви забележки. Един самолет са 4 автобуса и е нормално да нямат толкова екскурзоводи или да има проблеми. Момчетата от египетска страна бяха отзивчиви и усмихнати.

# 416
Никъде не събират телефоните. Разчитат на съвестта на хората и правят забележки.

Есента бях с Абакс и нямам кой знае какви забележки. Един самолет са 4 автобуса и е нормално да нямат толкова екскурзоводи или да има проблеми. Момчетата от египетска страна бяха отзивчиви и усмихнати.
Благодаря , беше полезно за мен.Ние ще се организираме с местна агенция , за   Луксор , като пристигнем .

# 417
Здравейте , моля някой да сподели мнение за Samra Bay Хургада
Освен това ме интересува актуална информация :

1. все още долара ли е предпочитаната валута в Египет ?

2.може ли да се плаща в магазини или други подобни с кредитни или дебитни карти и  има ли такси ? Има ли значение мастер кард или виза да се ипозлва?

3.четох някъде из темата за карти за интернет , купували се от летището или хотела - какво представлява тази карта , колко стъва и как се използва ?

4. какво може да се посети самостоятелно в Хургада ? преди 7 или 8 години сме били там (точно преди революцията им ) , можеше спокойно да обикаляме и в Кайро и в Хургада > беше пълно с военни по улиците , но беше спокойно. В хургада обикаляхме самостоятелно по магазините , молове и т. Сега как е актуалната обстановка там ?

# 418
Здравейте,
миналата година почивахме седем дни в Хургада.
За Samra Bay не мога да дам мнение ние бяхме в друг хотел.
Да, за предпочитане е долара. Много му се радват и евро няма да откажат но ги хващат едно към едно (1 долар= 1 евро) и вие губите.
За плащане с карти не сме ползвали, веднъж само теглихме с дебитна карта египетски лири от банкомат в двора на музея в Кайро. Иначе в хотела имахме машина за обмяна на валута и си обменяхме долари в лири и евро в лири. Ние направихме грешка да носим повече евро, отколкото долари.
Карта за интернет си купувате от летището има две гишета, няма как да не ги видите. Там на място момчето ги слага в телефоните. Не помня цени, то зависи от мегабайтите. Но не е хич много. Имахме интернет навсякъде, дори и в пустинята.
Мисля че всичко може да се посети самостоятелно. Ние самостоятелно се разхождахме до центъра на Хургада, до пристанището. Самостоятелно пътувахме през нощта с автобус до Кайро, от редовните междуградски линии. Бяхме с две деца на 8 и 14 години. Никога не сме се почувствали застрашени или притеснени по някакъв начин.
Така, че мога само да ви кажа, не ги мислете тези неща, и са насладете на една прекрасна почивка и емоция, защото ние така го почувствахме Египет.

# 419
моля, ако има пътуващи до Шарм да ми пишат на лични с молба за услуга.благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт