Египет /Тема 8/

• 77 643
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,на 17.4 с полет в 15ч. и ние пътуваме за Египет,програмата ни е на Онекс с круиз по Нил  - от Хургада до Асуан. Имате ли впечатления от хотела в Хургада Hawaii Le Jardin Aqua Park 5* и от кораба  на компанията Grand Cruises? Ще бъдем благодарни за всяка споделена информация и препоръки от вече пътували по този маршрут.

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 20:28 от Iskra63

# 571
Миналата година бях в Pick Albatros Aqua Vista и имах много хубав интернет в стаята, почти не ми се наложи да си ползвам картата.
Може ли да сравните миналогодишният ви  Pick Albatros Aqua Vista и сегашният Pick Albatros White beach? И ако имате наблюдение и върху другите хотели от веригата.

gadamer е в White Beach вмомента, аз бях миналата година в Aqua Vista (с обща територия + Aqua Park и Sea World). Не знам как да ги сравним, и двата са хубави. Какво ви интересува конкретно?

# 572
Миналата година бях в Pick Albatros Aqua Vista и имах много хубав интернет в стаята, почти не ми се наложи да си ползвам картата.
Може ли да сравните миналогодишният ви  Pick Albatros Aqua Vista и сегашният Pick Albatros White beach? И ако имате наблюдение и върху другите хотели от веригата.

gadamer е в White Beach вмомента, аз бях миналата година в Aqua Vista (с обща територия + Aqua Park и Sea World). Не знам как да ги сравним, и двата са хубави. Какво ви интересува конкретно?
Извинявам се за объркването. Там където сте били и трите хотела ли са хубави? Визирам обновени стаи, хубава храна.

# 573
  • София
Аз мога да споделя мнение за Albatros Palace Resort Хургада от преди няколко дни. Без забележки - прекрасна храна в няколко тематични ресторанта, няколко бара, вкл. денонощен, разкошна градина, обслужване, забавления през деня и програма вечер, басейни със затоплена и с нормална вода, pool bar, плаж, коралови рифове пред хотела, идеални за разглеждане с шнорхел или маска. Безпроблемен интернет на територията на хотела, включително и на плажа. Ще се върна отново точно там.

# 574
Аз мога да споделя мнение за Albatros Palace Resort Хургада от преди няколко дни. Без забележки - прекрасна храна в няколко тематични ресторанта, няколко бара, вкл. денонощен, разкошна градина, обслужване, забавления през деня и програма вечер, басейни със затоплена и с нормална вода, pool bar, плаж, коралови рифове пред хотела, идеални за разглеждане с шнорхел или маска. Безпроблемен интернет на територията на хотела, включително и на плажа. Ще се върна отново точно там.

За Аква виста мога да кажа почти същото, освен че не е на първа линия, а зад другите хотели и се ходи с шътъл до плажа. Ние стояхме главно на някои от отоплените басейни, които бяха много приятни.
Отначало ни дадоха стая на 1вия етаж, но след като поискахме на последния ни настаниха в хубав реновиран корпус на последния етаж, и беше много хубава стая с всичко необходимо. Тиха, спокойна, нова, чиста със силен климатик. Аква Виста и Аква парк са по-хубавите хотели, Sea World е една идея не толкова реновиран май.
А Palace и White Beach би трябвало да са по-хубави. Като цяло няма някаква велика разлика според мен.

# 575
Имам затруднение с намирането на долари по 1, моля за съвет къде може да има ,за София питам / дори на автогарата в чейндж бюрото нямали/.

Аз си закупих по 1 долар от Тавекс

# 576
Някакви отзиви за Mercure Hurgada Hotel?
Ние там ще бъдем.
От 20 април:)

# 577
Може ли накой,който е бил на круиз по Нил да сподели дали вечер е необходимо официално облекло или можешнда минем по спортно.?

Ние бяхме с круиз по Нил.Не Ви е необходимо официално облекло.Едната вечер на кораба има шоу от 30 мин с танцьори и това е.Има коктейли (да съм точна “подобие” на коктейли) без никакъв вкус,но пък красиви.Вечер става хладно и на горната палуба доста духа.Има бар с масички.Имаше музика и игри за малки и големи (говорят на английски).

# 578
Здравейте, и ние, както много други хора тук, ще пътуваме до Хургада.

Решихме да кацнем право там, голяма компания от хора сме.

Понеже темата е много обширна, не мога да си синтезирам някаква информация, та ще си задам въпросите тук.

Някои от групата ще пътуват до Кайро и Луксор. 600 и 400 км с автобус. След като обиколих Мароко с автобус, повече не желая да кръстосвам по такива места с автобус и лично аз ще пропусна.

Как преминават тези пътувания?

Относно интернет. Четох, че на място може да си купиш карта за интернет, но с неясно колко интернет в нея и дали ще проработи. От други пътувания по света имам SurfRoam карта. Цените за Епитет са като за мароко - 0,07 евро мб, или 0.14 стотинки мегабайта, което си е много добре (който има интерес, може да си я поръча безплатно, идва от цял свят тази карта SurfRoam). В България видях, че има подобен еквивалент: SimPatik, но цената за Египет на мб е 0.39 - демек 39 стотинки, което е по-скъпо от другия вариант. Тези карти обаче имат и възможност за обаждане към България на поносими цени. И местната карта накрая.

Всякаква друга информация ще ми е интересна и полезна: другите пътувания, като сафари с пустинята, публични тоалетни по такива места има ли изобщо, бедуински вечери и т.н.

Благодаря предварително: )

На летището има каси на Ориндж и на Водафон.Закупих си карта 16 гб за 21 долара.На място ти я поставят в телефона и я активират.Интернет имах през цялото време(и в пустинята и по време на круиза ,който беше 3 дни.Пусках чрез хот спот интернет към още 3 телефона и всички си го ползвахме без проблеми

# 579
  • тук-там
Някакви отзиви за Mercure Hurgada Hotel?
Ние там ще бъдем.
От 20 април:)

Хотелът е перфектен - нищо, че го водят 4 зв.  Ниско строителство, много въздух и перфектен пясъчен плаж.  Басейните също са хубави. Храната - нямам оплаквания. Има си и бийч бар, въпреки, че хотелът е на плажа.  Бирата е хубава, кафето - не толкова.
Малко е отдалечен от Хургада, но там така или иначе няма какво да се прави. Викнете си такси от хотела. Около 10 долара беше отиване и връщане.
Ако сте с деца - лошо - няма анимация, няма аква парк, но и няма тичащи и пищящи  - ние и затова го избрахме, де.... Laughing

# 580
Здравейте!

Обмислям пътуване до Египет през април.
Накратко трябва да гледаме хотела да е поне 4 звезди, да не излизаме сами от хотела. Чудя се дали дестинацията е подходяща за почивка с дете на 3 години?
Вие какво мислите?

Аз не бих завела детето си в такава мизерия.Дори аз не бих повторила.А ако искате и да посетите някои забележителности разстоянията са убийствени.В съседния автобус имаше дете на 3 и понеже не спира да реве и хората се оплакали ги преместиха в нашия автобус-еми същата работа.И така ги местиха,защото в крайна сметка тръгваме посред нощите и да ти реват на главата не е особено приятно.

# 581
Здравейте!

Обмислям пътуване до Египет през април.
Накратко трябва да гледаме хотела да е поне 4 звезди, да не излизаме сами от хотела. Чудя се дали дестинацията е подходяща за почивка с дете на 3 години?
Вие какво мислите?

Аз не бих завела детето си в такава мизерия.Дори аз не бих повторила.А ако искате и да посетите някои забележителности разстоянията са убийствени.В съседния автобус имаше дете на 3 и понеже не спира да реве и хората се оплакали ги преместиха в нашия автобус-еми същата работа.И така ги местиха,защото в крайна сметка тръгваме посред нощите и да ти реват на главата не е особено приятно.

А колкото до хотелите-дори 5 звезди в Египет не са 5 звезди.Изобщо не очаквайте луксозни хотели като в Турция или Европа.

# 582
Ние бяхме март месец в Лонг Бийч. Доволни сме от хотела, а и срещу 5 долара бакшиш ни дадоха хубава и реновирана стая във вила. Гледайте да не стемного далеко от ресторанта и басейните, че ще има доста да вървите. Иначесе спазарихме с агенцията от хотела за Райския остров за 25 долара на човек, а детето(4г.) безплатно. Хареса ни.

# 583
има ли някой с впечатления от този хотел - Golden Beach Resort - Ex. Movie Gate ?
долари по 1 може да се поръчат по бюрата и за седмица събират около 50, ние от месец така си поръчваме.
явно тур операторите четат и тук в темите, защото доста хора споделят, че там на място им обявяват по-ниски цени за екскурзиите от тук, само и само да има хора и да си вземат процента, което не е лошо. ние само за Луксор мислим да заложим на твърдо с агенцията, заради детето,  въпреки, че от тук ни казаха там на място да преценим.

# 584
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Благодаря ви! Безценни сте! Animal Bug
Bloomnicer, а как ти се стори отдалечеността на стаята? От ресторанта,  от плажа... сигурно пада доста ходене?
Има вили доста близо до ресторанта. Нашата беше на 6-7 мин ходене по алеята. Нас не ни притесняваше това, даже ни беше приятно да се поразходим, но бяхме само големи хора. С малки деца може да е по- неудобно, въпреки че съседите бяха така- с количка. За плажа, ако се цели централната част си е далеч, но директно от втора линия се излизаше на 100- 200м директно в единия край на плажа. Там беше и по- спокойно. Не че изобщо забелязахме някаква навалица, както по нашите плажове. Имаше достатъчно място за всички желаещи. Много хора си седяха само при басейните. Малко беше тъжно, че плажния бар в нашия край на плажа не работеше, както и едно градинско заведение, пак в тази част, но може да е било само в момента.

Общи условия

Активация на акаунт