С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 585
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Той сам този разговор няма да го повдигне.
Чака те, малко по малко, да си пренесеш всичко в тях. Щом вече през повечето време си там, малко остава. После да забременееш, уж случайно. И докато се усетиш ще си в турски сериал. А пазите ли се поне?

# 46
Скрит текст:
Искам много да ви благодаря, освен за съветите и за доброто отношение към мен! Simple Smile

Наистина очаквам да ми зададе въпроса какъв е проблемът да сме в тях. Ако кажа, че искам да сготвя вечеря, той ще каже, че няма смисъл, цял ден съм работила и да отидем на ресторант (няма проблем с парите и си решава кога да си ги дава). Просто понеже на прима виста, аз съм твърд характер, а той наистина е влюбен... увереността ми, че не може да съм манипулирана ме подведе. Виждам сега как са наистина нещата.

Другото, което потвърждава е, че цикълът ми закъсня няколко дни, но после дойде. Той изглеждаше разочарован, че не съм бременна. Изключително зрял човек е и интелигентен. Пресметлив, при това...
Не би искал дете от някоя случайна. Имам чувството, че съм точно затова.
Скрит текст:
Да, бих ми родила и 10... но не при тези обстоятелства.

Мързеше ме да го напиша, но като стана дума...
По принцип старите ергени са обработвани много по-дълго от майките си на тема "коя жена е достойна да износи престолонаследника-внук на свекървата". И винаги имат много високи критерии. В този ред съм сигурна, че са те одобрили като подходяща, с добро образование, а ако вече работиш - и с добра работа. И млада.
Явно са комбина и работят за привличането ти към тяхното домакинство.

Ако се абстрахираме от характер или каквото и да е друго, обективно, генът ми е добър. Висока съм, красива съм, родителите ми са красиви, от добро семейство съм. Възпитана съм. Уча доста сериозно нещо. Работата ми в момента не е нещо особено, но ще я сменям. Административна е... и не печеля в момента достатъчно.

Тя странно никога не ми задава въпроси, свързани със семейството ми, произхода ми, образование или работа. Знае само, че сутрин ходя на работа. Не е нормално да не ме пита, което значи, че знае от него или той я е предупредил да ме разпитва.

# 47
Без да те познавам съм наясно, че произход, външен вид, образование, възраст при теб са перфектни. Винаги е така.
Не се сещам за познат стар ерген, който да се е събрал с жена в нефертилна възраст или с основно образование. Там изискванията са по-трудни за покриване отколкото за постъпване в програмата за астронавти на НАСА.

# 48
Спомена дълга предишна връзка на мъжа.Да си задаваш въпрос защо е прекъсната  и защо е така мил с теб?Аха и що е разочарован от липса на бременност,тя решава нещата набързо принудително.Имам подозрение ,че не е толкова готин колкото мислиш ,просто има горчив опит и цел-да се ожени за сгодна жена ,тази се разбира с мама.Деликанто казано ,съгласна с условията.Ти си въобразяваш друго-голяма любов например.
Вариант е да се разправяте сега и се отдръпнеш, докато не осъзнае нещата,а и реакциите ще видиш на надеждата за отделно семейство.Харесвам, че осъзнаваш  навреме  къде си и търсиш второ мнение дето се вика.Защото някои скачат с двата крака  и после се жалват ,например аз.Не упреквам хората,но без никакъв житейски опит и властни родители се набутах в пълна заблуда ,че другия мисли точно като мен,пълно покритие и щастие.После беше късно.Много си млада да се обебваш,а и работиш  и учиш,мама ли ще гледа бебето.Не бързай с нищо.Най-вече с бебе ,има противозачатъчни за жени ,знаеш.Завърши пък тогава.Не се впечатлявай  от пари,и  там има уловка.

# 49
Спомена дълга предишна връзка на мъжа.Да си задаваш въпрос защо е прекъсната  и защо е така мил с теб?Аха и що е разочарован от липса на бременност,тя решава нещата набързо принудително.Имам подозрение ,че не е толкова готин колкото мислиш ,просто има горчив опит и цел-да се ожени за сгодна жена ,тази се разбира с мама.Деликанто казано ,съгласна с условията.Ти си въобразяваш друго-голяма любов например.
Вариант е да се разправяте сега и се отдръпнеш, докато не осъзнае нещата,а и реакциите ще видиш на надеждата за отделно семейство.Харесвам, че осъзнаваш  навреме  къде си и търсиш второ мнение дето се вика.Защото някои скачат с двата крака  и после се жалват ,например аз.Не упреквам хората,но без никакъв житейски опит и властни родители се набутах в пълна заблуда ,че другия мисли точно като мен,пълно покритие и щастие.После беше късно.Много си млада да се обебваш,а и работиш  и учиш,мама ли ще гледа бебето.Не бързай с нищо.Най-вече с бебе ,има противозачатъчни за жени ,знаеш.Завърши пък тогава.Не се впечатлявай  от пари,и  там има уловка.

Жената е била съвсем различен тип жена от мен. Не я познавам и не искам да обиждам никого, но изглежда от типа леки жени. Съответно и професията, семейството и т.н нямат нищо общо с мен.

Не става дума за пари. На мен ми харесва колко е отговорен към тях и към всичко около него. Аз дори не знам колко изкарва, а и съм имала възможности за много по-заможни мъже. Включително, искащи деца.

Може да ми се подигравате, но от две години имам чувството, че само за това ме искат... За дете.  Може и кривия ми характер да търпят, лошите ми навици, да се държат мило с мен, като не заслужавам...

Аз самата бих се зарадвала на дете ПО ПРИНЦИП, защото вярвам, че дойде ли - писано е било. Дори и да е случайно. Първо, обаче, искам да се държат с мен като с жена. Аз нямам реално роля никаква.

Питала съм го АЗ с какво допирнасям в живота му. Влюбен бил в мен, било приятно с мен. Аз с какво съм искала да допринасям... Това е. Прави се на неразбрал въпроса.

# 50
  • MI
Е, стига де, на 35 е точно за женене, не е още стар ергенин, макар че натам се е насочил. Simple Smile Хубаво е и че маман не пита много, значи той я е инструктирал така. Единствено това че живее с майка си и упорито намекване да отиде и Тира при него не ми харесва. Както и че се е насочил към млади момичета, вместо към 30на годишни негови връстнички - не е като да няма избор и там. Ама знам ли, може и да е изключение, все пак не е класиката в жанра на 40+, с мама дето си вре постоянно носа. Но. Тира, не отстъпвай в никакъв случай ако се заинати че не иска у вас. Това ще е много показателно.

# 51
Е, стига де, на 35 е точно за женене, не е още стар ергенин, макар че натам се е насочил. Simple Smile Хубаво е и че маман не пита много, значи той я е инструктирал така. Единствено това че живее с майка си и упорито намекване да отиде и Тира при него не ми харесва. Както и че се е насочил към млади момичета, вместо към 30на годишни негови връстнички - не е като да няма избор и там. Ама знам ли, може и да е изключение, все пак не е класиката в жанра на 40+, с мама дето си вре постоянно носа. Но. Тира, не отстъпвай в никакъв случай ако се заинати че не иска у вас. Това ще е много показателно.

Предишните му приятелки са между 30 и 35-годишни. За първи път е с толкова млада май.

# 52
Ох, къде е Невена да обясни стегнато за младите жени и кандидатите им. И как ти трябва да избираш, а не да го чакаш да напусне детската си стая.

# 53
Реално го избрах. Той ме стимулираше интелектуално, разговорите ме вълнуваха с него, изглежда добре, висок е, отговорен и работлив. Аз не харесвам мъже лентяи. Аз бях тази, която бягаше от сериозни отношения в началото. Той не винаги е мил. Често е назидателен, не само към мен. Аз, обаче, имам избираема чуваемост. Старае се да не ми дава поводи за ревност и като цяло всичко да ми харесва. Работи и в останалото време е с мен. Понякога се вижда с приятели на кафе. Майка му е с чудесно отношение и на фона на мой предишен плачевен опит (ще напиша някой път за бившата кандидат-свекърва, че може да конкурира всички чудовища, за които е писано тук), тя ми се стори голям плюс.

Тоест, всичко изглежда цветя и рози... останалото. Само, въпроса е как да подходя така, че да не съм на гости във вече подредения живот, в който аз няма ролята, която искам.

Всичко с него става с много мъка. Всяка промяна. Всеки компромис. В крайна сметка, отстъпва... започва да променя неща, но преди това трябва да е имало минимум един скандал и сплашване от моя страна (с действия, не думи), че отношенията ще приключат.

# 54
  • MI
Е значи има някакъв шанс, виж ще поддаде ли да излезе от бърлогата си и после му мисли. Иначе повечето ми бивши колеги на тези години не са женени още, ама стари ергени не ми е и хрумвало да ги наричам. Joy Само дето не живеят с майките си, но лесно ще стане ясно това проблем ли е или не - като му се наложи да се изнесе оттам.

# 55
Tyra, правилно ли разбирам, че ти живееш сама, в самостоятелно жилище/стая, макар и под наем, но ходиш у тях, при майка му, да правите секс???
Е, не можа ли да кажеш, че не ти е удобно така и предпочиташ в своя дом, където ще ви е по-спокойно и няма да се налага да се съобразявате с майка му?
И аз да попитам същото.

# 56
Значи, Тира, на мен хич не ми се струваш толкова твърда, директна, отстояваща си позициите, за колкото ти се мислиш. Другия път излезте навън и ти му кажи, че искаш известно време да се виждате не у тях. На въпроса  защо, кажи, че твърде много преобладава времето, в което сте там и ти се чустваш като принадена към тях двамата. А твоята цел е изграждане на самостойна връзка. И искаш да го видиш как ще се държи, когато той е мъжът, а ти си жената. Или някаква друга глупост кажи. Но му го кажи директно. Защо да си пилееш времето, а и неговото, ако имате различни цели? Според мен дали ще посмееш да му го кажеш, е тест за самата теб. Можеш да обсъдиш и случая, когато е можело да си бременна. Че отношенията ви още не са избистрени, че си нямате отделен дом, че ти учиш и работиш, а вярваш, че двамата родители трябва сами да отглеждат детето си, за да са си близки.
 Явно си падаш по по-възрастни партньори и затова е още по-важно да не им цепиш басма, да не превъзнасяш тяхната зрялост, техния опит и да не ги издигаш над себе си.

# 57
  • I want it all and I want it now.
С риск да ме линчувате 😅 на 35 г. си е баш дърт ерген. Хванал си е младо гадже на 22г. Енергично, весело  без да го обременява с проблеми .😊 Човека няма да се пусне от полата на мама. Млада си и живота е пред теб😉

# 58
Аз не бих те линчувала. На същото мнение съм. Гаджето ще има самостоятелна квартира и аз вместо да се усамотя там с нея, ще я водя при мама си. Баси!

# 59
А той вписва ли се в твоята приятелска среда? Излизате ли заедно с твои приятели и колеги, какво е тяхното отношение към него и обратно - неговото към тях.

Питам, за да изясним дали той изобщо си дава някакъв труд да общува с хора, които са важни за теб. Това също дава информация за неговото отношение към връзката ви.

И също - някога отсъствал ли е от дома вечер? Напр. ходихте ли заедно на почивка през лятото - той ли избра, ти ли избра, как се отнесе към това мама?

---------

иначе - това, че говори лошо за предишните си приятелки, не е добре.

Общи условия

Активация на акаунт