С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 952
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
По повода се сещам за един брутален виц, толкова, че чак ме е срам, че ще остане в историята на профила ми:
Скрит текст:
Около обяд, 20-годишният син се измъква от леглото и влиза в кухнята. Майката с трепет го чака и започва да го убеждава: да те запозная с Мария: отличничка, приеха  я сега  в хубав университет, от добро семейство - майката - лекар, бащата - адвокат, а пък тя - една домакиня - у тях тя поддържа, идеална чистота, научила се е и да готви... Синът слуша и заинтересован пита: А, а св*ирки хубави прави ли?" Така, за това що им е в главата на 20-годишните...

# 376
Много е вероятно да се е повлиял. Но друг мъж не само нямаше да се повлияе, а нямаше и да погледне подобна мърла и нахалница. А синът на Креми си я е харесал. Та, за пореден път, Господ е събирач.

# 377
  • София
Точно анадолско мислене си е да се учудва защо мъжът не е вдигнал скандал на жена си, че не е сготвила, въпреки че си е била вкъщи цял ден.

Да, бе, анадолско! Mr. Green
Тая жена да не е до него, само да ѝ бърше праха като на мебел?
Мързелът е най- отвратителното качество, нескопосано скрито зад феминизъм и бла- бла.
Що за безмозъчно съществувание е това- цял ден да лъскаш нокти и да се зяпаш в огледалото?

# 378
  • София
Много е вероятно да се е повлиял. Но друг мъж не само нямаше да се повлияе, а нямаше и да погледне подобна мърла и нахалница. А синът на Креми си я е харесал. Та, за пореден път, Господ е събирач.
Вярно.

# 379
  • MI
Много ясно, че му е повлияла, особено след това че не искал да живее наблизо, ама пред собственичката на къщата казва че на нея не й харесало. Толкова му е акъла, но на тези години все пак не е нещо невиждано. Хайде си припомнете всички простотии, които сте правили за гаджета на 20 години, за които сега се чудите ама как така. Е, той е направил мааалко по-голяма простотия, но най-вероятно ще се осъзнае след малко време - като Кремито престане да им помага и се сблъска с реалността.

А за парите, все пак работи младежът, преди явно се е и издържал сам. Само дето сега има и още едно гърло за хранене и явно не се справя. Но все пак и малкото пари, които оставят за домакинството ги е изкарал той, докато тя не ще да се мръдне да изчисти вмирисаната от тях двамата баня дори. Така че има известна разлика в нивото на мързел и мизерия при двамата.

# 380
  • София
Много ясно, че му е повлияла, особено след това че не искал да живее наблизо, ама пред собственичката на къщата казва че на нея не й харесало. Толкова му е акъла, но на тези години все пак не е нещо невиждано. Хайде си припомнете всички простотии, които сте правили за гаджета на 20 години, за които сега се чудите ама как така. Е, той е направил мааалко по-голяма простотия, но най-вероятно ще се осъзнае след малко време - като Кремито престане да им помага и се сблъска с реалността.

Скрит текст:
А за парите, все пак работи младежът, преди явно се е и издържал сам. Само дето сега има и още едно гърло за хранене и явно не се справя. Но все пак и малкото пари, които оставят за домакинството ги е изкарал той, докато тя не ще да се мръдне да изчисти вмирисаната от тях двамата баня дори. Така че има известна разлика в нивото на мързел и мизерия при двамата.
Това се отнася не само за него, но и за нея. Ако е оправдание за него, то е и оправдание и за нея.

Иначе съм съгласна, че неговият мързел е малко по-малък от нейния, няколко пъти написах, че тя е мързел.

# 381
Много неприятно впечатление правят квалификациите за "принцес".  Ако ситуацията е такава не е приятно, но си мисля, че е доста преувеличено всичко.

Освен това, ако толкова го гони този младеж за да остане в САЩ, щеше местен да си завъди, а не някой току що пристигнал.

Като чета Креми и някак разбирам девойката. Тази неприязън, няма как да не се усеща и е нормално да се затвори в стаята си и да не иска нищо да свърши.

Разбирам и раздразнението на Креми, но то е породено от факта, че им е разрешила да се нанесат. Аз бих помагала с пари за квартира. Не мога да живея в такава конфигурация, дори и с моите родители.

Най-добре ще е да се изнесат, колкото може по-скоро. 

# 382
  • MI
Това се отнася не само за него, но и за нея. Ако е оправдание за него, то е и оправдание и за нея.
Тя точно каква простотия е направила за да е с него? Не работи и не иска очевидно да започне, няма против да седи на издръжка на родителите му, но и не иска да пипне нищо в домакинството - колкото и да се мъча не виждам никаква жертва, която да е направила тя. Той може да е тъп и прост (поне по мое мнение е такъв в този момент), но реално се е нагърбил да й осигури подслон, храна, а вероятно и някакви пари за дрехи и козметика щом тя няма никакви доходи. Ето, сега като се изнесат ще му се наложи и за квартира да плаща. Това неговото си е точно идиотщина в името на неподходящо гадже, от нейна страна никакви особени усилия не виждам.

Даун, явно не е току-що пристигнал, защото Кремито в самото начало каза че според нея е със сина й заради гражданството.

# 383
  • София
Тя точно каква простотия е направила за да е с него?
Скрит текст:
Не работи и не иска очевидно да започне, няма против да седи на издръжка на родителите му, но и не иска да пипне нищо в домакинството - колкото и да се мъча не виждам никаква жертва, която да е направила тя. Той може да е тъп и прост (поне по мое мнение е такъв в този момент), но реално се е нагърбил да й осигури подслон, храна, а вероятно и някакви пари за дрехи и козметика щом тя няма никакви доходи. Ето, сега като се изнесат ще му се наложи и за квартира да плаща. Това неговото си е точно идиотщина в името на неподходящо гадже, от нейна страна никакви особени усилия не виждам.

Даун, явно не е току-що пристигнал, защото Кремито в самото начало каза че според нея е със сина й заради гражданството.
Натресла се е в къщата на родителите му.

# 384
Това си е нейно мнение Нели. Момчето има зелена карта. Живели са в БГ с брат си до скоро. Тя, за да получи статут, ще и е доста по-лесно с някой местен.
И при брак се доказват милион неща.  Момичето е било на бригада там, явно се е оправяло само, защо е избрала да остане като незаконна, не ми е ясно, но просто не приемам за чиста монета казаното от Креми. Първо, че е афектирана, а и е явно, че не харесва девойката и има някакви очаквания да слугува на мамин сладък.

По принцип смятам, че на мен не би ми се счупил хатъра, ако сготвя, но не смятам и, че е трудно той да си изпържи яйца след работа от 9 до 5.

Имало е случаи, в които не ми се е правило вечеря, или е имало нещо сготвено, но детето не иска да го яде и след като е бил на училище и тренировка си е пържил яйца, че и за мен.

Той и баща му обичат крем карамел, аз не и никога не съм правила. Баща му го прави.  Не ме е карала свекърва ми да се уча.  Научи синът си (даде му рецепта).

# 385
  • София
Много неприятно впечатление правят квалификациите за "принцес".  Ако ситуацията е такава не е приятно, но си мисля, че е доста преувеличено всичко.
Освен това, ако толкова го гони този младеж за да остане в САЩ, щеше местен да си завъди, а не някой току що пристигнал.
Местните, които ще вземат такава жена, ще искат да домакинства. Едва ли мацката още утре ще забърше някой СЕО. Американци се женят за жени от цял свят, вкл. азиатки, които на челна стойка ще застанат за гражданство.
И понятието "кифла" не го е измислил форумът. В България нерядко се срещат продавачки с държание на кинозвезди, които са на работа случайно и за малко.
Ще се повторя - Креми може да е избрала да се грижи за сина си, но не и за неговата приятелка. Ако се готви всеки ден и те са 5 души, мацката ще сготви веднъж седмично, това ще е нейният дял. Тя и гаджето вече са отделно семейство, достатъчно, че икономисват от битови разходи.
Направете простата сметка, че ако са сами, готвенето ще се дели на 2, а не на 5.

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 15:56 от Cuckoo

# 386
Тя, за да получи статут, ще и е доста по-лесно с някой местен.
Нали трябва да го намери този местен. Че и да го омае. А нашето Wink момче май я познава отпреди това.

Доколкото разбирам, тук не говорим за случаи, а за система. Не ми се търси първото оплакване на Креми, но май от месеци живуркат така у тях.

# 387
  • MI
Натресла се е в къщата на родителите му.
Ако се беше втурнала да поема домакинството, да мълчи и т.н. щях да го включа в графата младежки глупости. В случая е намерила безплатен хотел.

Даун, доколкото разбрах са се познавали от България двамата. Една идея по-лесно е да хване него, отколкото да търси местен - за толкова време я намери, я не. Имам една позната, дето така остана нелегално след бригада, накрая се омъжи (и разведе набързо) за местен за да не е нелегална, но й отне известно време и постоя напълно нелегална 2-3 години преди това. Все пак и местните не умират да се омъжват да бедни нелегални, пък били те и много красиви - я колко секси латини има с такива амбиции, колкото и да е трофи има огромна конкуренция.

Иначе за яйцата е ясно, да си ги пържи сам, няма да му се счупят ръцете. Или да помоли приятелката си, а не да вика по майка си да го обслужи. Вече казах, че и той е мързел и мърляч, просто по скалата от 1 до 100 да кажем че той е 30, а тя  клони към 100.

# 388
  • Blondeville
Да се изкажа и аз по този така дълго нищен казус.

В случая имаме двама еднакво мърляви, мързеливи и безотговорни гълъбчета. Ако един ден моят син е озверял от глад, но чака мама или жена си да му пръжнат едни яйца (това така сложно ястие), ще се замисля къде съм сбъркала с възпитанието. Същото ще си помисля ако се влюби в мома като описаната, а ако поиска и да я доведе да си живеем всички дружно заедно, ако няма никакви амбиции за развитие, и ако не му пречи да завъжда нови форми на живот от мърлящина, вече ще си призная, че нещо генерално съм сгрешила. Всеки здрав възрастен индивид трябва да може да се самоизхранва и самообслужва. Не да е нечия грижа.

Естествено, че щом единият от двамата не работи е напълно логично да поеме основните отговорности по дома, то е някак супер естествено, но това не значи, че другият трябва да очаква по подразбиране някой да се грижи за него, само защото има нещо между краката. Да се грижиш за партньора е нещо, което правиш от обич, а не по полов признак, и всъщност е чудесно и удовлетворяващо да го правиш. Както аз се грижа за мъжа ми, така и той се грижи за мен, а двамата се грижим за децата и дома.

# 389
Аз, доколкото разбрах от първите постове на Креми, тя просто иска двамата сами да си поддържат стаята, банята, гащите, завивките и чаршафите, да имат някакъв, макар и минимален принос в общия бюджет, и момичето да сготвя понякога за всички, когато тя (Креми), е заета до късно. Ако това са свръхголеми и непосилни изисквания, здраве му кажи!
За какви Пепеляшки и чистачки под стълбите си измисляте. Защо така се отплесна темата!

Общи условия

Активация на акаунт