Любители на кучета - 85

• 31 773
  • 798
  •   1
Отговори
# 735
  • Fort Worth, TX
Тцъ, клетка няма да купувам, категорична съм.

Аз обличам Харли с един елек, шушляков, отдолу с тънко поларче. Оранжево на цвят със светлоотразителни кантове. Мъжът ми го оприличи със служител в пътна помощ.  Mr. Green Слагам го не толкова заради студа, а за да не се мокри.
Не го приемай така.При нас масово се ползват клетки.Когато идват  гости кучетата се прибират вътре.Клетките са и средство за възпитание.Точно с клетките се учат кучетата, че къщата не е тоалетна.Аз също нямам , но трябва да купя, за да не стои вързан за крака на масата, докато ни няма.Да го оставя да се вихри из вкъщи няма как да стане.Нещо все още му нямам такова доверие.

# 736
  • София
Кремито, моето куче е ограничено само в кухнята и това е неговата клетка. Не смятам да го ограничавам в още по-малко пространство за цели 9 часа.

# 737
  • Fort Worth, TX
На Тонката ситуацията не позволява клетка, Харльо е сам по 9 часа, аз ползвах клетка, но при нейния случай би било мъчение, той не може  да стиска 9 часа и е ясно какво ще стане..

Лабрекс, шефа като му писне яко от работа идва и ме разпитва за кучето, а уж не обича Simple Smile
Креми, това за измореното куче е на 100 процента вярно.
Значи праВИЛЕН ми е извода , че човек като си вземе малко куче трябва да си вземе и отпуска поне 2 седмици.При нас се получи много лесно, защото живеем в къща.Две стъпала и е на двора.

# 738
  • Fort Worth, TX
Кремито, моето куче е ограничено само в кухнята и това е неговата клетка. Не смятам да го ограничавам в още по-малко пространство за цели 9 часа.
Тони, горе главата.Явно си в доста неприятна ситуация щом плачеш и имаш неприятни мисли.Ще е удобно ли да си изкажа мнението?Мисля че наистина трябва да работите по въпроса цялото семейство, защото това е гадна ситуация за всеки един от вас.

# 739
  • София
Първата годшна с необучено куче е по-зле от първите месеци с бебе с колики.

Креми, съгласна съм за отпуската, само уточнявам, че трябва да е катозапочне да излиза след ваксините.

Тонка, щеше да ти е по-лесен живота, ако го пускахте из къщи. Пишкането в банята, живеенето в кухнята. Така ще се научи да разделя нещата. Ако смяташ, че можеш да му подсигуриш достъп до коридор и тоалетна, че да върши работите на пелена в тоалетната...
Даваме си съвети, белким нещо проработи.

Аз не спях повече от три часа почти три седмици именно защото не исках вкъщи да има инциденти. А мръдне кучето, а съм скочила и съм с обувките в ръка, да я извеждам.
Хихи, даже ми стояха до леглото обувките, спях по пижама. Да съм готова за 30 секунди, ако се наложи.
Още я извеждам рано, че няма навлеци по градинки, улици и паркове. Ама в събота си отспахме до 10, котките ме събудиха, кучето си къртеше на възглавницата до мен.

# 740
  • София
Тонка, благодаря за съвета!

Лабрекс, Лола ни беше издълбала по същия начин матрака. Огромна дупка беше направила на конфети. Най-много се бях стреснала, когато разби заключената входна врата, за да играе с уличните си приятели. Беше цялата в трески, а вратата прекършена на две. После започна да прави и напук с оставяне на съкровища из цялата къща, а тя беше и голяма. Ужас на буци беше, ама ни липсва и доста си поревахме, когато ни напусна ☹️

Бека тази неделя ме остави до 9 да спя, защото празненството продължи до 5 😏 Вече може да стиска по-дълго, но гледам след ставане до 15 мин. да сме излезли за разходка и вечер до 21:30 да съм навън. Преди няколко седмици демонстративно ми се изпишка първо сутринта, а после и вечерта на килима в кухнята, а не се бях мотала и ѝ бях много сърдита.

Цял ден забравям... Бека днес стана на 9 месеца! Ще се почерпим с нещо в чаша, няма да правя торта 😂

# 741
джуджанка, така е, правят бели, но и толкова много дават на човек, че аз поне, не мога да му се разсърдя или впрегна, все ми е на смях и майтап и си казвам, това да са ни кахърите.  Peace

Предишният ни Рекс, кОлито, се беше научил да си отваря всичките врати. Без входната, де. За да не ми сее космарлаци в хола, сложихме брава-топка и му спряхме достъпа. Това беше някакъв изблик след като една гостенка доста гнусливо махна един дълъг косъм от креслото преди да седне. А кОлито вееше козина до земята, разкошна. Ама как разкошно лепеше и по дрехите....После си казах, абе я на който му пречат косми, да не ми идва на гости и холът беше отворен. И двамата Рексовци, предишният и сегашният, имат достъп навсякъде. Пада повече чистене, ама се свиква. Е, със сегашният ми е доста по-лесно. Peace Simple Smile

Да ти е жива и здрава Бека още много х 9 не месеци, а години! Вие с чашите сте ясни, ама Бека? Да я почерпиш и нея с нещо! Simple Smile

# 742
  • Fort Worth, TX
Тони, една много добра статия.Много полезни съвети има.Въпреки че е за по-възрастни кучета, а твоето е младо.Във вашия случай ще свърши работа.
https://dogtime.com/dog-health/general/360-housetraining-for-adults

# 743
Тонка всичко ще мине, но ще отнеме повече време, тъй като той трябва са се адаптира към твоя режим, а все още е малък за да може да издържи 9 часа без разходка. Той дори в момента 5 часа трудно би изкарал при все че не знае, че нужди се вършат само на вън. Търпение му е майката, колкото и безнадеждно да изглежда в момента положението. Наистина един ден ще се смееш, но сега знам че ти е трудно, а нямаш и подкрепата и помощта на домашните. За хапането и настървението при игра бих те посъветвала след като му кажеш “не” и го избуташ, а той продължава да се насъървява да го обръщаш да легне по гръб и така да го наъискаш докато не се успокои. Ще се опитва в началото да се изправи, но не му позволявай, след кратка борба се успокояват. Това е начин да го подчиниш и да се научи кой командва.

# 744
Ехо, ние сме добре Wink
Нямам търпение да ви покажа какво очакваме след няколко дни (нали ние, щото не тая съмнения, че ще ни е чест гост)
Аксел Simple Smile

# 745
  • Fort Worth, TX
Kakви са тези пухчета.Ох, че са милички.

# 746
  • Bарна, морето, сините вълни
Мале, с удоволствие бих ги чесала по малките тумбачета. Душичкиии Heart

# 747
Лелеее, какви са сладкиши тия малки муцунки 🤗🤗🤗

# 748
Децата се вълнуват, сестра ми се вълнува... то и аз се развълнувах Grinning Ама и сто тревоги изпитвам какво ще стане с възпитанието на кучо. Сестра ми чете разни неща из нета, малкия иска да ходим каишки да купуваме и само пита дали Джина няма да го изяде Grinning Тоя вълкодав Джина ми се настани в леглото и не мърда, страх я е от камината и окупира леглото. Буди ме понякога да пишка нощем, много е смешна, сърди се на мен и мама, че няма готвено всеки ден, а по време на ядене си слага муцуната на скута ми. Хахаха от както ям месо, нямам нормално хранене Grinning

Иначе аз не пиша, щото имам скучно куче - яде, спи, иска да пикае и ... в общи линии толкоз Grinning С Аксел по-весело ще е, ама и шушана не я давам.  

# 749
  • София
Посс, не мога да оставям Харли и в коридора, защото онзи ден докато бях в тоалетната си е оставил зъбите по входната врата, която е мнооого скъпа и мъжът ми откачи. А пелените ги ползва само за да ги разкъса.
Снощи го изведох преди лягане, както всеки път, и се изпишка и изака. 15 мин по-късно се изпишка и вътре.
Като ни хапе го обръщам по гръб, даже и за козината на врата го хващам и притискам към пода белким се успокои. Опитвам всячески да култивирам това диване.

Общи условия

Активация на акаунт