Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

  • 32 338
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 428
За глутена - казват, че е добре по - рано през деня, защото бил по - тежък за храносмилането. Може да се добавя към обедното хранене. Например сухар.

# 106
  • Мнения: 4 656
Да живея в чужбина. На 7месеца е. Вече 2ри месец ходи
От любопитство как го възприема детето? И там госпожи ли са мед. сестри ли са.  Би ли разказала малко повече нямам познати с бебе в чужбина и не съм чувала как са нещата.

# 107
  • Мнения: 166
Добре го приема моя е от веселите бебета, до сега не ми са се обаждали че плачи за мен😂. Не са медицински сестри но госпожи(млади момичета) с завършено образувание за детегледачки. Има доста госпожи долу горе се падс по 3-4деца на жена. Доволна съм като цяло занимават се с тях всеки ден различни неща правят и си играят. Мъчно ми беше отначало но като се замисля е добре така ще свиква с хората и няма да ми прави драми като стане на 2😄

# 108
  • Мнения: 4 660
Зълва ми живее в Испания тя също даде малката на ясла от 5 месец, сега е на 1 год и 1 месец даже и направиха рожден ден там.
Имали си и тяхно меню но не съм питала с какво ги хранят. А тя продължава да си я кърми яслата на малката е половин ден.

# 109
  • Мнения: X
Купих замразен спанак на Бондюел, но е смлян и се чудя как да го приготвя за беба? На пара е ясно, че няма как да го сваря, въпроса ми е по-скоро дали да го пасирам допълнително?

От къде купувате брашно от елда или готови инстантни каши. Търсих в ДМ и фантастико - нямат. Само елда на зърна видях. Може ли да си сваря елда на зърна и да я пасирам после, за да стане каша?

# 110
  • Мнения: 7 777
От био магазини например https://www.zoya.bg/Брашно-от-елда-1-кг.2024 или от био щандове - в Метро например. В Била също има био щанд, но не съм заглеждала дали са пуснали брашна.
Можеш да свариш елда и да я пасираш, що да не може. Може и целите зърна да направиш на брашно, но е повече занимавка. Важно е обаче, да я накиснеш с вода за няколко часа. Тук може да прочетеш защо се киснат http://zelas.blog.bg/drugi/2011/06/24/fitinova-kiselina-v-zyrnen … i-i-semena.770940

# 111
  • Мнения: 2 541
Елда съм правила кажи речи всякак.И зърна купувах и готова каша имам. Моята е на Слънчо. Винаги към нея добавям плод, предимно банан, тази комбинация най-се харесва на дъщеря ми.



Кашата е купена от Кауфланд

# 112
  • Мнения: X
От био магазини например https://www.zoya.bg/Брашно-от-елда-1-кг.2024 или от био щандове - в Метро например. В Била също има био щанд, но не съм заглеждала дали са пуснали брашна.
Можеш да свариш елда и да я пасираш, що да не може. Може и целите зърна да направиш на брашно, но е повече занимавка. Важно е обаче, да я накиснеш с вода за няколко часа. Тук може да прочетеш защо се киснат http://zelas.blog.bg/drugi/2011/06/24/fitinova-kiselina-v-zyrnen … i-i-semena.770940


Благодаря за инфото!
Чак брашно не смятам да си правя, защото блендера ми няма такава приставка. В магазина намерих два варианта на елда - бланширана и сурови зърна. Предполагам суровите са за правене на брашно, а бланшираните за каша? Или и суровата може да я направя на каша?

# 113
  • Лайпциг / Перник / София
  • Мнения: 1 036
Здравейте! Захранвам сина си от 20 дни и съм въвела пюрета от морков, тиква, картоф и тиквичка (в тази последователност). Бих искала днес да започна въвеждане на сладък картоф, подходящ ли е според вас? И за да не спамя , попринцип съм се подготвила и със брокол и карфиол след това. Вие какво мислите? Пюретата за малкия ги правя аз. Благодаря предварително! Hug

# 114
  • Варна
  • Мнения: 25 843
Глутенът трябва да се натрупа в организма, за да има реакция. В тоя ред на мисли, не мисля, че е проблем да се даде по друго време. Мое мнение.
Съгласна съм. Глутенът не е алерген в общоприетия смисъл. Предизвиква непоносимост, която се проявява при натрупване.

# 115
  • Плевен
  • Мнения: 1 222
Вземи си направо сурова елда. В кауфланд също има брашно, ако имаш наблизо.
Angelaaaa според мен е добре този ред. Сладкия картоф много се харесва по принцип. Само внимавай с произхода. Гледай да не е от САЩ, защото е със сигурност гмо. Може също да въведеш пащърнак. Броколито и карфиола са газообразуващи, така че обърни внимание как ще се отразят.

# 116
  • Лайпциг / Перник / София
  • Мнения: 1 036
Вземи си направо сурова елда. В кауфланд също има брашно, ако имаш наблизо.
Angelaaaa според мен е добре този ред. Сладкия картоф много се харесва по принцип. Само внимавай с произхода. Гледай да не е от САЩ, защото е със сигурност гмо. Може също да въведеш пащърнак. Броколито и карфиола са газообразуващи, така че обърни внимание как ще се отразят.
Благодаря ти, @delenita ! Hug

# 117
  • Мнения: 18 470
Аз взимам пресен спанак и го слагам в уреда за фотвене на пара.

# 118
  • Мнения: 4 656
Кая каша с ръж или ечемик ще ми препоръчате? Давам сега овесена и смятам да продължа с някоя от тях но не откривам. Ако може да е готова каша че нямам желание да накисвам варя пасирам и т.н.

# 119
  • Мнения: 2 374
Аз взех ядки от ръж.Смесвах ги два дни с овесени,после на третия дадох само от ръж.По същия начин процедирах с ечемик и пшеница.Накисват се от вечерта и на сутринта ги пускам да се варят за 10-15 мин в джезве.Добавям нарязан плод и пасирам.

Лаленце,в Дм има био брашно от елда,
https://www.meindm.at/ernaehrung/shop/Lebensmittel/Mehl-%26-Getr … 2_10022418.action Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 окт 2018, 15:05 от Étoile*

Общи условия

Активация на акаунт