Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 345
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • Лайпциг / Перник / София
Здравейте! Захранвам сина си от 20 дни и съм въвела пюрета от морков, тиква, картоф и тиквичка (в тази последователност). Бих искала днес да започна въвеждане на сладък картоф, подходящ ли е според вас? И за да не спамя , попринцип съм се подготвила и със брокол и карфиол след това. Вие какво мислите? Пюретата за малкия ги правя аз. Благодаря предварително! Hug
Само забравих да ви споделя, че личната лекарка препоръчва да включвам вече и месо - през ден в зеленчуковото пюре. Аз съм се подготвила с пуешко месо. Какво е вашето мнение? Благодаря отново!

# 121
Лаленце, в Била също има, но в био секцията е много скъпо. В секция брашна има от елда брашно - купих си даже да се пробвам едни бисквити да правя на малката. Иначе Деленита ти е казала, ако не е брашно, бих заложила на сурова елда, накисваш вечерта и на сутринта си действаш. И сурова си взех 🙄 вдъхнови ме да й приготвя разни нещица, дано ми се получат. Да споделя, че взех днес райска ябълка. Аз уж не я харесвам, ама за детето...ами хубава беше. И беба с голям ентусиазъм я посреща. Става и за пюрета според мен, защото е мека.

# 122
Педиатърката ми каза, че няма никаква полза да давам плодово пюре сутрин, а да давам кърма, но аз мисля, че кърмата не й стига или пък вече е свикнала с този режим, защото огладнява бързо и плаче. Аз си я дохранвам с кърма след пюрето, но тя ми каза само кърма и ако не е достатъчно +АМ. Да я послушам ли?
Също каза да започна да въвеждам месо първо пилешко или пуешко и след седмица може всичко останало. От къде купувате пилешко или пуешко? Не искам да купувам от супера, а от био производство или някоя баба от някое село. За София питам.

# 123
  • Варна
Ами плодовото пюре не засища, то е за между храненията. Ти можеш ли да закусиш с ябълки, да речем? Или на по-голямо дете би ли предложила такава закуска? Права е педиатърката. За закуска става каша, кус-кус с масло и сирене и подобни неща. Или мляко. Плодово пюре може да даваш към 10 часа или пък по някое време следобед.

# 124
Ами, то и графика е такъв че... Нямам думи, мисля, че изобщо не се справям добре с това захранване.
Буди се в 8ч. и суче малко. Към 9 яде плодовото пюре и към 10 й се доспива и понеже може да заспи само на гърда пак суче. В 12 й е обяда със зеленчуково пюре и след това пак и се доспива, съответно пак суче. След обяд към 4-5 е каша с плод и вечер пак кърмене. Има и нощни хранения 2 пъти се буди.

Това не го обясних така на педиатърката, защото тя все бърза и не ме изслушва...

# 125
И какво му има на режима ви. Перфектен е според мен. И защо да дохранваш с АМ? Намали пюрето и кашата, бебето ще суче повече и кърмата ще се увеличи ако сега не стига.

# 126
  • Варна
И според мен се справяш чудесно, всичко ми звучи ОК.

# 127
  • Плевен
И според мен режима си е супер. Това че суче, за да заспи не значи, че ще се изсуче 200 грама примерно и ще преяде.

# 128
За попара какъв чай се слага?

# 129
Аз използвах и използвам най-вече чай от лайка. Но нали се счита за алерген и трябва да се внимава. Иначе съм правила и с липов цвят или шипки.

# 130
Точно лайка ме притеснява заради това че е алерген.

# 131
Точно лайка ме притеснява заради това че е алерген.

Мисля, че липа, шипка и мащерка са подходящи. А и не е задължително твоето бебе да е алергично към лайка. Можеш да опиташ да дадеш лайка и ако няма реакция да продължиш.

# 132
Благодаря ви, момичета! Аз като майка за първи път се чувствам много неуверена и постоянно мисля, че не правя нещата добре, затова ви задавам по 100 въпроса.

# 133
  • София
Благодаря ви, момичета! Аз като майка за първи път се чувствам много неуверена и постоянно мисля, че не правя нещата добре, затова ви задавам по 100 въпроса.

Гледам второ дете и пак на моменти си мисля, че не правя нещата както трябва. Така че споко, не сте сама! 😊

# 134
  • Плевен
И аз съм с второ, но всичко все едно ми е за първи път. Първото беше бебе мечта за повечето неща. Ядеше и спеше в началото. Никакви колики, зъбите просто един ден виждахме че са поникнали. Беше си някак самостоятелно бебе. Такова нещо като да го разнасям по цял ден или нощем да ставам по сто пъти, да се приспиваме неее сама си заспиваше. А сега леле мале😂. Но пък тогава направих много грешки относно храненето. До един момент ядеше добре и после като каза няма да ям и се започна едно предлагане на каквото и да е само и само да яде нещо. И до сега е такава.  Та сега се старая повече относно това.

Общи условия

Активация на акаунт