Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 356
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте
С интерес ви чета макар да ни е рано Blush ние сме родени на 13.09. Да споделя на мен ми е трето но ми се вижда .... най трудно. Ще видим захранването големия е злояд малкия не ... госпожицата тепърва ...

И аз съм с второ, но всичко все едно ми е за първи път. Първото беше бебе мечта за повечето неща. Ядеше и спеше в началото. Никакви колики, зъбите просто един ден виждахме че са поникнали. Беше си някак самостоятелно бебе. Такова нещо като да го разнасям по цял ден или нощем да ставам по сто пъти, да се приспиваме неее сама си заспиваше. А сега леле мале😂. Но пък тогава направих много грешки относно храненето. До един момент ядеше добре и после като каза няма да ям и се започна едно предлагане на каквото и да е само и само да яде нещо. И до сега е такава.  Та сега се старая повече относно това.

# 136
Момичета дайте съвет с какъв зеленчук да продължа захранването.До кега съм дала:тиква,морков,морков с картоф в момента сме на тиква с картоф.Имам и бял морков.Дали да го дам него или да го оставя за  по-късно;а кега щакво са е?Може ли да давам грах?И  още нещо:пащърнак и морков един зеленчуг ли е,че срещам различни мнения?

# 137
Как пащърнак и морков ще е едно и също Grinning различно е.
Пащърнакът е хубав да продължиш с него.
Аз грах не бих дала, а и все още не съм, въпреки че е на 9м. Страх ме е да не получи колики.

# 138
Аз грах не бих дала, а и все още не съм, въпреки че е на 9м. Страх ме е да не получи колики.
А бе казвам им аз,че не е едно и също ма те не та не?😆😆😆
Офффф имах предвид бял морков?

# 139
В интерес на истината бял морков не съм засичала. И не съм давала.

# 140
Спелтата по малко глутен ли има от пшеницата? Днес попаднах на сухари от спелта и ги взех .

# 141
  • Somewhere in Spacetime
Да, има бял морков, лилав, черен, червен, жълт. В България не са разпространени. Виждала съм ги в предаването на Джейми Оливър. Имаше градина, в която ги беше засадил. Красиви са.
Спокойно може да продължиш с бял морков и пащърнак.

# 142
  • София
Аз започнах с тиква, бял морков, оранжев. По принцип при предпоставка за алергии се започва с по-малко червени или оранжеви зеленчуци. Например първо бял морков и зелена чушка, а след това оранжев морков и червена чушка.

# 143
Аз започнах с тиква, бял морков, оранжев. По принцип при предпоставка за алергии се започва с по-малко червени или оранжеви зеленчуци. Например първо бял морков и зелена чушка, а след това оранжев морков и червена чушка.

И аз се ръководех от този принцип. Червените зеленчуци въведох накрая. Водех се по следната схема:
Оранжеви/жълти/бели зеленчуци: картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак, карфиол
Зелени: броколи, спанак, грах, чушка
Червени: чушка, домат

# 144
Цитат на: Pepita10 link=topic=1070129.msg37610283#msg37610283 date=15
40924906
А бе казвам им аз,че не е едно и също ма те не та не?😆😆😆
Офффф имах предвид бял морков?

И аз мисля , че пъщарнак и бял морков е едно и също - поне на снимка така изглежда 😂.

# 145
Кои са най странните комбинации които бебетата ви ядат ?
 Оризова каша Аптамил + натрошени бисквити

# 146
Как приготвяте чушките?

# 147
Варя, беля и пасирам

# 148
Аз започнах със сиврия. Разрязвах на 2, почиствах хубаво семките и варях. После вадех, остъргвах с лъжичка месестата част от люспата и добавях към пюрето.

# 149
  • Лайпциг / Перник / София
Здравейте! Толкова чета и пиша навсякъде, че вече тотално се обърках попитах ли тук вече или не? Confused
Моля ви дайте малко инфо - кога е редно да се въведе месото? След 6 месеца, след 8м, след 9м ... кога? Чета толкова различни мнения и статии че се обърках наистина много Sad
Личната лекарка на малкия каза че мога да започна с въвеждането на месо ( малчо е на 6 месеца и до сега съм въвела зеленчуковите пюрета от морков, картоф, тиква, тиквичка, сладък картоф и комбинциите помежду им - за 22 дни).
Според вас мога ли да започна да въвеждам месо (пуешко) или преди това да въведа безглутеновите каши или пък плодовите пюрета или как?
Охх наистина това захранване си е за висше.... Flushed
Благодаря предварително на изказалите съвет и мнение! Hug

Общи условия

Активация на акаунт