Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 326
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, ще ви помоля за съвет. Бебето ми е захранено от 5м. сега е на 7,5 на АМ от четвъртия месец. Има две заместени хранения от общо пет, от два дни отказва пюрето. Вчера както си ядеше се разрева и чак се задави, днес същата работа. Досега не е било така, харесваше да яде и да опитва различни храни. Има две показали се зъбчета. Да му давам ли мляко, ако не иска пюре. Изобщо как да постъпя?
Най-вероятно го мъчат зъбки.. Обикновено тогава или преди разболяване децата отказват твърда храна и търсят само мляко или кърма.. Ако отказва пюрета според мен му давай АМ..

# 601
Да, имахи аз един-два случая такива и просто ѝ давам мляко. Пак се е наяла Smile

Бърз въпрос - от каква възраст се въвеждат месо, яйца и млечни неща?

# 602
Да, имахи аз един-два случая такива и просто ѝ давам мляко. Пак се е наяла Smile

Бърз въпрос - от каква възраст се въвеждат месо, яйца и млечни неща?
Не захранвам по този начин и те спазвам схеми.. Но мисля, че беше някъде 8-9 месец..

# 603
  • Плевен
И моя беше така на тази възраст, давах му мляко. После започна да яде пак.
Жълтък и месо се дават след 6 месеца, най добре след 7. Млечни след осем месеца сирене, след 9 кисело мляко, след 10 извара, след  годинка прясно мляко.

# 604
От няколко дена въвеждам кисело мляко давам след ядене 1 супена лъжичка с една бебешка бисквитка.
Нямаше да го въведа ,но си поиска като видя бебето на комшийката да яде Данон плодово от ония малките.
Аз за сега и давам киселото мляко на Елена.
Много и хареса на бебето . Вие как го давате ?

# 605
От няколко дена въвеждам кисело мляко давам след ядене 1 супена лъжичка с една бебешка бисквитка.
Нямаше да го въведа ,но си поиска като видя бебето на комшийката да яде Данон плодово от ония малките.
Аз за сега и давам киселото мляко на Елена.
Много и хареса на бебето . Вие как го давате ?

Защо не започнеш да й квасиш..

# 606
Благодаря, момичета!

# 607
  • Плевен
Кисело мляко давам с банан, с бисквити, с овесени ядки. Слагам го за тесто за мъфини и солети. Пробвах на таратор но не се хареса нещо.

# 608
Квасеното кисело мляко е много кисело и не всеки път се получава добре.
Мама единствено заквасва с киселото мляко на Елена , което означава че е от мляко.
Пробвали сме с други млека особенно това на Данон изобщо не се получава кисело мляко.
За сега ще давам купешко да свикне с вкуса , а по нататък ще видим.

# 609
Аз наскоро открих едно Ведраре и много ми харесва. Има вкус на истинско. Но не съм пробвала да го ползвам да заквася с него. А за Данона е ясно. Не знам какво слагат, но тяхното не е кисело мляко.

# 610
Квасеното кисело мляко е много кисело и не всеки път се получава добре.
Мама единствено заквасва с киселото мляко на Елена , което означава че е от мляко.
Пробвали сме с други млека особенно това на Данон изобщо не се получава кисело мляко.
За сега ще давам купешко да свикне с вкуса , а по нататък ще видим.
Зависи как е подквасено, т.е. с колко квас.. Ако се слага повече е по-кисело, ако се слага по-малко е нормално.. А и киселината зависи и кога се консумира, когато се консумира по-късно и е стояло вкисва повече.. И с боженци става квасенето.. Но един път като заквасиш си използваш от твоето..

# 611
Момичета за киселото мляко аз за нас постоянно квася 10 кг. през петък.  Само че всеки път купувам боженци.  Държи да не вкисва повече от седмица. Доволна съм. Като стигнем до там ще продължа с квасенето.

# 612
Момичета за киселото мляко аз за нас постоянно квася 10 кг. през петък.  Само че всеки път купувам боженци.  Държи да не вкисва повече от седмица. Доволна съм. Като стигнем до там ще продължа с квасенето.
Защо обаче квасиш все с боженци.. Заквасваш един път и после си използваш подквасеното за закваска..

# 613
Аз на бебе купувам ЕлБи или Хармоника.

# 614
Опитвала съм и понякога не става, а количеството ми е голямо и не смея. С времето се променя за закваската.  Квася от шест години поне и това установих. Може да греша, но така ми се случи...

Момичета за киселото мляко аз за нас постоянно квася 10 кг. през петък.  Само че всеки път купувам боженци.  Държи да не вкисва повече от седмица. Доволна съм. Като стигнем до там ще продължа с квасенето.
Защо обаче квасиш все с боженци.. Заквасваш един път и после си използваш подквасеното за закваска..

Общи условия

Активация на акаунт