Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

• 32 301
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Щом се рони, имаш повече брашно отколкото плод и мазнина. Колко масло сложи? Добави мазнина,каквато си сложила и месиш с ръце, докато поеме тестото мазнината. Трябва да спре да се рони. По принцип на тая рецепта според мен й е повечко брашното, но не съм я правила...пробвай така и кажи дали е станал номера.

# 661
  • Лайпциг / Перник / София
Lale.nce, слагай захар и без разточване оформи някакви топчета и ги хапвайте вие Grinning

# 662
Спазих рецептата точно, дори си купих специално за рецептата малко кубче масло, защото не ми се рискуваше да меря аз Grinning
Колко брашно слагаше на твоите бисквити, Кактусче?

# 663
Давате ли мушмули и от кога? Имам домашни и се чудя.

# 664
1ч.ч. елда слагам на 300-400 гр плод и мазнина на око спрямо консистенцията,но около 3 с.л. мазнина. Пробвай да добавиш мазнина или плод до еластичност на тестото, ако не стане, здраве да е. Другият път по моята рецепта 😂 шегувам се 😉

# 665
Мързеше ме да търся в "полезно" твоята рецепта, защото съм от телефона. Иначе стана с добавяне на масло.. Само че гуд лък да събера това в една тава... Направих 4 топчета, не само едно, та ще има и за вас бисквитки Joy

# 666
Е радвам се,че мисия "спаси тестото" проработи. Ще хапвате с таткото 😉 да знаеш на стайна температура около 3 дена ще издържат, ако не ги изядете  - в хладилника.

# 667
Възможно ли е да се върнат коликите след пюре от тиква?
Буквално днес започнах със захранването, изяла е няма и две лъжички, но кърмейки я сега (7 часа по-късно) настъпи някаква егати и кризата... 😶

# 668
  • София
Не знам колко е малък, нямате ли 6 месеца? Трябва да може да седи в седнало положение или поне с опора. Иначе не е добра идея.
на 5+ е, няма да бързам със ЗВБ, но определено ще опитам. Онзи ден налетя на банана на баба си. Седи горе долу, но под наклон ест е най-стабилен.

# 669
Възможно ли е да се върнат коликите след пюре от тиква?
Буквално днес започнах със захранването, изяла е няма и две лъжички, но кърмейки я сега (7 часа по-късно) настъпи някаква егати и кризата... 😶
А може да иска и още тиква

# 670
Кактосче, били споделила рецептата за мъфините и палачинките? Извинявай, ако си ги писала на зад, неможах да ги намеря. Бисквитките си ги хапваме редовно, много ни харесват.

# 671
Мария, не съм ги публикувала,не знаех,че би имало интерес.
Овесена палачинка

Скрит текст:
2 с.л. овесени трици
1 яйце/или 1 жълтък, който както иска/
2с.л. мляко/АМ/кърма
1ч.л. гхи/масло/олио

Овесените трици се накисват с вода поне за 30 мин. Когато поемат водата се смесват с млякото и яйцето. Ако ползвате само жълтъка на яйцето, може да добавите малко мазнина и към самата смес.
В тиган за палачинки разтопявате 1ч.л. мазнина и изсипвате сместа. С лъжица равномерно разпределете овесените трици, защото могат да се изсипят всичките в средата на тигана.
Картофена палачинка

Скрит текст:
4 средни картофа или два големи
3-4 с.л. мазнина (гхи,масло,олио)
Добавка сирене по желание (около 100 гр)овче или козе, който е въвел краве също може 😉
Добавка яйце/жълтък по желание

Картофите се сваряват на пара или във вода. След като са готови се намачкват с вилица. Добавя се мазнината, сиренето и яйцето.
За придаване на вкус може да се добави ронена чубрица и куркума или къри.
Тиганът се намазнява и сместа се разпределя в тиган за палачинка и се пече до готовност от двете страни.

В зависимост от големината на картофите, сместа може да стигне и за втора по-малка палачинка.
Палачинките се дават на бебето на удобни парчета.
Скоро ще правя и други вариации със зеленчуци. Мъфини правя много и най-различни с плод/ със зеленчуци/ ако искаш пиши ми с какви продукти искаш да направиш и ще ти дам ориентировъчни мерки ☺
Скрит текст:
Ако има интерес към рецептите, мога да снимам финалния резултат и да ги публикувам за напред.

# 672
Аз също следя за рецептите и смятам да правя бисквитките другата седмица, а вече и палачинките.
Благодаря за споделянето Hug

# 673
Ооо, това ме подсети за палачинките с банан.
https://tasty.co/recipe/3-ingredient-pancakes
За който не разбира английски:
1 банан
2 яйца
1/4 ч.л. Канела (по желание)

Банана се намачква, смесва се с яйцата и е готово за печене (на средна температура) Simple Smile

П. С. Има и вариант с овесени ядки/трици.

# 674
За невъведени млечни и хранене с пюрета и каши, как мога да използвам палачинките? Май ни е рано? Бисквитките ги добавям в плодово пюре.

Общи условия

Активация на акаунт