На компютъра паролата смени, за да не цъка СЕДМОКЛАСНИКЪТ игри

• 46 443
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
Етомира, 27 години ни е разликата със синчето.
Значи, преди 26 години съм влязла...
Много ми хареса заглавието на темата.
За натоварването - ние /аз и той/ кандисахме на следното: 60 мин. урок по български, 90 минути урок по математика, един курс в НПМГ по избран от него предмет /доста рязко дръпна в училище по същия предмет и заради добра учителка/ + 1 или 2 пъти седмично плуване. Едвам изтрайва, много му е. Акълът му все във Вирго, добре, че не е Криско де!
Все по-спокойна ставам, откак се смирих с идеята, че може да не е в топ 6 училища, а във второразредните, отношенията вкъщи рязко се подобриха.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 15:35 от Анонимен

# 31
  • София
Пълна луна, изглежда сме били в един випуск. А щерката сега ходи на уроци при госпожа Величкова.

# 32
Скрит текст:
И с мойто мило явно сте били в един випуск.
За стаята - подреждаме отвреме навреме. Няма неща по пода, има няколко места, където складира и периодично разчистваме, не мога много да се оплача. Но от Вирго ....

# 33
  • Sofia

Сега разбирам, че има деца, които ходят и на школа, и на частни уроци по БЕЛ - правилно ли съм разбрала? Не учат ли едно и също? На мен ми се струва малко в повече, дори като организация от родителска гледна точка. А детето е право да мрънка Stuck Out Tongue Winking Eye (все пак сме в темата на широкоскроените и се надявам да не се засегнете Ill)

Като организация е чудо, особено като има още едно дете със своите си занимания. Обаче съм му казала - ще се напъвам аз да те возя, да те взимам, да уча с теб, да ти помагам, но ще се напъваш и ти Hands Muscle

В школата и на частния урок учат различно. Както е казала merrynem, във ВЕДИ наблягат на четене с разбране и медиен текст засега. Учили са тропи и глаголни времена. Взеха биографията на Ботев. Чинтулов го разцъкваха, но не така подробно, както на частния урок.  На урока дума по дума разчлениха Юнака Балкански и след него Вятър ечи. Учиха как се пише трансформиращ преразказ (в училище са им давали да пишат, но не са им обяснявали как точно се пише) и взеха фразеологизми. Засега двете места се допълват взаимно, а в училище показва знанията си от там и вече е ТХЕ БЕСТ по БЕЛ в класа.

За школата на Елмира Йонова съм чувала само хубави неща. Hands Thumbsup

Стаята им я чистя и подреждам аз. За "щастие" наборът толкова внимава да не разхвърля, че не пипа нищо. Най-лесно му е да ме пита - еди какво си къде ми е. Наскоро научи къде му е бельото и къде-чорапите и то защото 8-годишната му сестра му показа.

Направихме заедно график в кой ден по какво ще се подготвя извън училищния материал (школа БЕЛ/МАТ, урок БЕЛ) и той се подписа под графика. Гледаме да го спазваме (-ме, защото уча с него почти по всичко - здраво съм му стъпила на врата Imp)

# 34
  • София
Пълна луна, изглежда сме били в един випуск. А щерката сега ходи на уроци при госпожа Величкова.
Скрит текст:
Аз пък съм 2 години преди вас. Г-жа Величкова да не е дъщерята на Величков (само предположение)

В стаята се минава с летене, особено около леглото има какво ли не. Веднъж недоволстваше, че не съм я целунала за "лека нощ". Питам я как да го направя, като не мога да стигна до теб. Разритвам кабеляци, слушалки, поставки за лаптоп, раници. Аз пък помня как един колега заплашваше дъщеря си, че ще ѝ снима стаята и ще качи снимките във фейсбук. Да видели другите как сутиенът ѝ виси от полилея (това тогава истински ме впечатли). Това е било преди 5-6-7 години. Уви сега ми казва, че фейсбук бил само за възрастни.
Вашите пубери изпадат ли в моменти на неистов, безпричинен (поне за мен) смях и кикот? Като почне да се смее на разни тъпи смешки и мемета и не може да спре.

# 35
  • София
Проблема на сина ми е с организацията на времето. Все е сигурен, че има достатъчно и ще свърши всичко, затова и в този час все още пише. Заглавието на темата е точно за него. Когато му кажа, че ако не се стегне ще се наложи да му прибера лаптопа, отговора е, че не съм му го купувала аз (подарък е) и нямам право да се разпореждам.
Не изпитвам, не проверявам - това са си негови отговорности. Единствено чета текста за преразказ (то и с много друго по БЕЛ не мога да се включа, не е силната ми страна), а баща му понякога допълва знанията по математика.

# 36
  • София
Вашите пубери изпадат ли в моменти на неистов, безпричинен (поне за мен) смях и кикот? Като почне да се смее на разни тъпи смешки и мемета и не може да спре.
Охо и още как. И после в безпричинен рев. Луда работа. Като ме плашеха едно време с пубертета миналите по тоя път, не им вярвах. Сега виждам, че било страшна работа. Как ще оцелея, не знам.

# 37
Заглавието е култово:)Simple Smile аз бях прибрала лаптопа, но му го давам вечер, че иначе с часове на този малък екран на телефона...Ние се изнервихме и прегоряхме още от сега. Реално няма нито един почивен ден, но пък умът му е в едно момиче, вместо в уроците.

# 38
  • София
Ей, това пуберското си е ..... трудно за издържане....Смяна на настроения, едно характерно въртене на очите, говор като на забързана плоча, но с провлачена интонация в края на всяко изречение.... Но "И това ще мине, Евгени" SmileSmileySmile (много як виц)
Стаята гледам веднъж седмично да призова да се изрине от пръснати навсякъде вещи, за да мога да изчистя пода. Уж трябваше да си е тяхно задължение.... но не издържам. Последния месец им спестявам и оправянето на  масата след вечеря.
Първия месец в училище мина без моя намеса. Резултат - 5-ци на всички входни. Онзи ден подпалих - оказа се, че всичко се прави на санитарния минимум - само ако има нещо за домашно. Съответно разказвателните не са пипани....
В главата й е само волейбол и идея нямам как да я мотивирам и амбицирам да положи повече усилия. От приказване колко е важна годината - сама на себе си омръзнах, но не стига до тинейджърския мозък....
Аз сама започвам да се чудя - толкова ли пък е важно....Flushed

# 39
  • Бургас
Благодаря за темата!Хубаво заглавие.Засега не се налага да слагаме пароли.Не че не е постоянно с телефона в ръка.....
Не мрънкам колко е важна годината,защото не го мисля.В училище достатъчно им надуват главите.
Това не ми пречи да си сипна едно Каберне......Simple Smile

# 40
  • София
Допускам, че навсякъде полижението с тийн стаите е сходнен качамак, и в зависимост от търпението на родителите от време на време има светлина в тунела 😆. Ние не правим изключение 😃
Аз се успокоявам с “ом” подкрепено с бело.

Аз да отклоня темата и да попитам дали децата вече имат идея за конретни къде искат да  учат след 7 клас?

За ученето в 7 клас натоварването ми се струва доста. Оня ден едно съучениче споделило, че има чувството, че във файл 8 гигабайта се опитват да натъпчат 16 гигабайта имформация 🤣

# 41
  • София
... Оня ден едно съучениче споделило, че има чувството, че във файл 8 гигабайта се опитват да натъпчат 16 гигабайта имформация 🤣
Ааа, това е жестоко.

# 42
Цоп и аз в темата! Много е полезна, благодарности на всички активни родотели Flowers Hibiscus
За статистиката - младежът от тази година е на уроци по МАТ (индивидуални) 2 пъти в седмицата по час и половина, а БЕЛ е веднъж седмично, 3 часа, група от 6 деца.
Миналата година ходеше на школа и по двата предмета, но определено се оказа, че това не е неговия формат. Надяваме се тази година да сме намерили правилния. И най-вече, да се мотивира, защото най-важният фактор е самото дете Hands Pray

# 43
  • непостоянно
Ара, радвам се да те "видя" отново Hug Пак се "срещаме" след има няма 10 години Stuck Out Tongue Winking Eye

... Онзи ден подпалих - оказа се, че всичко се прави на санитарния минимум - само ако има нещо за домашно. ...

Положението е същото и при нас, но съм решила да стягам редиците Hands Muscle

...Аз да отклоня темата и да попитам дали децата вече имат идея за конретни къде искат да  учат след 7 клас?
...

Моята дъщеря твърдо се е насочила към новата ИТ гимназия в Бургас Hands V

# 44
Здравейте и от мен!И при нас бушуват яко хормоните,настроението се сменя постоянно,пали от раз,но бързо и минава.Дразни се от най-малкото и все офка.Като нещо не и изнася и се чува едно оффф😄. Успокоявам се ,че и това ще мине.Но това не и пречи в ученето.Готви се отговорно и за училище и за извънкласните уроци.С телефона релаксира,гледа клипчета.На уроците по БЕЛ всеки час прави тест.Един път преразказ и една теза.Доволна съм от резултатите.По математика решават по сборник на Коала Прес,и едно помагало на Веди-тестове.И там се справя,но има какво още да се желае.В училище , всеки ден изпитвания,презентации ,доста ги натоварват.Ориентирала се е за езикова гимназия.

Общи условия

Активация на акаунт