Капе вън капчука, а априлчето гугука

• 11 878
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
zабравих да кажа zа лепенките против zабременяване,на много жени се получава кожна реакzия и непоносимост инъ4е и аz си мисля 4е е готино с тях,те са сподер мен zа такива шматки като мен които много zабравят Mr. Green

# 106
аморитка, ти ме подсети...щях да питам мимка - какви са тези лепенки, къде се слагат, на  какъв принцип действат newsm78

# 107
ами лепят се на раzли4ни места и иzглеждат то4но като лепенка квадрат4е но то4но какув сустав и деиствие неzная

# 108
Филипка, мерси за комплимента! Heart Eyes

Момичета - помощ - гърдата ми не спада и болиииSick Вили я цока досега - почти 1 час, нищо не мога да изцедя и болиии... Какви трябваше да са компресите - топли или студени!? newsm78

И нещо ме втриса днес... И ме е страх да си премеря Т, нали карах пневмония в седмицата преди да родя... Rolling Eyes

Енвия,както са ти казали другите мами прави си топли компреси и после се опитай да изцедиш.Мисля,че причината за треската ти са гърдите,защото аз получих подобна треска още в болницата и беше много неприятно.

# 109
  • Boston, MA
Лепенките са на хормонална основа - същите са като хапчетата, само че повече хормон, за да действа цяла седмица. Аз затова казах, че за себе си съм преценила, че не стават за мен, защото като си слагах хормонални инжекции за "по-лесно и удобно", напълнях много. За сравнение от хапчета не съм напълнявала, пила съм ги поне 3 години.

Повечето хормонални медикаменти (хапчета, лепенки) са със Прогестерон и Естроген. За
кърмачки не се препоръчва да се приема Естроген, затова, ако пиете хапчета, трябва да са само Прогестерон (ако кърмите де).

Мирена е само с Прогестерон, и много малко количество, което е с директно въздействие поради место разположението при родовите органи. Препоръчва се за раждали жени, защото тялото вече е научено да има нещо чуждо в него без да го изхвърли.

А и спиралите вече не са тия от преди - новите са много по-безопасни и със сигурност се забременява пак след като ти я свалят. Дори и медните спирали са вече много по-добри.

Я вижте тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=36462.0

Има и още много теми в кърмаческия де...

# 110
  • София
Оффф, откога ми се искаше да повдигна темата за лака, но все забравях....Много се кефя, че има и други, които смятат, че нищо няма да им стане на бебоците...Още утре съм с лак на ръцете. Иначе на краката се лакирам още от началото!
Абе, Филипа, един късмет имаш с тия русенски лекари!

# 111
Филипа, радвам се че нещата се развиха добре Hug.

И аз да разкажа моя опит с хапчетата. Пила съм около 3-4 години с почивки. В началото напълнях от Диане, но те се изписват с медицинска цел при хормонален дисбаланс. Надух се като балонче и после като спрях да ги пия спаднах.
След това пих Логест и още някакви, не си им спомням името, но бяха трицветни и от двете нямах странични ефекти.
Определено ще съм на хапчета, само че съм станала много разсеяна и дано да не направим някой непредвиден фал.

Мацки, днес в чудене вече как да забавлявам Симона изкарах някаква играчка-чесалка. Някой знае ли какъв и е принципа. Пише нещо за слагане в хладилник newsm78

Иначе баща и я учи да натиска ключа и тя много се забавлява Grinning

И други неща щях да пиша:
Не ползвам лак на ръцете, че нещо не ми понася, само го люпя. Обаче редовно се гримирам като излизам и бибанката има допир до химии Embarassed Но все пак и мама трябва да се чувства добре.

Роси, усмихни се мила. Пари се печелят, важното е да сте здрави и нещата ще се оправя Hug

Боби, в нашата фирма за съжаление няма още, но от както съм там (4-5 години) толкова бебета се народиха, че се надявам шефа скоро да се замисли Wink

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 19:42 от Cherepahova

# 112
... И съм извадила един сутиен от старите, който ми е леко малкичък и циците ми изхвърчат нагоре, като на ренесансова мома с корсет bombs . Само ме притеснява да не ми гръмнат бомбите  newsm12

Внимавай, аз така се нацедих в един сутиен и после верно щях да гръмна, като ми слезе кърмата ненадейно. Оттогава старите ми хубави сутиени само си ги гледкам с въжделение. Тазът ще ти се прибере постепенно, аз вече почнах да си нося някои от панталоните отпреди забременяването. Много съм горда от това си постижение, най-вече защото нямам време да тичам по магазини да избирам дрехи.

Та да ви питам - чували ли сте някой работодател да е осигурил детска градина за децата на служителите си в или в близост до работното им място??

Такова чудо не съм чувала да има в България  newsm78 за съжаление.

Зимафлуор не давам на чочко, а аз пия от дъжд на вятър. Ами за какво са зъболекарите все пак, нали и те са хора, и те трябва да ядат.

Лак не слагам, щото няма кога - трябва време да се измиришат ноктите, а кой да ми го осигури? То аз веждите едва успявам да си оскубя, да не говорим за други разкрасителни дейности (е, успявам да се изкъпя, да не си помислите нещо  Mr. Green)

Енвиа, в главата ми се върти нещо такова: преди кърмене - топли компреси, след кърмене - студени. Влизай под топлия душ и цеди, докато тръгне. Давай и на бебето да суче по-често. Това, дето те втриса, може да е от гърдата. Вили успява ли да суче - има ли мляко в устичката? Може да имаш запушено каналче.
Сетих се и за още нещо - направи си компрес със зелево листо - режеш жилките, режеш там, където е зърното и като завехне, сменяш (или на два часа). Може и да преспиш така.

# 113
  • София
Янче, стерилизирай я тази гризалка, за да може Симонка спокойно да си я лапа. Иначе се слага в хладилника, защото е пълна с гел, който е приятен за венците когато растът зъбките.

Енвиа, и аз май днес съм като теб. Сутринта имах температура и ме боли едната гърда, не е твърда, нямам бучки, боли ме все едно съм се ударила. Цедя обаче цъ никой не излиза. Много ме е страх да не ми спре изведнъж кърмата  Sad (дано не звуча много глупаво). Слагай топли компреси и цеди, но в никакъв случай горещи, защото му ставало нещо на млякото и можело още повече да се влошат нещата (това по съвет на лекарката ми). Пак по нейн съвет за през ноща намажи бучката с Троксевазин и й направи загревющ компрес. Няма да си навредиш, Троксевазина по принцип е за тромб. Дано ти мине бързо!  Hug

# 114
Филипа, прегръдки и цалифки и много съм щастлива че всичко е наред!!!  bouquet Hug
Yacek, ми обади се де!!! Срам и позор за теб че не се обади още първия път!!!
И сега вече ако не звъннеш #2gunfire Mr. Green
Аз живея на Вардар на гърба тъй че ми е удобно навякъде.
Аз определено съм за спирала!!! Peace
Ако знаете докато четях още по колко въпроса мислех да се произнеса ама диваненцето като писна и се захласна...и всичко ми изветря на момента. Глътнах си граматиката, а да пиша без граматика са срамуям. Та да знаете: имам мнение по всички въпроси, искам да го споделя с вас, но за съжаление паметта ми днес не я бива и няма да разберете какво мисля Laughing
То не че е особено важно де Wink
Само да кажа, че си ви обичкам и първата ми работа като се приберем с пъшо е да отворя форума - май се пристрастявам  newsm78
ааааааааааа да!
Някой писа за памперсите на Хъгис - флексибъл и тн - сори не помня кой беше - но да ви кажа, че лесно се разпознават и без да си отворил пакета - имат Мечо Пух отпред на опаковката Wink
Хайде докато ми дойде акъла и се сетя къде още щях да се натрапя мнението  bouquet

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 20:00 от Kekāomakaliʻi

# 115
  • 2 етажа над тавана
Мацки, привет.

Филипа, мила, страшно се радвам, че нещата са се развили по такъв начин - сега само си гушкай Преско , радвай му се и за друго не се тревожи! newsm76

Енвиа, в главата ми се върти нещо такова: преди кърмене - топли компреси, след кърмене - студени. Влизай под топлия душ и цеди, докато тръгне. Давай и на бебето да суче по-често. Това, дето те втриса, може да е от гърдата. Вили успява ли да суче - има ли мляко в устичката? Може да имаш запушено каналче.
Сетих се и за още нещо - направи си компрес със зелево листо - режеш жилките, режеш там, където е зърното и като завехне, сменяш (или на два часа). Може и да преспиш така.

Енвия, това за зелевото листо аз го пробвах в началото като ми се беше зачервила едната гърда и ме болеше и ме втрисаше - точно както си ти сега. На мен ми помогна, но слагах зелевите листа преди това в хладилника - да се изстудят. Иначе момичетата вече са ти казали - топли компреси/вода, за да се отпуши ако има запушен канал. На мен гърдата ми имах чувството , че гори , та слагах и студен компрес. Но определено цокане по-начесто му е майката.

И аз не мога да стигна до състояние да се лакирам, ама то не ми е и особен зор - и без това все ги режа къси ноктаците, че ме е страх да не я одера нещо Маги, а и много-много не ми се задържа лака - все се лющи. Преди се занимавах да се рисувам, ама сега си имам друг приоритет Mr. Green

За противозачатъчните - де да знам, мисля като стигна до момента въобще да правим секс с мъжо да ползваме презервативи, пък като спра с кърменето -  на хапчета. Преди бремеността пиех едни/не помня как се казваха, май ми седи отатък рецептата/ и не съм имала проблем с наддаване на тегло, само цикъла ми беше станал много редовен и за 3-4 дни привършваше

Браво на сладката Рая Heart Eyes

И честито на месечничетата !   bouquet

И да се похваля - номера със сешуара наистина действа, все не ми се вярваше, ама на - Маги си спи отатък блажено в креватчето, чак да не повярва човек smile3560 Малко е кисала днес от ваксината, но като цяло сме добре - температура няма, леко й е зачервено на гръбчето, дето я боцкаха, но само това. Днес на няколко пъти като се опитвах да и дам бибата ми захапваше пръста и така ожесточено го стискаше с венците - явно доста я тормозят зъбките. А чесалка пробвах да й дам, ама тя от нея взе че повърна newsm78

Момичета, на някой от вас вие ли й се свят на моменти? На мен последните дни ми се случва няколко пъти и все е вечер. Дали пък не е от преумора? Нали не съм поспала като хората, а и с това разнасяне почти по цял ден - кога заради колики, кога заради зъби, направо без крака останах, кой знае какъв километраж навъртях само от обиколки из апартамента. Crazy

Абе мацки, какво да правя с прегракналото гласче на мойта красавица - тя хем грачи, хем продължава да плаче, страх ме е да не остане без глас? Баща й одеве й разправя"Стига плака, татковото, няма да можеш после да си кажеш името" Laughing

А като каза баща й - да ви се похваля- тоя човек от 2 дни така се е променил, направо е неузнаваем - прибира се, готви, гушка да я успокоява, говори й, слага и вдига масата, въобще голяма промяна/пу-пу, да не му е уроки/. Взех да се успокоявам, че се е вразумил, дано нещата останат така и занапред.

От днес имам вече скенер и ще гледам да намеря време да кача няколко снимки на Маги преди да замина. Дано ми се отдаде възможност, де. Mr. Green

Май се поолях с постинга, ама ще ме прощавате newsm53

Лека нощ на малките съкровища и на милите им мамчета smile3524

# 116
И да ви се похваля забравих doh
Днес с татито - нали сме още деца /аз съм родена на 1 юни, но той няма извинение/ си купихме "Голяма книга на митовете и легендите"
/за сведение написах легените ама се поправих навереме Embarassed/
та сега прочетох за Крали Марко, дето сукал самодивско мляко. Забележете - сукал 3 /три/ часа!!! #Crazy и станал голям юнак!
Та кърмещите мами - давайте им повечко да сучкат на дечицата и дано всички станат юначета като него Mr. Green

# 117
Да се включа и аз най-накрая, нямахме няколко дена комп.
Много ме е яд , че не дойдох на срещата , ама не събрах смелост, а после като видях , че някои от вас са били с кошници и ме хвана яд , че не се сетих за тоя вариант. Но следващия път ще знам, дано само да е този месец, че от другия сме на вилата.

Почти винаги съм с лак и въобще не ми е минало през ума , че може да е вредно  newsm78, но не смятам. А и след като давам по 10 лева за маникюр ми е оправдание да не мия чинии.

На мен , както вече писах,  ми предписаха противозачатъчни Ясмин и пише в брошурката , че не се пълнее от тях. Но трябва да не се кърми. Иначе на мен ми се иска спирала, но понеже се каним за второ след година, две и лекарката каза , че няма смисъл тогава.

Филипа, много се радвам , че всичко е ок.

Ема всеки път заспива с рев, вече установих реве ли - спи и се. Какво е това чудо не знам, гушкам я заспива, оставям я на леглото и след пет минути се е ококорила, а ако остане в мен 2-3 часа , ама мога ли цял ден да я разнасям с мен. Но поне хванах цаката на слинга, то като съм на зор.

Свят не ми се вие, ама отвреме навреме така ме цепи главата , че глътвам по едно аналгинче иначе нищо не става.

# 118
  • София
За придвижването до СофияЛенд - на отиване ни закара комшията, а на връщане с рейса. Аз бях с майка, иначе щях да се прибера с такси. Майка ми пази топли спомени от времето когато с мен се е движела по рейсовете и хич не му се плаши на това дали ще влезе количката и тем подобни. Добре, че малчо се държа перфектно и спа през цялото време. Аз носех и пълен арсенал от всичко нужно за бебчо така ми беше съвсем спокойно.

За противозачатъчните - искам да питам мамите, които си правят изследвания за това кои хапчета са най-подходящи за тях - как и какви изследвания да изискам от моята гинеколожка, защото вече 2 пъти я чувам казва, че на пазара има много видове хапчета да съм си изберяла. На 2 пъти правя така, но втория път доста напълнях и затова сега искам да си направя изследвания.

Бабълче, и на мен ми се вие свят като съм недоспала. Затова гледам да имам поне 7 часа съм макар и на порции. За по-сигурно ходи да те боцнат и да видиш как ти е хемоглобина, защото може от ниско желязо също да ти се вие свят.

За прегракналото гласче - и на моя малчо преграква от плачкане.
      Баща й одеве й разправя"Стига плака, татковото, няма да можеш после да си кажеш името" Laughing

Joy Joy Joy Като не уйдисваме на момента на овненцата ни така става  Joy
Пу, пу, пу, Бабълче, дано промяната е пълна и завинаги!  Praynig Joy

За зелето - извинете ме, но неразбрах как се прави компрес със зелевото листо. Кое му се изрязва и как се прави компреса, със сутиен или превръзка?

# 119
Момичета, не ми се смейте, но днес дребното ме събуди в 5 да го храня и не можах да заспя повече, та само с вас ще споделя какво родих полунасън полу наяве Embarassed

/няма си име. Какво ще кажете за "Чудо"?/

Аз мислех, че таз милост докрай ми е отнета
И чудех се: Защо ли?
С какво съм тъй проклета?
Завиждах и ридаех и скитах неспокойна
И чудех се: Защо ли?
С какво не съм достойна?
И мразех всички тези, които не желаят,
и даже да го има живот унищожават.
И знаех аз ,че радост това ще е безкрайна.
И подозирах всички, че крият скъпа тайна.
Загубила надежда в мечта дори не смеех
да се наричам Майка,
не исках, но живеех.
И щом видях накрая тез две черти червени
не можех да повярвам, че Чудото е в мене!
И мислех, че сънувам, когато на детето
видях,че на екрана му мига сърчицето!
Не смеех да се радвам, за да не се събудя
а как да кажа исках: Във мен живее Чудо!
И тайно се надявах, а Чудото растеше,
във малкото му тяло искра живот гореше.
И тъй май неусетно, без да се осъзная
дойде денят със мойто Чудо да се запозная!
Погледна ме в очите и внезапно осъзнах:
Със сигурност за този миг аз до тук живях!
И малките ръчички се вкопчиха във мен -
светът притихна в миг, с усмивка запленен.
Сега аз пак не вярвам на хубави мечти,
но мъничкото Чудо до мама кротко спи.
Сега аз пак не вярвам, че съм благословена,
но мъничкото Чудо усмихва се до мене!

Общи условия

Активация на акаунт