Капе вън капчука, а априлчето гугука

• 11 518
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
... и друго, сестрата като я премери каза ааа екстра надавате на кърма сте нали, казах не, и тя ааа е тогава може и да сте над нормата та въпроса ми е защо надаването при АМ трябва да се подържа по ниско отколкото при кърмените? някой да е чувал такова нещо?

Не съм чувала такова нещо. Това, което знам, е, че до 5-6 месец детето трябва да си удвои рожденото тегло, независимо дали е на кърма или АМ. Значи, ако Анна се е родила 3.200, на 6 месеца трябва да е минимум 6.400. Имай предвид, че различните деца растат по различен начин и ако някое бебе на 6 месеца е 7 кила (примерно), друго може да ги достигне тия 7 кила на 9 месеца, трето - още на 3 месеца, а и трите бебета да са си напълно нормално развити. Просто имат различни гени. Не ти казвам да се съмняваш в сестрата, но може все пак твоето бебе да върви по-едро и наистина да има нужда от повече храна. В такъв случай да го ограничаваш откъм манджата не е добра идея.
Ще се опитам да намеря таблици за наддаване и да ти дам линк, за да можеш да се ориентираш в границите на килограмите.

# 286
  • Русе
Привет мами,
Абе, Данче, що се връзваш тъй бе, мила? Ми, таквиз са ни мъжете..., аз преди време нали ти казах, да очакваш и нови занимания да си намери, само и само да скатава...ама, ние нали сме демокрация (сигурно от зодията?), та си мисля, че ако мрънкам по-зле ще стане, и затуй съм го оставила да си доизживява детството..., добре че поне готви и къпе децата, за друго не го търси...Женен е за компютъра, и ако може да се изсели в офиса, най ще му уйдиса.

mama meca, за сравнение, Диди на 4470г беше 58см,  и не мисля че е слаба, ти защо се притесняваш? И ние като вас не наддаваме много - за първият месец - 530г, за вторият ще видим другата седмица..., а сме стартирали от 4кг (3960г - на изписването)... Ами, нали са здрави и растат децата?

eх_diabet_mama, не мисля че хранените с АМ трябва да наддават по-малко, просто тези които са само на кърма не трябва да бъдат ограничавани и затова може да наддават повече от "общоприетите норми". И нашето педи ми беше казало за баткото ни, че ако не бил на кърма, щяла да го сложи на "диета", а той качваше по кило на месец (само). Единствената опастност при бурно наддаващите е от рахит, но нали затова им се дава витамин Д? Пък едно време, кой ти е гледал мерки и теглилки?!?, и витамини е нямало, и АМ, и ваксини...

# 287
Здравейте мацки,

уф, и тук жега, не се диШа. А то4но в 11 4аса, в голямата жега, беШе курсът zа прибирането на таzа. голяяяяям кеф, zаЩото бяхме моми4етата от подготвителния курс и от раждането не сме се виждали, а сега с бебоците. Едните на 3 месеца, а най малката е едва на 5 седмици  Heart Eyes  За упражнениета не мога да кажа много  Embarassed  zаЩото първо си прикаzахме а после на бебка й беШе ску4но и трябваШе да я успокоя. НиЩо, следваЩия път.

Дан4е, раzбирам те колко те е страх от ваксината, и аz бях така. Но вси4ко мина добре, ве4ерта имаШе 38.3° и й дадох парацетамол и бърzо се оправихме  Peace  На следваЩата сутрин (ваксинираха я на обяд) вси4ко беШе тип топ  Wink 

Дове4ера имаме следваЩия сеанс при остеопата, ура  Grinning

Екс диабет мама, надявам се майка ти да се оправи много скоро  Peace 

Добре доШла на новата мама   bouquet  Кажи неЩо пове4е zа себе си  Wink  Браво zа иzбора на името, майка ми, лека й пръст, се каzваШе така  Wink 

# 288
Привет и от нас Hug
Днес за втори път бях принудително събудена, не стига че детето толкова рядко заспива, ами и като спи нямам мира, баща му се чуди само с какво да ме занимава Close
Данче, днес ли бяхте на ваксинация?Пиши как е минала.Аз другият път ще отида с още по-голям страх, дано няма пак такава реакция Sad
Ани, искрено се надявам с майка ти нещата да не са сериозни и бързо да се оправи PraynigАбе забелязах аз че липсваш...
Татянка, повторен успех при остеопата Peace
Аз сокове реших, че няма да давам, ще стартирам директно с пюрета, когато му дойде времето.И без това още има тези гадни колики, кусура са му тези агресивни спрямо стомахчето питиета Naughty

# 289
 newsm17 Ще ми отговори ли някой, ако има мнение - за акането на бебето, дето питах!?!? Това ме тревожи!!! newsm17

# 290
енвия, тъкмо щях да ти пиша, и аз се размислих по този въпрос и установих, че когато съм запечена и Пресил ака рядко, а когато започна да ям повечко плодове и на двамата ни се отразява благотворно PeaceТолкова ли е сериозно при теб, че ще прибегнеш до Дуфалак?Аз с кайсии, вишни и череши спасявам положението, опитай Hug

# 291
Филипа, мерси!  bouquet
Не е толкова сериозно положението при мен Sick, просто разсъждавах... Аз от днес започнах с чашата топла вода на гладно и ще наблягам на овесени ядки и варено жито, пък да видим... Thinking

# 292
Мами от София - помагайте Crazy Търся няколко дена чадърче за количката и не мога да намеря. Някоя от вас скоро да си е купувала и от къде???

Нова мамо Елизабет, добре си ни дошла  bouquet Hug

enвиа, душа, аз нямам проблеми, но както Филипка ти е казала опитай с плодовете, или пък с Активиа - на мен тя също ми действа.

Данче, тоя твоя мъж ще го тепам аз. Седнете и поговорете - аз така решавам нещата  Hug А за Стасича няма да се притесняваш - юначе е той, ще я преживее гадната ваксина ( то в четв. и Яна ще я надупчат, ама тя е яка мома, няма да се даде така лесно Laughing)

Татянка, цункай Миленката от мен Hug

Ани, желая бързо възстановяване на майка ти  bouquet

# 293
  • София
Откакто ям череши, никой от двама ни няма проблеми с ходенето по нужда. Сутрин хапвам и мюсли - отразява се и на кърмата и на перисталтиката.
Чедърче на Чиполино си купех вчера от Малечко.

# 294
  • Русе
envia, не мога да ти отговоря компетентно, но има логика твоето състояние да се отразява на бебата...На мен дори ми бяха казали, че моят раздразнен колит, предизвиква колики на бебето ми (за баткото)...Сега като нямам проблеми с колита, и на бебата ми и се разминаха коликите  newsm78,
обаче пък имаме запек (ака веднъж на 4 дена), а аз в момента нямам (иначе и аз съм така)... От друга страна, когато започна да ака така на рядко се оказа, че малко наддава (но все пак прилично)..., просто не знам какво да ти кажа...ама, вие сте къде-къде по-добре от нас, а в нашия случай до момента нищо не помага - нито моята храна (череши, боза и т.н. разхлабващи), нито овесена вода, нито разхлабващият чай за бебета, нито гимнастика и прочие...Решила съм вече да не се тормозя, щом като детето е спокойно...и на мен не ми се дава Дуфалак, щото...

# 295
Честит втори месечко на Александър Hug, Йоан Hug и Димитър  Hug,  и  bouquet  bouquet  bouquetза майките им.

# 296
Нуни,освен в Малечко,чадърчета има и в Штъркел.Както и тук:
http://www.family-bg.com/catalog/prX_1709.htm
Цената им е приблизително една и съща навсякъде.

Последна редакция: вт, 20 юни 2006, 17:15 от petrovavania

# 297
Привет и от мен! Grinning
Аз продължавам да се мъча с тъпата си запушена гърда и вече взе да ми писваааа...  #Cussing out Снощи имах 38,4 Т, а днес 37,3 Т. Изчетох всичко в кърмаческия по проблема и сега прилагам различни методи за отпушване.

Свят ми се вие на моменти и ми се повръща. Дори си мисля, да не съм забременяла пак...   SickShocked Ама няма начин, то почти няма от какво...  Wink От преумора и ниското ми кръвно ще да е...

Хайде пак отивам да слагам компреси, да масажирам и да цедя тъпата си гърда... Ако до следобед не ми падне Т, ще ходя на лекар, че развих фобия към висока Т.

Цачи, браво на теб!   bouquet Какъв талант сме си имали тук,а! Heart Eyes
Не че ми е работа, но да си кажа мнението. Ако не се отпуши по-добре спешно да ти спират кърмата! Не е по-важно още някакво кърмене пред твоето здраве! Моята педиатърка, на Тони де, каза "И никакви масажи, само топла струя и нежно цедене"

# 298
Нуни,освен в Малечко,чадърчета има и в Штъркел.Както и тук:
http://www.family-bg.com/catalog/prX_1709.htm
Цената им е приблизително една и съща навсякъде.
Чиполино в Малечко е 15 лв, в Штъркел е 17. Много странно! newsm78
Бертони са по-големи и по-евтини, но пък по-тънки.

# 299
  • София
когато съм запечена и Пресил ака рядко, а когато започна да ям повечко плодове и на двамата ни се отразява благотворно Peace
И ние сме така с акането.Като ям повечко череши, ходя най-редовно до тоалетна, а Давид пълни памперса на 3 часа.

Общи условия

Активация на акаунт