Капе вън капчука, а априлчето гугука

• 11 556
  • 303
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро мамета и сладки бебета.
Нуни, страхотни снимки Simple Smile
Мечо Пух, оправи ли се вече Яворчо?

Танина, Ицето голям, но подвижен. Браво на него.

Данче, дано Стаси да я понесе добре.

# 271
Добро утро, дами!   Hands Clap Flowers Bouquet

Кенгуро не ползвам - тежи ми, а и в тези жеги още по-топло ми става.

Слънцезащитен крем - не слагам на Вили, защото нали коментирахме, че е вредно.

Сок - не давам. Само на кърма сме, поради вече известните ни съображения, който не ги знае - в кърмаческия форум е изписано доста.
Цвети - пак там има рецепти за пюрета, варианти на захранване и пр. Аз също още не съм задълбала в захранването, но ще го правя, за да мога по-аргументирано да опонирам на педиатъра ни! Wink

Оооох, Данче, това с мъжете е толкова трудноооо!  newsm29 Просто като се роди детето - се сдобиваш с още едно-мъжо!  #Crazy Почват да ревнуват ли, мислят си, че като са го направили бебето, вече са си изпълнили всички бащински и съпружески дългове ли - не знам!  newsm77Но какво да ги правим, такива са си повечето явно ... gydi

Акането и при нас се промени. Преди Вили акаше по 2-3 пъти на ден, а сега по един път на 2 дни. Това малко ме притеснява, защото батко й като взе да го прави това и след месец се оказа, че не си дояжда... Но тя пък сега е повече от 6 кг...
Според вас, дали има значение това, че и аз съм със запек  smile3550 /извинете!/, та това да й оказва и на нея влияние? А ако аз пия Дуфалак - дали ще  й помогне на нея? На нея още не ми се дава директно.

Като ви чета, колко са ви неспокойни бебетата в жегите - а ние точно обратното! Сега Вили спи по цял ден, буди се само за ядене и пак заспива. Никак не й се яде, дори нощните яденета намали. Но то може и от това да не ака... newsm78

Ами това е от мен!  jumpuu
Иначе - ЖЕГА, но това си го знаете! perko sweating ku-ku

# 272
  • София
Добро утро и от мен! Като четох за страховете на Данчето и се сетих как се бях спекла преди три седмици по същия повод. Тони на Чаената вдигна температура след ваксинацията и беше оклюмал и аз много се стреснах. още повече, че практикуваме хомеопатия и тя отрича ваксините. Така накрая реших да не го ваксинирам! сега само се чудя за полиомелита, но ще трябва да говоря с някой доктор - хомиопат за разяснения.

# 273
Здравейте.Може ли да добавите и моето беб4е?Инес е родена на 06.04.2006  2.500кг и  46см.Благодаря предварително Grinning

# 274
Момичета, тук ли сте, да ви поплача малко?! Утре сме на консултация и ще му слагат ваксина на душко и такъв страх ме е обхванало  Sad Много ме е страх  Sad В главата ми се въртят едни черни мисли... искам непрекъснато да го гушкам, то пък бързо заспа и трябваше да го оставя в креватчето. Оооох, ей така като настане вечер и като ми стане едно... За капак и със Ст пак говориме на различни езици, той си знае своето, своя интерес и даже неправи опит да има комуникация между нас  Sad какво стана с нас незнам  Sad
Данче, вземи си Калпол или Панадол и му дай след половин час примерно. За да не изпадаш в положението да има Т 37,7 - нито висока, нито ниска, а бебето като парцал да спи цял ден...
Мъжете имат кризи също, само където си мислят, че като си станала майка вече си домакиня, майка, майка, домакиня и НИЩО повече. И си мислят, че си вече отдадена само и единствено на бебето, а те са си както по старо му. Да, ама не!

# 275
Момичета, Тони киха на 3 минути по веднъж, от вчера е така. Не, на 3 минути по два пъти, ей сега пак кихна!
Има хрема, даже от нея се закашля от време на време и ще го водя на лекар днес... smile3518
Аз съм с хрема лека от 2 дни, а Саш го е стегнало гърлото....
Супер нечестно е! Нито съм го изпотявала, нито съм го изстудявала...Всъщност може от рязката смяна на времето да сме го изпуснали нещо...
И в градинаката да не ми се сърдят мамите, че го водя? Ами ако решат, че е заразно? Weary
Майка ми вика, че нищо му няма, но аз мисля да го види лекарката и тя да каже какво да го правя.
Аспиратор опитах да ползвам, но той през носа диша и аспираторът нищо не изтегля.

# 276
Мами на тези от вас на, които биха "убитата ваксина" дигнаха ли Т децата??
И след колко време им нямаше нищо?? На другият ден или как??

# 277
Чаена, и Вили беше така преди известно време, т.к. и брат й и баща й също боледуваха.  Cry Лекарят й изписа само витамин С - по 1 ампула за 5 дни. Оправи се, макар и по-бавно, отколкото ми се искаше.
Но непременно отидете на лекар, за да се успокоиш!
Бързо оздравяване! Hug

# 278
Чаена, и Вили беше така преди известно време, т.к. и брат й и баща й също боледуваха.  Cry Лекарят й изписа само витамин С - по 1 ампула за 5 дни. Оправи се, макар и по-бавно, отколкото ми се искаше.
Но непременно отидете на лекар, за да се успокоиш!
Бързо оздравяване! Hug
Благодаря ти!
Надявам се да му мине и да не се разболее съвсем!
Аз сега ще пия витамини ударна доза, за да минат през кърмата!

# 279
Мами на тези от вас на, които биха "убитата ваксина" дигнаха ли Т децата??
И след колко време им нямаше нищо?? На другият ден или как??
Да, както бях писала 37.7 цял ден.
Биха ни я вечерта, на следващия ден беше реакцията.
Само това беше, не съм давала нищо за Т.
Некст тайм ще дам Панадол.

# 280
  • София
все се каня да пиша и не успявам, майка ми е от 1 седмица в болница и се чудя какво по напред...

Филипче, толкова се радвам, че всичко е ок и се отърва от лошите мисли и можеш вече да се радваш пълноценно на мишката , и мен ме базикат за сините очи на Анни.... Hug

tsachi-имаш изключителен талант, хубаво си поплаках и на двете стихотворения... имаш ли против да го принтна и сложа в рамка и да го подаря на мойта док в клиника за инвитро на д-р щерев? естествено с твойто име отдолу...!!!!!вчера даже се опитах да преведа другото на английски ...много са истински, пак БРАВО!!
Данчето ме подсети ( тъй като я бях натоварила с тази задача) каот имаш време, можеш ли да наредиш някой рими за снимките към албумчето на анни, ето тук е файла
http://anni-foto.hit.bg/ann-maria_bg.ppt
, че аз зайо с байо немога да римувам, затова се възхищавам толкова на таланта ти, пък и то не е само да можеш а и да има какво да кажеш и сърце да го почустваш....

[b]Дея,[/b] за сополките - ако не са слезли коките от очето в нослето, може да е течение което не усещаш, къде спи беба? нощем трябва всичко около нея с височина поне 20 см да е закрито за да я пази от течения.
очето което имаше коки стой ли съвсем леко по затворено? може и да си въобразявам но при нас е така май, каот че ли мускулчето там е по мързеливо, или аз се втелясвам...

мама меца, ти ме хвърли пак в размисли, пишеш че бебка е 4.4400 и 57см,  а се притесняваш че неяде достатъчно. гледам данниет и на  другите, Анна стигна 60 см при 4.400 и все я ограничавам в храната и я наливам с вода( нали док все ни обяснява как сме в горна граница на наддаване) и почвам да си мисля че е слаба за височината си каот сравнявам с вас, да взвма да я снимам гола да си кажете мнението??? newsm78
и друго, сестрата като я премери каза ааа екстра надавате на кърма сте нали, казах не, и тя ааа е тогава може и да сте над нормата та въпроса ми е защо надаването при АМ трябва да се подържа по ниско отколкото при кърмените? някой да е чувал такова нещо?

записах си какво да ви питам за да не забравя, но забравих къде сложих листа  Joy
ей луда работа!
ах и друго, не бях чела повече от седмица и да ви кажа извода ми е че болешките и проблемите който имахме и споделяхме са намалели драстично и това е толкова прекрасно, дано вече има поводи само хубави и забавни неща да си пишем! Hug
ах да, за второ дете, при мен всичко е по план, сватбата беше планувана от две години за юни за да можем 1-2 месеца почивка и да се работи за овне, другото бебе също е в плана, все пак съм "една жена на 33" и нямам време да се офлянквам, и искам близнаци че да се приключи с петилетния план hahaha, с мъжа ми иначе сме от 13 години заедно, сватбата беше само за да почнем легално  с бебетата.
има тактики за правене на мъжко и женско, ама за тях по натам, но с възраста на майката шанса за близнаци е по-голям...
как беше тел на доктора ортопед във военна? знам че го писахте няколко пъти но немога да го намеря, нито листа дето си го бях написала.. аман аман #Crazy
извинявам се за рахвърляния дълъг постинг, но ми е доста напрегнато тези дни...  ooooh! прощавайте!
приятни разходки !
  bouquet

# 281
eх_diabet_mama, защо си ограничаваш детето в яденето? Какво като е на АМ? Аз не съм чувала, че бебетата на АМ трябва да са с по-ниско тегло, а и в таблиците за кг не се прави разлика, как се храни детето...  newsm78 И това наливане с вода...  Naughty - не знам - ти си решаваш!

Вили също е доста дебеличка - в момента е около 6 кг Shocked, но тя е само на кърма. И аз доста го обмислях въпроса, дали да я ограничавам Thinking, но се отказах. Защо да й причинявам стрес, а и сега в жегите чувствително сама ограничи лакомията си!

# 282
  • София
Здравейте и от нас!
Ние вчера ходихме на консултация - порастнали сме с 4 см и 1400гр за един месец. Вече сме 6300 и 62 см. Биха ни ваксината, пихме капки. Един час след това малкият започна да мрънка, а след още 2 часа беше като парцал. Вдигна Т 37,1 и му дадох само веднъж панадол. Нощес спа що-годе добре. Сутринта пак беше много кисел, но на обяд хапна и сега спинка.
Сокчета-досега му давах 2-3 пъти в седмицата по 2 чаени лъжички.Сега започвам да му давам всеки ден.
Ама и вие как се правите на свети води ненапити...  ladyuuСексът им бил тема табу. Ами тези априлчета кой ви ги направи?Да не сте забременели от някой слънчев лъч?!Я се стегнете  luvbedи си правете секс, че като порастнат децата догодина,ще стане по-сложно! smile3554
Аз давам акъл, ама трябва да отида на лекар, че с това главоболие, виене на свят, гадене и т.н.....хм...да не се видя в приключение smile3506
По-този повод...като може да се прави секс, защо да не може с тампони?! newsm78
Елизабет, пиши малко повече за теб!!!

# 283
eх_diabet_mama, притеснявам се защото малко наддава... то не е само до колко тежи но и от колко кица е тръгнало бебето.

Тел.  на Драганов е 0898 50 30 10, поликлиниката на ВМИ, 111 кабинет. Аз бях при него вчера, доволна съм определено.

Как е майка ти, дано не е нещо много сериозно? стискам палци.

# 284
  • София
Здравейте и от нас с Тони!  bouquet

В неделя ни сложиха ваксината Пентаксим и нямахме никакви проблеми, нито температура, нито силен плач. Продължавам да слагам от нея и съм си купила и за другита два месеца, че незнам да не изчезне пак. Наддал сме още и вече сме 5400 и 58см.

След малко отивам да се поглезя на козметик, а таткото ще гледа Тонката, че ние си нямаме баби, които да ни помагат и трябва самички да се оправяме.
Чао да после!

Общи условия

Активация на акаунт