Фермата 4 - Съединение - тема 7 (22.10. - 28.10.)

• 31 232
  • 785
  •   1
Отговори
# 690
Абсолютно винаги е приложимо ако става дума за цивилизовани хора, които се съобразяват колко си сипват защото още 15 чакат за същото. Тук винаги - не само в къщи, ами и на събирания ясичко е на масата и всеки си взема и винаги има за всички. Е вярно е, че трябва да си сипеш веднага, защото ако закъснееш дори с половин час може да не остане. Като гледам порциите са големи, значи е приготвена достатъчно храна и гладен няма да останеш, но не трябва и да се лакомиш за да има и за другите. Все пак е добре да побързаш да си сложиш в чинията преди някои хора да са почнали да си сипват допълнително и да свърши докато се наканиш

# 691
  • USA
По добре,че разпределят храната по порции,така ще е сигурно,че за всеки има пълна чиния.Все някой ще си сипе повече или ще предпочете дадено ястие пред друго и това е повод за скандали.Виждаме,че храната е много важна и приоритет на фермера е,хората му да са нахранени.

В Щатите също има такива хора,които се занимават с поддръжка или на блокчета или на големи къщи на заможни семейства.Мъжете се казват super от (supervisor),а най-често работят в комбина със съпругите.Мъжете вършат ремонти,градинарстват,косят,жените пък почистват етажите,поливат цветята.Дава им се безплатно апартамент в кооперацията + заплатата на супера.Въобще - не е зле като работа.

# 692
И в България има. Ние имаме такъв човек, който стопанисва имот в затворен комплекс и отделно има хора, а ние плащаме годишна такса за услугите им.

# 693
  • Другата България
Чаках, чаках някой да преразкаже, пък като видях, че никой няма да откликне, седнах, та изгледах епизода. Crossing Arms
Георги е Христина в мъжки вариант, няма такова крякане, врякане, истерии, дива ярост и най-вече - грозни, ама много грозни обиди към една жена. Значи всякаква може да е Росица, но от нейната уста не се чу нито един обиден епитет, докато от тази на Гошето -  Sick Sick Sick Stop. Ето това издава безсилието на даден човек, така е и тук във форума - като свършат личните аргументи, и ти е беден речника, и се започва с персоналните обиди. Георги стигна дъното, заедно с Роман са ми най-антипатичните от мъжете и силно се надявам нито един от тях да няма място на финал, да не говорим за победа. Толкова много си е повярвал, толкова се е взел насериозно, толкова се вижда вече със стоте хилки, че е забравил елементарни човешки качества и отношения.
Александра наистина все около него се върти, не знам дали е случаЕност...не мислА.
А на Миленката как не ѝ писна това свиване на тези цигари бе, тази жена когато и да попадне в кадър наистина основно и само това прави.

# 694
Чаках, чаках някой да преразкаже, пък като видях, че никой няма да откликне, седнах, та изгледах епизода. Crossing Arms
Георги е Христина в мъжки вариант, няма такова крякане, врякане, истерии, дива ярост и най-вече - грозни, ама много грозни обиди към една жена. Значи всякаква може да е Росица, но от нейната уста не се чу нито един обиден епитет, докато от тази на Гошето -  Sick Sick Sick Stop. Ето това издава безсилието на даден човек, така е и тук във форума - като свършат личните аргументи, и ти е беден речника, и се започва с персоналните обиди. Георги стигна дъното, заедно с Роман са ми най-антипатичните от мъжете и силно се надявам нито един от тях да няма място на финал, да не говорим за победа. Толкова много си е повярвал, толкова се е взел насериозно, толкова се вижда вече със стоте хилки, че е забравил елементарни човешки качества и отношения.
Александра наистина все около него се върти, не знам дали е случаЕност...не мислА.
А на Миленката как не ѝ писна това свиване на тези цигари бе, тази жена когато и да попадне в кадър наистина основно и само това прави.
,,Георги е Христина в мъжки вариант, няма такова крякане, врякане, истерии, дива ярост и най-вече - грозни, ама много грозни обиди към една жена. Значи всякаква може да е Росица, но от нейната уста не се чу нито един обиден епитет, докато от тази на Гошето.,,Много точно го казвате !Кратко и ясно !

# 695
  • Пловдив
Аз лично познавам поне 5 богати хора в България, които си имат И чистачка, И иконом, И готвач, И управител, отделно и персонален асистент, който да им подгъзува (да не се бърка с бизнес асистента), така че не е задължително да става въпрос за поддръжка на сгради, а за една къщ, както е по-вероятно, защото иначе щеше да го опише по друг начин. Не че има значение какво работи бащата, всъщност. Вероятно зя 14 години е сменял доста работни места.

# 696
Според мен работят като housekeeper/houseman или  residental couple.Този вид работа е много разпространен на Запад,като им се осигурява жилище, кола, не плащат сметки, понякога и храната е включена.Задълженията на жената са да чисти, готви, пере, глади и всякаква домакинска работа.Мъжът е шофьор, градинар, извършва ремонтите в къщата, отговорен е за поддръжката, разкарва кучета, отговорен е за колите и т.н. И поддържат само една къща. За справка,последната, в която работих беше 3 хиляди квадрата, сега съм в такава с 1500 квадрата.Ако е така ми е ясно защо Георги не е имал семейна Коледа, при този вид работа, особено при двойките, е почти невъзможно да вземеш Коледа, Нова година, Великден, освен ако семейството не замине нанякъде. И все пак остава отговорността кой ще остане в къщата.

# 697
  • London
Еми да ама на тия години какво точно ще работят в България? На някой паркинг да мръзне баща му на Гошо или да виси за 300 лева охрана в някое училище? Тъжно, но в родината има доста възрастова дискриминация, а и човека е от прованса, няма да седне и той да плаща квартири по Софията като Гошо. Иначе според мен повечето пенсионирали се навън се връщат после в родината и харчат добри пенсии в БГ, така че баща му ако устиска още малко ще може да се прибере в БГ с немска пенсия и да живее прилично. Жоро да се радва да са му живи и здрави и че ще взимат добри пенсии после, другото е бошлав работа.

# 698
Катрала, а защо реши,че Гошо живее на квартира? Може би да, а може и не.Не е нужно да си роден някъде, за да имаш там собствено жилище. Не,че  е важно,но не съм чула да се обсъжда това, та затуй де....

# 699
Катрала, а защо реши,че Гошо живее на квартира? Може би да, а може и не.Не е нужно да си роден някъде, за да имаш там собствено жилище. Не,че  е важно,но не съм чула да се обсъжда това, та затуй де....
Ельоменати JoyStuck Out Tongue Winking Eye
Добре де, аз не разбрах защо родителите са заминали и не са си взели децата при тях? Той Гошо на колко е бил? Едно дете ли е?
Леле, тая Ваня колко е тъпа!!! Как ревна пред Бети като първокласничка пред класната! ЦСКА ѝ било религията! Ми татуирай си го на г..., не го драскай по чужди стени, тц, тц

# 700
  • London
Ами на 14 тепърва Гошо може и да не е искал, все пак едно е да вземеш дете на 5, друго е на 14. Има доза и личен избор вече, което е нормално, особено ако майка му е заминала по-късно като вече е бил кажи речи пълнолетен.

Еми той Жоро, ако можеше да извади едни 60 000 евро за дом в София едва ли щеше да драпа толкова за тия пари в предаването. Поне така си мисля аз, тоест останала съм с впечатление, че или има 25 годишен дебел кредит или е под наем.

# 701
  • София
Сега в " Събуди се" Радилена и Христина.

# 702
  • Другата България
Нещо интересно казаха ли?

# 703
"Събуди се" не е ли предаване на Нова, защо там ги дават?

# 704
  • София
Ох, моя грешка в " Тази неделя" бяха.  Joy

Ами нищо интересно, доста спокойни  изглеждаха. Христина каза, че от 15 г живее и се оправя сама. Доколкото разбрах още поддържат приятелски взаимоотношения. Не слушах много внимателно, че правих закуска и обяд през това време. ама не вярвам да съм изтървала нещо съществено.

Общи условия

Активация на акаунт