Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

• 65 441
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
Определено им трябва повече време.  Но пък връзката им е не по-слаба от тази с майката.

# 166
  • Пловдив
Според мен мъжете по-трудно се разделят с идеята, че сега не те са най-важните и трябва първо да мислят за някой друг. Инстинктът при тях не е така добре развит както при майките.

# 167
  • София
Ние и двамата узрявахме заедно, бяхме млади и се учехме да бъдем родители. Съпругът ми винаги е помагал с децата, гледане, къпене, хранене, сменяне на памперси. Не мога да си представя, че някои бащи не помагат. Детето е общо, не е само на майката.

# 168
  • Перник
Още когато разбра, че ще имаме дете беше узрял и готов. И двамата имахме съмнения как точно ще се справяме с новият член на семейството, но след появата му всичко се нареди от самосебе си. Вече с второто всичко изглежда доста по лесно и спокойно.

# 169
  • София
Ами зависи от "самият татко". Според мен още при първият досег с бебето нещата се променят.

# 170
  • Велико Търново
Определено им е по-трудно и им е нужно повече време. Мъжа ми изпада в ужас дори и сега ако му се наложи да смени памперс, например, а сина ни е вече на 9 месеца.

# 171
Нужно е човек да е узрял, първо за да вземе решение да има дете и вече случвайки се детето узряването продължава, това е процес на усъвършенстване и едва ли има перфектни татковци и майки.
Бащи обичайте децата си и ценете жените до вас.

# 172
Първото ни дете беше много чакано и желано/втората принцеса ни изненада, каката беше на 5 месеца,когато разбрах, че отново съм бременна Smile/.
Съпругът ми беше много грижовен към мен докато бях бременна, но истински осъзна бащинството в момента в който гушна първородната ни дъщеричка.
Има хора с по-развито чувство за отговорност.За мое щастие с бащата на децата ми изтеглих дългата клечка.Когато каката стана на 6 месеца баща им даже се възползва от възможността да му прехвърля оставащите 6 месеца от майчинството за да може да ми помага и да си бременея по-спокойно.

# 173
Всеки мъж узрява по различно време, но когато гушнат малкото човече няма как да не се събуди бащинско чувство в тях.
Моят съпруг беше готов за бащинството. Още от раждането на синът ни той го къпеше, хранеше го, сменяше памперси.

# 174
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
След като е решил да става баща баща значи е узрял!Доколко може да се включи адекватно в първите грижи е отделен въпрос.Някои се справят без проблем,други като моя мъж се страхуват.Да!Беше го страх да не му напарави нещо,че бил много малък.Бързо свикна,обаче.Сега като по голям вече няма никакви проблеми.

# 175
  • Велико Търново
Споделете защо според вас голям процент от бащите у нас не ползват полагащото им се по закон право да използват платен отпуск по бащинство.
Може би защото заплатата им е по висока от тази на майката. Поне при нас беше така. А в момента мой познат е в майчинство, тъй като на съпругата му заплатата е по висока от неговата и са предпочели да си сменят местата.

# 176
  • Велико Търново
Как узряват татковците за родителството? Необходимо ли им е повече време, отколкото на една майка? Вижте какво са разказали други потребители и споделете вашите отговори и мнения в коментарите.
Да, определено им трябва повече време на татковците. Може би ако са по често с децата нещата да се получат. Малкият ми син беше на 9 м. , когато ми се наложи да ходя на курс. На таткото и детето от начало им беше трудно, но след известно време мъжът ми беше щастлив че са свикнали един с друг.

# 177
  • sofia
Предполагам, че всичко зависи от мъжа.То си е до човек, едни имат по-развито чуство за баща, други се радват и разбират, че са станали бащи, когато и детето порастне малко за да има комуникация помежду им.При всички случай е важно да се дава любов, като родител, а по-раничко или по-късно, това вече си зависи от човека.

# 178
При татковците бащинското чувство идва малко по-късно. С първото ни дете мъжът ми беше малко стресиран от всичко ново около нас (не че аз не бях) но след второто вече беше много по-готов. Присъства и на двете раждания и страшно много помага за децата🙂

# 179
  • Пловдив
[/color]
Как узряват татковците за родителството? Необходимо ли им е повече време, отколкото на една майка?
"Узряването" на татковците, трябва да става с това на майката. Дори още преди да са се решили на тази стъпка.
Никой, никога не е 100% готов за това да стане родител, но човек се учи. Природата си знае работата и 9 месеца са напълно достатъчни, както на бъдещата майка, така и на бъдещия татко, за да се подготвят. Може би майчинският инстинкт дава предимство на майките, но нека не подценяваме и бащинския такъв!
Конкретно на въпроса - според личния ми опит - Не! Не е необходимо повече време на татковците Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт