Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

• 65 635
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
На мъжете им трябва малко повече време от колкото на жените ,затова трябва да се включват  активно в отглеждането на детето.

# 181
Как узряват татковците за родителството? Необходимо ли им е повече време, отколкото на една майка?
Със сигурност им е необходимо повече време. Според мен майката осъзнава, че ще бъде такава още като разбере, че е бременна. Усещането нещо да живее вътре в теб е много по-различно от това, което усеща бащата. Мисля, че нашият татко осъзна, че ще става татко, едва след като стана и с малката се прибрахме вкъщи. И до ден днешен почти година по-късно, той се страхува да я храни, за да не се задави и смяната на памперси не му е сред любимите занимания. Иначе си играе с нея, изработва й играчки каквито поискаме, но за някакви елементарни неща все още има какво да се желае. Не знам дали това е каквото разбираме под "узрял" татко, но ако е това, има още време да зрее. 😂

# 182
Моят мъж беше готов още като започнахме да правим опити за дете. Искам дъщеря ми да наследи много от неговите добродетели, защото той е един много добър човек, който цени семейството, тъй като самият той не е имал стабилно такова! Не мисля, че на мъжете им е нужно повече време, отколкото на майката. Всичко е много индивидуално.

# 183
  • Пловдив
Когато бебето е планирано, чакано и желано в семейството, тогава, според мен, на таткото не му е необходимо нищо повече! Той вече е узрял, точно толкова, колкото и майката.
Когато бебето е изненада, може би му е необходимо повече време Wink
При нас имаше изненада в бройката на бебетата при втората ми бременност. Но бързо "узряхме" едновременно и за това Simple Smile

# 184
Как узряват татковците? - Може би съвсем в началото на първата ми бременност на съпруга ми му се струваше, че ще е по-лесно да си родител, отколкото се оказа в последствие. Тъй като имах тежка бременност с дъщеря ми, той много бързо стана моя опора. Обсъждали сме всичко - от дребните покупки до въпроси по възпитанието. Наличието на други двойки с деца също беше от полза, защото имахме примери на това какво ни харесва и какво не. После за второто дете беше повече от осъзнат. Той гледа дъщеря ни, докато аз бях в болницата. Пряка помощ от баби в тези дни той не поиска.

# 185
Аз останах приятно изненадана от мъжа си, който не проявява интерес към чужди деца. Но още при първата им среща в болницата пожела да гушне дъщеря ни и вече година полага много грижи за нея. Като цяло не се притеснява и се включва активно във всички дейности около детето.

# 186
Всеки родител "узрява" различно. Моят мъж беше доста по-готов от мен да стане родител, още от момента, когато разбрах, че съм бременна.

# 187
Моят мъж е семеен тип и "узря" много бързо след раждането на малката.Оставях му я да я гледа за по няколко часа. Единствено, не може да се справи когато тя е болна / не се чувства добре. Тогава не успява да прецени какво да й даде, какво да предприеме.

# 188
  • София
Как узряват татковците за родителството? Необходимо ли им е повече време, отколкото на една майка?

Както и ние, жените, и на мъжете им трябва време, за да сникнат с новата си роля на татковци. Майката в повечето случаи, изключвам екстремални единици, изгражда по-бърза връзка с новороденото още през бременността и повреме на раждането. На всяка жена на бъде майка е малко или много в кръвта и. На бащите определено им трябва повече време, за да свикнат с тази роля. На моя конкретно му отне месец, за да държи бебето, да го храни, сменява и преоблича без да се притеснява.

# 189
  • Samokov
Всичко е много индивидуално. Първият ми съпруг никога не узря.Вторият ми беше много по подготвен от мен.

# 190
Според мен основните фактори бащите у нас не ползват полагащото им се по закон право на платен отпуск по бащинство са два. Бащата в повечето случаи получава по-високо възнаграждение и е по-удачно той да продължи да работи. И второ: все още е в сила твърдението, че майката трябва да се грижи и възпитава детето.

# 191
Узряването на бащата е строго индивидуално. Мисля, че като цяло на тях им е по-трудно. Като основна причина виждам, че в миналото ролята на бащата се изчерпваше с това, че беше източник на доходи.

# 192
Мъжете осъзнават бащинството на по-късен етап - след като се роди бебето. Жената осъзнава майчинството, когато плода е в утробата.

# 193
Според мен всичко зависи от самия мъж.
Моят е мъж и баща-мечта, колкото и клиширано да звучи.
И през двете бременности идваше с мен на всяка консултация. Когато раждах, беше по-шашнат и от мен. След раждането на децата помагаше за всичко - хранене, памперси, баня, игра с тях. Не го сменям за нищо!

# 194
Много се дразня от схващането, че на жената понеже е майка всичко ще й идва отвътре, а на мъжа като баща му трябва време да узрее, да се научи или нещо друго.
На мен също ми е трудно да съм майка, деветте месеца бременност не ме подготвиха за трудностите и отговорността.
Ако под "узряване" се има предвид дали е искал детето, да. Но едва ли, както и аз, е бил подготвен за всички ежедневни предизвикателства на родителството.

Общи условия

Активация на акаунт