Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

• 65 636
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
  • sofiq
Зависи от човека,според мен възрастта не е определяща.Има мъже готови да са родители на 20 г. ,д помагат активно в отглеждането и възпитанияето на детето.Има мъже ,които и на 50 г. не са готови да бъдат пълноценни родители.

Това важи не само за мъжете а и за жените.Това,че една жена е родила не я прави моментално "узряла" да е родител.

# 196
  • плевен
Според мен повечето не се възползват от този отпуск просто,защото не знаят.Но имам познат ,който се страхуваше,че колегите му ще се подиграват , че е по ,,майчинство"

# 197
  • плевен
Според мен зависи от характера ,емоционалността и възпитанието на човека !

# 198
Може би на бащите им е нужно повече време, но   е до човека. Ако е израснал в хармонично и любящо семейство ,той е готов да бъде баща!

# 199
Информирана съм за отпуск по бащинство, който таткото може да ползва. Не мисля че работодателите, поне в по-голям процент, имат против ползването му. Мой колега ползва такъв отпуск за второто си дете и беше доволен от факта, че е с детето от първите му дни и за помощта, която е дал на съпругата си. Смятам че това помага за сплотяване на семейството и разпределяне на отговорностите.

# 200
  • Бургас
Според мен зависи най-вече от желанието на бащата да ползва този отпуск.Разбира се,има и фирми,в които този отпуск не се толерира и би било проблем.Това е много жалко, защото вместо да се насърчават родителите да са с детето си в първите му дни,се получава точно обратното.

# 201
  • Бургас
Не всеки баща е готов да поеме отговорност за отглеждането на детето още от раждането.
За съжаление бащата на сина ми си тръгна когато малкият беше на месеци.Не можеше да издържи на нощния плач на детето по време на коликите,не желаеше да сменя памперси,да го храни и изобщо да поеме каквато и да е част от отглеждането на детето.
Сега обаче твърди,че съжалява,започна да идва все по-често и да се интересува от успеха в училище на детето,прекарва време с него,помага финансово.
За съжаление някои мъже късно "узряват" да носят отговорност за отглеждането на детето.

# 202
Узряването е твърде индивидуално.. .при нас това никога не е стояло като въпрос.Съпругът ми е готов винаги да ми помага в грижите за беба.Много обича да я гушка и да си играят заедно.Но това е до желанието на мъжа да участва в живота на бебето според мен.Kissing Heart.

# 203
  • София
Аз също знам ,че вече в повечето болници родителите / бащата се уведомява за наличието на отпуск по бащинство , което е плюс, хората трябва на се информират ,защото тази отпуска е голям плюс и двамата родители да могат да се зарадват на първите моменти с бебчо заедно.
Лошото е ,че в нашата държава , повечето работодатели държат служитете си под натиск и ги принуждават да не те възползват от доста полагащи им се нормални и човешки условия.

# 204
  • София
Според мен няма достатъчно информация по темата.

# 205
  • В сбъднатите си мечти :)
За мен основната причина е чисто финансова Simple Smile Масово мъжете са с по-високи заплати и от гледна точка на простата логика, за семейните финанси е по-добре мъжа да продължи да носи същата сума пари, както и преди... Защото децата може и да се нуждаят от любов, но отглеждането им си изисква пари...

# 206
  • Стара Загора
Според мен причината е , че много компании не дават право на такъв отпуск. Друга причина е незаинтересуваността на родителите.

# 207
  • Стара Загора
Бащите не им трябва само да "узреят" , а и малко кураж  и със сигурност повече време за да се адаптират към новата обстановка. Според мен времената станаха такива, че бащите не знаят какво да правят с детето си дори до 2-3 годишна възраст.

# 208
  • Across the Multiverse
Тези, които знаят и не се възползват според мен се страхуват, че ще им "вдигнат мерника" заради отсъствието. За съжаление, с право.

# 209
  • Across the Multiverse
Логично е на таткото да му е необходимо повече време, все пак майката има 9 месеца преднина Wink Нашият татко много бързо влезе в новата си роля и става все по-узрял с времето, особено след номер 2 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт