Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

• 65 439
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
Според мен повечето не се възползват от този отпуск просто,защото не знаят.Работодателите съответно също не споделят тази информация.

# 271
Татковците узряват за бащинството толкова бързо, колкото партньорът им позволи. Ако съпругата или приятелката не споделят положителните емоции от това, то и таткото много бавно ще осмисли нещата. Ако бъдещата или настояща майка се държи като орлица и не говори или на дава достъп на таткото до детето или не говори с него - то узряването ще е бовен и мъчителен процес. Споделянето на трудности и радости води до съвместно родителство.

# 272
Узряването при мъжете е индивидуално, примерите около мен показват, че колкото по-активно участват татковците в грижите,толкова процесът е по-плавен и се случва. Със сигурност се нуждаят от повече време.

# 273
Мисля,че татковците не ползват полагащия им се платен отпуск за раждане на дете, поради незнание и мълчание от страна на работодателите по темата.

# 274
Според мен, повечето не знаят за този отпуск или работодателят не иска да ги пусне. Преди почти 5г.,когато се роди моя син, таткото си използва отпуска и ми помагаше много в началото, понеже родих със секцио. Живот и здраве, ако имаме второ дете, пак ще се възползваме. Simple Smile

# 275
Според мен, мъжете малко по-трудно осъзнават и се настройват да бъдат татковци. Трявба им повече време, но когато гушнат бебчето се разтапят и осъзнават какво се е случило! Simple Smile

# 276
Защото се притесняват, че ще останат без работа след това.

# 277
Всеки баща узрява различно, зависи от човека, от характера и възпитанието му. Някой винаги си остават зелени, но за радост има и такива, които се справят с децата много по-добре от майките.

# 278
Фокусирани върху проблемите на майките, обществото често пренебрегва бащите и техните права. Съответно и информацията за правата им е по-малко.

# 279
Според мен повечето бащи ги е срам пред обществото да ползват отпуск по бащинство, независимо че имат право на това.

# 280
Лично аз смятам, че няма достатъчно информация по темата, липсват разяснителни компании и толерантност от някои работодатели. Всичко това пречи на човек да се възползва.

# 281
Тук майката има едни 9 месеца повече за осъзнаване на очакващото. Според мен бащата наистина става баща в момента ,в който гушне детето си Simple Smile

# 282
По отношение на първия въпрос моето мнение е, че много от бащите които не ползват този отпуск го правят от незнание на правата си в трудовото законодателство .Друга част от тях са принудени от обстоятелствата в службата си или бих могъл да дам пример как се случиха нещата при мен .При раждането на първия ми син компанията в която работех макар и Българска беше достатъчно либерална за да нямам никакъв проблем да ползвам този пополащ ми се отпуск което и направих макар че заплащането ми беше свързано с постиженията в продажбите.При раждането на второто ми дете вече работех като търговски представител в голям немски козметичен гигант но със силно побългарен мениджмънт (ако се сещате какво значи това за съжаление повече в негативен аспект) и когато се наложи да ползвам отпуск по бащинство ми беше тънко намекнато че не е добра идея от прекия регионален мениджър (сигурно защото и бонусът му зависеше от работата на всички в екипа) и аз наивно не го използвах защото исках да се раздавам да правя кариера в международна компания.Колко съм бил глупав е друг въпрос.
По отношение на въпроса за узряването в района в който живея има едно село Зелен дол се казва и на началната табела на селото ( знаете в началото и в края има табели с името) под надписа Зелен дол някой шегаджия остроумно е написал"никога няма да узрее" .Така че въпросът с узряването е силно индивидуален според мен много зависи от характер,образование,среда и възпитанието на бащата .Аз нямам точно спомен кога точно съм узрял за това но когато обстоятелствата налагат не се притеснявам да върша всичко свързано с отглеждането на детето то при нас така и се получи .Малко след раждането на второто ми дете побългарения мениджмънт на голямата компания реши че трябва да свива разходи и без оглед на резултатите и кой какво може се отказаха от моите услуги и останах без работа слава богу съпругата ми веднага започна но аз се заех с малкия и тя докато работи аз го разхождах наблизо с шишетата и ако се случваше нещо с което не мога да се справя майка му идваше и така ми се наложи малко бързо да узрея.И мнението ми е че и двамата родители са отговорни за децата и няма мъжка и женска работа при отглеждането им.

# 283
  • София
Споделете защо според вас голям процент от бащите у нас не ползват полагащото им се по закон право да използват платен отпуск по бащинство.

Според мен повечето бащи не знаят за съществуването на този платен отпуск и работодателят им не ги информира за това тяхно право!

# 284
  • София
Как узряват татковците за родителството? Необходимо ли им е повече време, отколкото на една майка?

По време на бременността на жената, татковците не осъзнават какво ги очаква. Чак след раждането разбират за отговорността, която носят! Необходимо им е повече време, отколкото на една майка.

Общи условия

Активация на акаунт