Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

• 65 428
  • 775
  •   1
Отговори
# 330
Познавам такива мъже-по-отдадени в родителството и от жените си...
Моят съпруг е грижовен,добър баща,помагал е когато трябва,но има неща,за които предпочита да не участва...родителски срещи(пита и се интересува как е било,но не и да присъства...).

# 331
Познавам такива татковци и мъже, които не са татковци все още, но според мен ще бъдат страхотни родители. За съжаление обаче забелязвам все повече родители, вкл. майки, които неглижират децата си и ги оставят да се зомбират по цял ден на телефона/таблета, а това е сериозен проблем, без да искам да влизам в ролята на съдник на когото и да било.

# 332
Днес изписаха малкото ни съкровище, Тати днес го гледа за час и много добре се справя. Като се има в предвид, че малкия е за първи път у дома, то аз съм още в шок. С помощта на моята маминка, и аз и таткото ще влезем бързо в крачка с отглеждането. Маминия токущо заспа, таткото и той..

# 333
  • Велико Търново
Не познавам такива всеотдайни мъже, мъжа ми също не е изключение. Не случайно се казва " майчин инстинкт" и " майчина ласка и грижа"

# 334
  • Across the Multiverse
На нашия татко определено му идва отвътре родителското призвание що се отнася до свободно време, игри и забавления, но като (почти) всеки мъж организационно хич го няма. Ето, днес дъщеря ми е отишла на градина по блуза и чорапогащник ... точно така, без пола, понеже блузката била КАТО туника  Crazy

# 335
Наистина на бащите им е нужно повече време, за да приемат новия човек в семейството. Още повече, че той е на първо място. Но, впоследствие нещата се нареждат и в много случаи те взимат по-правилните решения спрямо възпитанието от нас, майките. Съпругът ми е изключителен баща.

# 336
Моят мъж винаги когато е имал възможност ми е помагал в грижите за детето. Не е бил неотлъчно до мен, защото неговата работа е свързана с пътувания,но все пак когато е с нас се старае да помага и да обръща внимание на детето.

# 337
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Познавам да - няколко.Поемаха децата си изцяло още от самото рааждене.Повечето около мен обаче се учеха в последствие.Страхотни бащи са също както и другите.Моят мъж се учеше.Сега го гледа така както аз.

# 338
  • Русе
Според мен от страх да не загубят работата си по "маловажна " за работодателя причина. Simple Smile

# 339
  • Русе
Определено им трябва време, все пак майката ги "води " с 9 месеца бременност, през които самоп тя е познавала бебето. Но след това повечето мъже са страхотни бащи.

# 340
  • Пловдив
Има татковци, които сякаш се раждат с това призвание и не им е необходима помощ от половинката, за да почувстват магията на бъдещото родителство. Вие познавате ли такива? Разкажете ни!
- Има много грижовни татковци, които с радост отменят майката в грижите за детето, но според мен това не им е вродено, а придобито. Не познавам татко, който да се справя по-добре от майка.

# 341
Да, има такива бащи! Един от тях е моят съпруг! Грижовен, търпелив и всеодаен! Благодаря на Бог за него!

# 342
  • София
Вероятно, защото не всички знаят за това свое право.
Също така има и много други причини, бил си скоро без работа, идва бебе - намираш си работа и е неудобно да си вземеш 15 дена за бащинство, а после и 20 дена полагаем отпуск. Въпреки, че ти се полагат в повечето случай в работата принципа е един - не излизай ще те сменим. А като излезеш в отпуск - върни се трябваш ни спешно Cry
Според мен това право трябва да стане задължителен отпуск и тогава работодателите няма да скатават тези така важни първи дни на бебето след изписването му.
Особено ако детето е родено с цезарово - майката не може да го носи и количката тежи .....

# 343
Да познавам такъв татко,това е моят мъж още преди да се роди нашата дъщеря той ми помагаше много в домакинската работа към крайните месеци от бремеността,Когато се роди нашата принцеса той ставаше със мен вечер да я приспива и да я преоблича докато аз си свърша работата по кърменето ,да си изцедя гърдите.До днен днешен той е много грижовен баща и съпруг

# 344
  • София
Днес ви поставяме и следващия си въпрос.
Има татковци, които сякаш се раждат с това призвание и не им е необходима помощ от половинката, за да почувстват магията на бъдещото родителство. Вие познавате ли такива? Разкажете ни!

Не, не познавам такива. Възприемат новата ситуация, обучават се, действат сякаш по - внимателно, отколкото майката. Може би, ако са се грижили за по - малки братчета или сестричета, имат някаква школовка, но ако за първи път виждат отблизо бебе - ситуацията е доста комплицирана за тях. С времето, напасване и свикване, нещата би трябвало да се успокоят и бащите стават доста приятна компания за децата си и започват да се наслаждават. Има и нещо друго, майката понякога обсебва детето (най - вече, когато е първо дете) и изтласка бащата от грижите за детето. Особено, когато е новородено.

Общи условия

Активация на акаунт